Gå till innehåll

ohorn

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Ole
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    1 st 340 liter.
  • Akvarie mått
    120 x 57 x 50
  • Akvarietillverkare
    Elos
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    2 x EcoTech Radion XR30w Pro
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Deltec SC1455
  • Använder du Osmosvatten
    Ja
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    40 kg
  • Använder du zeolitbaserad metod
    Ja

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

ohorn's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. La ner mitt kar för något år sedan och sparade då en massa för eventuella projekt i framtiden. Ska nu flytta och känner att jag inte kan släpa med så slumpar allt som ett paket. Det är saker för många många tusenlappar. Säljer endast allt till samma köpare. Inte tid specificera eller fota allt, därav priset. Specificerar övergripande några delar nedan (endast en del, mycket mer än nedan): - ett antal tunzestreamers i olika dimensioner. - multicontroller 7096 - hannatester - gyre maxspect 250 - en massa olika pumpar, tunze mm - ro water controller 8555 - ej uppackad BTN -bakgrund, tror det är fyra delar - UV-lampa - osmosilator - vattenkylare - även lite saker till sötvatten - mm Som sagt endast allt till samma köpare så kom inte med några bud på delar, vill ha bud på allt.
  2. Hei

    jeg er interessert i BK skummeren din.

    Hvilken pris ser du for deg?

     

    Mvh Trond

  3. Tack igen för svar! Nu har jag ändå börjat tänka på mini med den interna pumpen för att spara plats sumpen. Någon som har koll på direkta för/nackdelar med intern resp- extern pump? Är mini lika tyst som de övriga Bubble King?
  4. Tack Leffe för snabbt svar! Någon som kan ge för- och nackdelar som skiljer Double Cone från Supermarin?
  5. Tack för all input! Som det känns nu står det emellan Double Cone eller Suermarin. Har idag en Deltec SC1455 med intern pump och ser absolut at det skulle vara skönt att ha den externt då det blir så mycket smidigare att hålla ren. Någon som vet om Supermarin går att få med DC-pump?
  6. Tack för tips! Det jag tänkte på var en Dubble Cone eftersom de finns med DC-pump. Prioriterar nämligen högt att den är tyst. Någon som ve hur det skiljer i ljudnivå mellan Supermarin och motsvarande Doubble Cone med DC-pump? Vad är i övrigt för- och nackdelar om man tittar på dessa två modeller?
  7. Hej! Ska starta upp ett 650 L + 100 L sump och har tänkt köpa en Bubble King Royal Exclusive. Läst på en rad olika sidor men får ändå ingen klar bild av vilken modell som ska väljas till detta kar. Det står olika rekommendationer på olika sidor. Kan också nämna att det kommer bli ett SPS-kar med en del fisk. Det borde ju vara en 180 eller en 200. Nån som kan hjälpa till att räta ut mitt frågetecken? Mvh Ole
  8. Ok! Kör själbv med en Deltec SC1455 och tycker att den är hyfsat tyst men skulle kunna vara lite mindre vibrationer från pumpen. Men den skummar riktigt bra tycker jag så definitivt en bra och prisvärd skummare.
  9. Mycket fint kar! Blev nyfiken på vilken skummare du hade införskaffat? Hur tyst är den, har du något att jämföra med?
  10. Hej Lasse, Tack för dina tips dessa ska jag absolut spana in! Mvh, Ohorn
  11. Hej, Har ett 330-literskar och börjar bli ganska nöjd med mitt fiskinnehåll men vill komplettera med några Gobys då jag är mycket förtjust in denna familj. Har dock inte så mycket koll och tänkte därför slänga ut en tråd för att se om det finns någon där ute som har någon viss art att rekommendera? Gärna också övriga tips på fiskar jag skulle kunna ha i mitt kar! Jag har idag mest mjukkoraller och det är nog det jag kommer att fortsätta med också. Fiskar jag har i karet idag är följande: 1 st Centropyge Bicolor (http://se.reeflex.net/tiere/265_Centropyge_bicolor.htm) 1 st Ctenochaetus Truncatus (http://se.reeflex.net/tiere/767_Ctenochaetus_truncatus.htm) 1 st Paracanthurus Hepatus (http://se.reeflex.net/tiere/524_Paracanthurus_hepatus.htm) 1 st Zebrasoma Flavescens (http://se.reeflex.net/tiere/522_Zebrasoma_flavescens.htm) 1 st Acreichthys Tomentosus (http://se.reeflex.net/tiere/435_Acreichthys_tomentosus.htm) 2 st Amphiprion Ocellaris (http://se.reeflex.net/tiere/4_Amphiprion_ocellaris.htm) 1 st Blenniella Periopthalmus (http://se.reeflex.net/tiere/76_Blenniella_periopthalmus.htm) 1 st Stonogobiops Yasha (+ 2 st pistoräkor) (http://se.reeflex.net/tiere/371_Stonogobiops_yasha.htm) 2 st Valenciennea Strigata (http://se.reeflex.net/tiere/362_Valenciennea_strigata.htm) Tack på förhand! Mvh, Ohorn
  12. Stort tack för era tips Laggeman och NiXon! Känns efter NiXons fina sammanfattning som att jag ska satsa på en lite dyrare skummare som är ordentligt överdimensionerad. Inte minst med tanke på att jag antar att skummare är något man behåller om man någon gång framöver skall byta till ett större kar. Finns det någon som har ett konkret tips om jag satsar på nivån över budget?
  13. Hej Niklas, Då kompletterar jag fågan lite. Skummaren skall vara placerad i sump under karet. Det finns gott om plats så jag borde inte behöva ta hänsyn till några speciella mått. Har tänkt att ha "lagom" mycket fiskar i karet, kanske kommer sluta på 15 st eller nåt sånt men här dimensionerar jag hellre med lite marginal. Vad gäller pris vill jag självklart betala så lite som möjligt men då utan att köpa något dåligt, behöver absolut inte vara "top notch" men heller inte billigaste kinaimporten. Hoppas att det nu är lättare att svara på min första fråga! Mvh, Ole
  14. Hej, Ska införskaffa en skummare till mitt kar på 330 l + sump. Mitt främsta kriterie är att den är så tyst som möjligt. Någon som har tips på en riktigt tyst skummare som skulle kunna passa i mitt kar?Tack på förhand!MvhOle
  15. Tack Mattias och Manne! De ser alla ut som bra alternativ men de är ju lite dyrare än vad jag hoppats på att jag skulle behöva betala. Är det denna prisklass jag ska räkna med om jag vill ha ett riktigt bra ljus?
×
×
  • Skapa Ny...