Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

ormet

Styrelse
 • Antal inlägg

  3 050
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  17

Anseende bland gemenskapen

1 025 Excellent

Om ormet

 • Rank
  Ordförande
 • Födelsedag 1976-09-16

Kontaktmetoder

 • Hemsida URL
  http://www.orm.nu

Profilinformation

 • Förnamn
  Daniel
 • Stad
  Nacka
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  1
 • Akvarievolym
  inga liter alls
 • Akvarie mått
  inga mått alls
 • Antal år inom sötvatten
  25
 1. Bumpar inlägget. Vi har fått in 2 finfina ansökningar. Jag är övertygad om att fler vill hjälpa till att göra SG ännu bättre!
 2. Hej alla forumsmedlemmar! 2018 ser ett utökat behov av medlemmar i föreningen som vill hjälpa till att driva Saltvattensguiden framåt. SG fungerar som så att vi har medlemmar som driver sajten och föreningen framåt och för att bli medlem måste man bli inröstad i föreningen (att betala in pengar som stödjande medlem på forumet gör alltså inte att man blir medlem i själva föreningen). I prinicp varje år väljer någon/några medlemmar att lämna föreningen och vi tar då in nya ansökningar. Vi är ett gäng killar (ja ni läste rätt, inga tjejer i föreningen för tillfället) med god stämning och ett stort intresse för detta forum och NU är chansen DIN att vara med och forma SG framöver. Vi vill att Du skickar in en ansökan via PM till ormet. Det finns flera roller man kan vara med och besätta. Börja med att skicka in din skriftliga ansökan så hör vi av oss och diskuterar en ev. roll i föreningen. Ofta väljs personer in som Moderator för att med tiden växa in i Styrelseuppdrag. Vi vill att du skriver lite kort om dig själv och varför du tror att du passar bra och vad du kan göra för SG. Dom roller som finns i föreningen verksamhetsåret 2018 är: 1. Ordförande 2. Kassör 3. Teamledare Moderatorer 4. Moderator 5. Teknikansvarig 6. Webbansvarig 7. Medlemsansvarig 8. Annonsörsansvarig 9. Redaktör 10. Social Media Redaktör - Vakant Vi söker SÄRSKILT personer med god kunskap om IT & Teknik (Webb-fokuserad sådan) för att skapa ett ännu bättre forum med mer funktioner & tjänster. Vi söker även personer som brinner för PR & Marknadsföring för att axla rollen som Social Media Redaktör & som till viss mån kan avlasta Annonsörsansvarig. Skicka din ansökan snarast då valberedningen jobbar löpande med sitt uppdrag. Skicka via PM till mig, ormet (Daniel Odell)
 3. Så sant så sant. Och det är vi smärtsamt medvetna om och har under flera års tid arbetat med strategiska planer för att, inte konkurera kanske, men vara ett bättre alternativ än Facebook. Vi har haft fokus på att ha tjänster & innehåll som lockar besökare. Alla besökare till tex K&S kanske inte bidrar, men med tiden kanske det gör & blir bidragande medlemmar på forumet.
 4. Du kan du inte bara släppa det där och fokusera på kärnfrågan istället? Jag har redan skrivit att det inte var menat som någon kritik, bara en önskan om fler aktiva föreningsmedlemmar. Låt oss inte ödsla energi på småsaker och få tråden ur kurs. Jag skall istället fokusera på att få till en ny kungörelse med förfrågan om fler föreningsmedlemmar. Den senaste var Mars 2017. Tiden går fort....
 5. Vi är i princip det enda forumet jag vet om som har den funktionen. Inga andra har råd att betala för lagringen. De tillåter bara att länka in bilder från extern lagring. En av anledningarna till att Facebook-grupper är mer populära än forum idag. Där är det bara att tuta och köra. Men så har facebook egna datacenters på olika ställen i världen. Vi hanterar skalning och resize i backend på servern så vi håller nere storleken på bilderna och kan fortsätta erbjuda att lagra bilder på forumet.
 6. Hej igen! Visst är det forummedlemmarna de som ser till att innehåll skapas. Föreningens medlemmar så att säga finns till för att forumets medlemmar skall ha en plattform att verka på, det är vårt mål. Utan forum-medlemmar, inget SG. Utan en motiverad förening, ingen plattform för forumets deltagare. Det är ett symbiotiskt förhållande och alla drar sitt strå till stacken vilket vi alla tjänar på och uppskattar. Ursäkta mig Lasse, jag har inte varit aktiv på länge och glömde bort att ta på mig silkesvantarna i inlägget ovan. Det var inte riktat som någon kritik mot någon, bara en önskan om fler glada föreningsmedlemmar. Jag vet inte vad som upprörde dig så i min första mening, hoppas du kan läsa den igen och sätta den i rätt kontext. Det är inte ekonomin som klämmer i föreningen (vi har rese-ersättning) även om den självklart skulle kunna vara bättre. Det som fattas är eldsjälar. Det är i princip under en handfull som aktivt bär föreningen på sin rygg idag (jag är inte en av dem längre) och vi behöver fylla ett flertal positioner. Folk som aktivt kan förverkliga önskemål & driva implementationer, hantera medlemmar, sponsorer mm. Vi har inte riktigt lyckats rekrytera i den mängd vi behöver, även om vi gjort ett flertal fina rekryteringar senaste åren. Jag pratade om just detta på Interzoo för ett par veckor sedan med en person som ville köpa SG & medlemsdatabasen för att kunna ha den som bas för annonsering. "Det är inte pengarna som är det viktiga, det är eldsjälar som behövs". Vi har eldsjälar, både på forumet & i föreningen ... men vi behöver fler.
 7. Massor med bra input här. Det vore jättekul om alla som har så mycket bra input även vill hjälpa SG genom att gå med i föreningen så alla ideer kan förverkligas. Det är lätt att tycka. Det är väldigt mycket svårare att driva igenom förändringar. Det är ett ideellt arbete som väldigt få har ork att göra. Här är SG's största utmaning. Sverige är ett litet land, vi är få aktiva och ännu färre som faktiskt lägger vår ideella tid på att driva SG framåt. Att jämföra oss med stora internationella forum är inte speciellt relevant.
 8. stora rev

