Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

ormet

Styrelse
 • Antal inlägg

  3 024
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  17

Anseende bland gemenskapen

992 Excellent

Om ormet

 • Rank
  Ordförande
 • Födelsedag 1976-09-16

Kontaktmetoder

 • Hemsida URL
  http://www.orm.nu

Profilinformation

 • Förnamn
  Daniel
 • Stad
  Nacka
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  1
 • Akvarievolym
  inga liter alls
 • Akvarie mått
  inga mått alls
 • Antal år inom sötvatten
  25
 1. stora rev

  Hejja Nico kul att du är tillbaka igen! Kör så det ryker
 2. Stig Ljunggren har genom åren bidragit enormt till saltvattensguiden.se. Både till forumet och föreningen men även till saltvattensakvarister i hela Sverige. Vi i styrelsen för SG vill visa vår uppskattning för Stig. Detta gör vi genom att utnämna Stig till Hedersmedlem i SG. Att vara hedersmedlem innebär att man får statusen "Jag stödjer SG" resten av livet utan att betala. Dessutom får man en fin liten flagga med titeln "Hedersmedlem" under sitt namn här på SG. Sedan tidigare finns 2 personer som är hedersmedlem och det är Christian Wrang & Lasse Forsberg. Bästa hälsningar, Föreningen Saltvattensguiden.se
 3. 151-720 liter

  Kul med nytt kar på guiden och ännu roligare att min gamla ATI Hybrid får fortsätta jobba Lycka till!
 4. Härliga bilder! Kirurger är inte ofta stilla så det är en utmaning att få en bra bild på dem
 5. 721-1199 liter

  Grymt jobbat young padawan! Kanonfint!
 6. 721-1199 liter

  Kul med pygoplites, riktig drömfisk!
 7. Reefcentral dras med samma problem, de har en stor tråd om det. Liksom alla ciklid, växtakvarie & räk-forum mm jag försöker besöka sen jag drog igång med sötvatten igen. All aktivitet har flyttat till Facebook. Det är där det händer idag. Gemene man har inget behov av diskussion, bara blixtsnabba svar, medhåll & att köpa/sälja saker. Forum går samma öde till mötes som newsgroups & irc.
 8. Jag tror att genvägar är senvägar Jag har försökt. Det fungerade inte för mig iallafall.
 9. http://www.int-res.com/articles/dao/1/d001p019.pdf Trophonter bryr sig inte i hypo eller sötvatten. Tomonter dör i 15ppm efter 48h & ganska omgående i lägre salthalt. Gissningsvis är alla andra stadier ännu mer känsliga. Anledningen till lägre salthalt är väll för ryktet om bräckvattentåliga varianter av Vita Prick.
 10. Jag har läst massor med olika förslag & värden. 11-12 är det lägsta man kan gå och gissningsvis det som har säkrast effekt. Jag tycker personligen att hypo är svårt.
 11. Hej alla glada saltvattensakvarister. Jag har det stora nöjet att informera er om att vi i föreningen fått en ny redaktör. Jonas Roman blev i söndags invald som redaktör och kommer framgent arbeta med våra artiklar och annat redaktionellt innehåll. Vi är mycket nöjda med denna rekrytering och hopppas & tror att detta kommer vara mycket positivt för saltvattensguiden. Mvh Styrelsen.
 12. Hej alla forumsmedlemmar! 2017 har fått en flygande start och vi ser nu fram emot att bli ännu bätttre! SG fungerar som så att vi har medlemmar som driver sajten och föreningen framåt och för att bli medlem måste man bli inröstad i föreningen (att betala in pengar som stödjande medlem på forumet gör alltså inte att man blir medlem i själva föreningen). I prinicp varje år väljer någon/några medlemmar att lämna föreningen och vi tar då in nya ansökningar. Vi är ett gäng killar (ja ni läste rätt, inga tjejer i föreningen för tillfället) med god stämning och ett stort intresse för detta forum och NU är chansen DIN att vara med och forma SG framöver. Vi vill att Du skickar in en ansökan via PM till ormet. Det finns flera roller man kan vara med och besätta. Börja med att skicka in din skriftliga ansökan så hör vi av oss och diskuterar en ev. roll i föreningen. Vi vill att du skriver lite kort om dig själv och varför du tror att du passar bra och vad du kan göra för SG. Dom roller som finns i föreningen verksamhetsåret 2017 är: 1. Ordförande 2. Kassör 3. Teamledare Moderatorer 4. Moderator 5. Teknikansvarig 6. Webbansvarig 7. Medlemsansvarig 8. Annonsörsansvarig 9. Redaktör Vi söker SÄRSKILT Moderatorer och en Redaktör. Skicka din ansökan snarast då valberedningen jobbar löpande med sitt uppdrag.
 13. Stig, Tuna Sun är Kessils sötvattensvariant. 6-9000k ungefär i spektrum.