Gå till innehåll

mogge77

Medlem
 • Antal inlägg

  75
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunnit

  2

mogge77 last won the day on September 15 2016

mogge77 hade den mest omtyckta innehållet!

Anseende bland gemenskapen

39 Good

Profilinformation

 • Förnamn
  Morgan
 • Stad
  Stockholm /Tullinge
 • Antal år inom saltvatten
  1995-1999 och 2010 tills nu.
 • Akvarievolym
  1470 liter +sump 280 liter +Refugium/fraggkar på 240liter
 • Akvarie mått
  320cm x 60cm x 70cm
 • Allmän beskrivning av dig
  Biolog som haft akvarium sedan 8 års ålder, var aktiv i Karlskoga akvarieförening mellan 1988 och 1997
  Som mest har jag haft ca 50 akvarier igång samtidigt, snöat in mig på killis, växter, diskusar och centralamerikanska dvärgciklider på vägen. Skaffade mitt första saltvaten 1995. Har haft en lång paus från saltvatten mellan 2000 och 2011 men nu är jag igång igen. skaffade ett 200liters 2011 som snabbt blev 550 liter tillsammans med min sambo och nu har vi ett 1470 liters akvarium med eget teknikrum på uppstart.
 • Akvarietillverkare
  Akvarielagret ..
 • Ljusuppsättning
  LED
  T5 lysrör
  Hybrid
  Metallhalogen
  Månljus
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  3 st Max razorspect.
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Swereef, stora modellen :)
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  har ett stort intresse för symbioser, och lägre djur, inveretebrater och mindre fiskar. så det blir ett gigantiskt akvarium med mycket smått.
 • Antal år inom sötvatten
  31
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  100
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  280
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Senaste besökare till profilen

973 profilvisningar
 1. mogge77

  Rädda mig, jag måste utrota min Anthelia.

  Det var en Euphyllia panacora, som hade ca 30 huvuden när jag köpte den ca 2009. (den vanligaste sorten tror jag) Jag har aldrig sålt av något av den utan bara delat på den ibland och låtit den ta upp nästan en tredjedel av akvariet i slutändan, nu är den dock nere på ett 30 tal överlevande renborstade polyper igen.. Till vänster i bilden ser du hur många polyper det var ungefär år 2015. (akvariet fortsätter ca 20cm till åt vänster med mer euphyllia http://ipb.saltvattensguiden.se/uploads/monthly_2016_09/_20160915_131557.JPG.543ad997110cf8a6e1387624382fec26.JPG http://ipb.saltvattensguiden.se/uploads/monthly_2016_12/DSC_0006.thumb.JPG.249ddbe7a02ff6b2aa71f7df977649b1.JPG
 2. mogge77

  Rädda mig, jag måste utrota min Anthelia.

  Det underliga var att de höll sig i schack i ca 2 år, sedan måste någon liten parameter ha ändrats, för på bara någon månad gick dem från att täcka sitt lilla utstakade område, till att täcka hela akvariet, och därtill föröka sig sexuellt.. De växte tillochmed tätt intill bubbletip anemonerna, verkade inte bry sig det minsta om brännande grannar.. men peppar peppar nu verkar de vara utrotade..
 3. mogge77

  Rädda mig, jag måste utrota min Anthelia.

  Japp, de växte överakllt på skellettet och trängde ut euphyllia polyperna och bredde ut sig över dem.. Borstade rent dem med tandborste, och tre dagar senare var det fullt med anthelia igen.. har aldrig sett på maken innan.. Det var en brunrosa ganska hög anthelia, som liftade med en levande sten för ca 2 år sedan..
 4. mogge77

  Rädda mig, jag måste utrota min Anthelia.

  Anthelian fäste på skelettet under euphylliahuvudena och växte rakt över dem, som en matta. de brände inte ihjäl dem, men kvävde dem.. och var omöjliga att få bort helt utan att fragga varje huvud av euphyllian. drog man bort dem var de tillbaka på några dagar .. Hela akvariet var som ett böljande hav av rosa.. Det rörde sig om tusentals åter tusentals åter tusentals anthelior. Som tur är är de äntligen borta, och jag kommer aldrig någonsin låta en liftande mjukkorall vara kvar en stund för att den var lite rolig..
 5. mogge77

  Rädda mig, jag måste utrota min Anthelia.

