Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

hagbard

Medlem
 • Antal inlägg

  2 100
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  2

Anseende bland gemenskapen

206 Excellent

Om hagbard

 • Födelsedag 1966-03-06

Profilinformation

 • Förnamn
  magnus
 • Stad
  karlskoga
 • Antal år inom saltvatten
  2
 • Akvarievolym
  500+140sump
 • Akvarie mått
  250*50*40
 • Allmän beskrivning av dig
  2 år sedan jag startade,gjort mig av med mollyhotellet på 80liter och dragit igång ett större,långt 160cm men bara 144liter.
 • Akvarietillverkare
  akvarielagret
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  6*54 watt
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Grotech hea 150
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  att lyckas hålla livet i det friskt samt trivas
 • Antal år inom sötvatten
  42
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  15
 • Storlek på sump
  140

Senaste besökare till profilen

1 628 profilvisningar
 1. 0-150 liter

  har reklamerat,,får se vad som händer
 2. 0-150 liter

  Beställt död korallsten idag det tar sig..18 kilo Har ett problem dock..köpte strömförsörjning som sagt till mina ledskenor..när jag pluggade in den blinkade den på indikatorlampan..tog en stund innan fast sken på den..sen hoppade den igång..hmm något elsnille är man ju inte. Nu när jag skulle prova o pyssla lite inget sken alls från indikatorn ..händer nada stendöd..är det någon batteriladdning i eller?? Är det inte bara power on?
 3. sjöborre? roligt sagt förövrigt om smakprov..tror jag avstår
 4. 0-150 liter

  vattenbytens metoden körde jag nog här.(typ väldigt ofta).levande sten jovisst det fanns..men men är inte övertygad om dess påstådda förträfflighet..kommer som sagt satsa på rejält biofilter ytter med förvisso vatttenbyten men förhoppningsvis mindre frekvens ska bli intressant...fisk ska bli mer i fokus koraller i andra hand
 5. 0-150 liter

  Ojoj här var man på topp utan att begripa det...dit vill man igen..jobbar på det
 6. Bakterier som svävar i vattenkolumnen behöver du inte ta hänsyn till...de som behövs växer på en yta..ang mängd liter så beror det på bestånd ock intervall mellan...men jag skulle inte vara blyg för att byta 25 %
 7. inte bara alltså hehe
 8. jag har mörka hörn i det långa..pumpar o insug..de borde ju inte söka sig dit?
 9. 0-150 liter

  fick strömförsörjning idag o pluggade in...blink blink osv vad i?? är det normalt? hoppade i gång efter ca 7 minuter..vad i igen!! ledsen gick igång efter blinkat som försörjningen...ok ingen aning..men men ledsen visar så kallat fullspektrum? vit blå vit blå gul lila grön röd vit blå vit blåvit blå gul blå grön röd vit lila gul blå vit blå...vad fasen har jag köpt??
 10. förtydligar mig lite hmm är det svårt att hålla denna anemon om man jämför med andra?
 11. Hur gör man? får någon aning att det är lätt varför har vi ingen egen tråd om anemoner?
 12. 0-150 liter

  tack för det lasse o ni andra...Skönt att man har grejjor på hyllan o inte sålt av allt på fyllan Köpte en strömförsörjning till mina leds som legat o väntat på det i 2 år idag..ska bli intressant o se vad det ger!! Annars ser jag att det är många hårdingar här på sidan och i hobbyn som har tacklat av..synd det! Men ni kommer igen! Ska göra mitt yttersta för att ni ska dregla o avundas mig när jag får i gång mitt igen!O bli sugna igen!!
 13. det kan vara röda cyano..ta en målarpensel o borsta bort...jag känner igen det...den kan nypa igen då..men det kan den göra ändå men vad jag vet så har de inte cyanofärg på toppen
 14. 0-150 liter

  Som man skrivit o tjötat både dur o molll ser jag nu så här 2 år senare hehe(nån gång var jag nykter kanske)..fastnade för en tråd direkt när jag klev in i igen...Dödsfall pga slarvig acklimatisering? Kanske inte läst ordentligt men vad är karantänkaret? Har det vart i drift till frisk fisk innan? Inte nylimmat med nån antimögelsilicone eller nått??...hur som helst har jag funderingar på att dra igång igen...denna gång med riktig filtrering...ingen levande sten..utan död dito...vill inte ha in pest som den kan innehålla..iform av borstmask giftiga knappar glasros div alger o fan o hans moster...tänker mig ett Fx6 ytterfilter till mitt 144l långa kar laddat med div.nyttigt..även led som jag har på hyllan ska dit samt streamers. o en tunze skummare..röda cyano helvetet som jag hade i perioder ska motas i grind(hoppas) annars fick jag bra tillväxt på koraller sist även sps periodvis..men lyckades bäst med euphyllia o mjuka snudd på monster tillväxt...måste tillägga att jag var dålig på osmos också..fast jag hade hehe måste dock satsa på fisk denna gång..det måste röra på sig så det blir kul
 15. 0-150 liter

  det långa lilla karet har varit hos en annan ägare..fick tillbaka det nyss...måste ju prova igen...det långa stora står i garaget ännu hör o häpna...vi får se vad som händer? Kul att hejja på er alla igen dock!Så hej på er!