  Hejja Nico kul att du är tillbaka igen! Kör så det ryker
 9. Stig Ljunggren har genom åren bidragit enormt till saltvattensguiden.se. Både till forumet och föreningen men även till saltvattensakvarister i hela Sverige. Vi i styrelsen för SG vill visa vår uppskattning för Stig. Detta gör vi genom att utnämna Stig till Hedersmedlem i SG. Att vara hedersmedlem innebär att man får statusen "Jag stödjer SG" resten av livet utan att betala. Dessutom får man en fin liten flagga med titeln "Hedersmedlem" under sitt namn här på SG. Sedan tidigare finns 2 personer som är hedersmedlem och det är Christian Wrang & Lasse Forsberg. Bästa hälsningar, Föreningen Saltvattensguiden.se
 10. 151-720 liter

  Kul med nytt kar på guiden och ännu roligare att min gamla ATI Hybrid får fortsätta jobba Lycka till!
 11. Härliga bilder! Kirurger är inte ofta stilla så det är en utmaning att få en bra bild på dem
 12. 721-1199 liter

  Grymt jobbat young padawan! Kanonfint!
 13. 721-1199 liter

  Kul med pygoplites, riktig drömfisk!
 14. Reefcentral dras med samma problem, de har en stor tråd om det. Liksom alla ciklid, växtakvarie & räk-forum mm jag försöker besöka sen jag drog igång med sötvatten igen. All aktivitet har flyttat till Facebook. Det är där det händer idag. Gemene man har inget behov av diskussion, bara blixtsnabba svar, medhåll & att köpa/sälja saker. Forum går samma öde till mötes som newsgroups & irc.