  Jo Fisken är tyvärr kvar, omöjlig att fånga. Så mina Euphyllior som var kvar fick bli offrade för att bli av anthelian, Anthelian blev dock uppäten, så det var ju bra.. dock var det anthelian som kvävde merparten av euphyllian redan innan, men jag hade några hundra huvuden euphyllia kvar på slutet efter mina 4 utrensningar och auriga för att ta återväxten där jag missat.
 6. mogge77

  Rädda mig, jag måste utrota min Anthelia.

  Fulalgern försvinner när det blir balans igen, Det är obalans nu efter mitt stora ingrepp.. Anthelian däremot.. Jag tycker den är vacker Hagbard, det är inte det, gillar mjukisar, men tyvärr är den för invasiv, Xenia går att hålla genom lite ansning, likaså stjärnpolyper, bara man ansar någon gång i veckan.. Denna anthelia är dock snarare som Kirsch-kål än maskrosor, Överallt och supersnabb,, den tillåter inget annat att växa i närheten.. Den tog tillochmed död på euphyllian.. (ca 500 huvuden euphyllia strök med ) Efter en fjärde helrensning av karet på 4 månader, så verkar Anthelian tillslut vara borta, peppar peppar. tyvärr strök mycket annat med som jag har haft länge på grund av alla stora ingrepp.. Så dags att börja om..
 7. mogge77

  Lättaste musslan?

  Jag tycker dock att min Squamosa var väldigt härdig och växte väldigt fort..(dock beigefärgad med lite grönt i (väldigt fin ändå)). Har klarat det mesta under sina 8 år i vårat akvarium, Den har klarat flyttar, krascher, r och toppar och dalar, när några koraller och räkor har dött, har ändå musslan stått kvar och växt, och växt.. Den var ca 4 cm när den inköptes och vart ca 35cm. Tyvärr dog den förra året.. (stor sorg) av att jag var dum nog att köpa en Maxima, som hade pyramidsnäckor, och de åt upp den inifrån..
 8. mogge77

  Hur mycket Balling light doserar ni?

  Det finns ju lite olika varianter av Balling med, Ni som har provat flera, vilken tycker ni fungerat bäst?
 9. mogge77

  Hur mycket Balling light doserar ni?

  Försöker lista ut hur mycket det troligen kommer kosta, och om jag kanske skall köra reaktor istället, fast det känns som man har bättre kontroll med balling.. Har haft igång det med tätare vattenbyten och manuell dosering hitills, men det blir mer och mer sps, så det känns som balling är det naturliga nästa steget .
 10. Jag håller på att börja med Balling light i mitt stora system. (ca 1500 liter, mest lps.) Är lite nyfiken på hur mycket balling det går åt hos er andra, (från respektive dunk) i era system.. Satt och försökte räkna på med vilken dos jag skall börja, för att justera ifrån.. så. Hur mycket balling går det åt hos er? och hur stora system har ni?
 11. Wow, vet föresten någon vad som gäller om man som privatperson är där och handlar och vill ta med sig hem till Sverige.. måste man ha importtillstånd?
 12. mogge77

  Rädda mig, jag måste utrota min Anthelia.

  Stoppade i en Chaetodon auriga, efter att ha läst att de föredrog mjukkoraller och Xenia/anthelia släktet, på ett amerikanskt forum. Dock verkar den främst vara intresserad av att slita sönder mina euphyllior.. suck, nåja hoppas den går på antheliorna nu när de största euphylliorna är uttagna, och de andra snart borde ta slut..
 13. mogge77

  Rädda mig, jag måste utrota min Anthelia.

  Det är ingen som vet vart man kan få tag på phyllodesmium rudmani? Jag antar att det är helt hopplöst att hitta..
 14. mogge77

  Rädda mig, jag måste utrota min Anthelia.

  Efter min stora antheliarensning är varje sten täckt med antheliapolyper. Det ser ut såhär: måste väl nästan skett en sexuell förökning :
 15. mogge77

  heniochus diphreutes eller acuminatus

  Tack, har kolat in den förut dock, tillochmed hittat bilder som skall jämföra dem, men tycker inte den är riktigt perfekt på någon av dem.. Verkar vara en salig röra..
×