Gå till innehåll

accsel

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    axel
  • Stad
    uppsala
  • Akvarievolym
    32

accsel's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hittade nyss ett gäng (5-6 st) långa trådar på en nyköpt korall som jag först trodde var alger, men som sitter fast och ständigt drar ihop sig hastigt, vad är det för något?
  2. jo, bilden är några dagar gammal, nu är de hopskrumpna och börjat lösas upp, de har aldrig slagit ut igen.
  3. Tack, hade redan läst den tråden, Jag har haft problem en lång tid med akvariet och allt jag tillsatt har dött, kan det vara så att tidigare koraller har avgett gift i akvariet? skulle de då kunna påverka den här palythoan? ca 6 veckor sen tillsattes 3 fraggar, bla. kenyaträd, som upplöstes helt i vattnet. Har ju dock en eremit som lever och trivs i karet.
  4. Läst runt lite om att många mjukkoraller innenhåller ett mkt farligt gift, palytoxin, som kan frigöras i akvariet och förgasas i luften, och särskilt typer av palythoa, härligt att man inte kan få reda på det i butiken!! Har iaf en döende palythoa (bra mkt sämre skick än på bilden) och undrar om jag bara borde ge upp den och slänga den innan gör skada i akvariet eller dödar mig i sömnen? attachment.php
  5. Mitt kH är alldeles för högt, kan man sänka det på något sätt och vilka parametrar hör ihop med detta?
  6. japp, salt stadigt 1.024, temp 26°C men det har varit så hela tiden med, inga snabba svängningar
  7. ingen som har något tips annars? Den mår ju dåligt var som i akvariet så beror inte på placering iaf, den blir sämre och sämre. aja, räkan blev ju mat för eremiten i alla fall, dyrt i längden med den kosthållningen.
  8. Köpte igår en putsarräka samt en mindre mjukkorall, räkan gav upp och blev uppäten av en eremit, och korallen har dragit ihop sig och vill inte "blomma ut" och börjar långsamt lösas upp i kanterna. Funderar på att lägga över den tillfälligt i helt nyblandat vatten om det är skadliga ämnen i, eller kommer det bara stressa korallen mer än det gör nytta? Finns det något jag kan göra för att rädda korallen? Har ett litet 31L akvarium med bra temp och salthalt, trott att jag haft problem m syresättning och kör därför nu 2 pumpar mot ytan, så här ser korallen ut i nuläget:
  9. Hej, tänkte fråga eftersom du bor i Uppsala, om du har något till salu i akvarieväg, eller eftersom jag startar upp ett litet akvarium, har några koraller etc. att sälja?

    MVH axel

  10. Är ännu inte så van vid saltvatten och har problem iom att jag har ett kar på endast 31 L, jag byter något oftare vatten än /7 dagar men en del vatten hinner ju dunsta bort och salthalten mkt svår att hålla på en jämn nivå. När jag har en hink färdigblandat är det mkt lägre salthalt i det nya vattnet. Hur pass stora skiftningar i salthalt är skadligt för biologin i akvariet? Dunstningen sker ju även om glaset sitter på ovan. kass.
  11. jag har alltid en hink med blandat vatten i köket som står minst en vecka, men jag är också okunnig.
  12. har problem med att vattnet är väldigt gulaktigt hela tiden, trots ökad frekvens av vattenbyte, har inte varit så tidigare dock..
  13. detta var det enda jag hittade nu, förvånansvärt få parametrar. Det är ju kommunalt vatten, men det kan ju som du säger bero på vägen inne i hyreshuset. http://www.roslagsvatten.se/sites/default/files/dokument/Analys-KnivstaCentrum2011-04-26.pdf
  14. bilden är ca två veckor gammal, precis efter jag satt i fragg av mjukkorall som syns lite på ovansidan. Inte haft extremt mkt alger, det som bildats på gruset har jag fått upp när jag tömt ut lite gammalt för att tillsätta nytt vatten.
×
×
  • Skapa Ny...