Gå till innehåll

vicke13

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Viktor
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    240l Sötvatten
    30L blivande salt

vicke13's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Tack för svaret MarinaS. Skönt att kunna få lite perspektiv på vad folk tycker om skummare och filter till ett så litet kar!
  2. hahha så du säger att jag skulle kunna köra juwels 600L/H utan att få stryk ?
  3. Super! Jag sitter på en Pump från Juwel, en Eccoflow 600L/H ( http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/More/Filtration/Pumps/Pump-Juwel-ECCOFLOW-600-l-h-Int-ECCOFLOW-600.html?force_sid=ij6i9mknp876s60mipnb81aep1 ) Skulle man kunna sätta ner den i karet för lite extra rundgång?
  4. Okej tack för snabbt svar! om jag nu kör skummarlöst, kan jag köra någon få fisk också ?
  5. Hejsan alla! Gjorde ett inlägg här för nästan ett år sedan då jag frågade lite om nanokar, tänkte starta ett då men la ner tankarna då annat kom ivägen. Nu sitter jag med ett 30L akvarium som jag ska starta upp, denna gång ska de inte bara bli en tanke. Jag sitter fortfarande med några undringar efter ett års läsning av artiklar och forumsinlägg om saltkar. frågor: 1: Hang-on-skummare och hang-on-filter eller att av de? har detta filter nu http://www.zolux.com/our-products.php?parametre=24;148;988;16373 .. räcker de? 2: Är skummare mest/endast nödvändig om jag ska ha småfisk i karet, kan jag skippa den om jag kör räkor,sniglar mm? 3: Om jag kör lowtech, räck då filtret jag har + cirkulationspump? Hoppas jag kan få svar på någon av frågorna iaf! // Viktor
  6. Ja ja okej! Tack för svaret! Har du något hang on filter att rekommendera, hitta inget namn på ditt.
  7. En fråga bara, skummare till sådant lite akvarium, är de ett måste? Du verkar köra utan, går de lika bra?
  8. Okej okej! Tack för svaren, ska kolla runt lite till! / Viktor
  9. Hej allihopa ! Har suttit i timmar på forumet och kollat runt innan jag bestämde mig för att bli medlem och fråga lite frågor jag med! Jag har just nu ett 100L kar hemma (söt vatten) som jag hållit på med i snart 1år Jag har nu funderat på att pröva lyckan inom nano karen där jag tänk ha några små fiskar. Här kommer lite frågor som jag nu funderar över: 1, Vad ska jag tänka på innan jag skaffar ett salt kar? Kostnader osv. 2, Varit hittar man fina och prisvärda nanokar 15-30 liter. 3, Hur svårt är det att få ett nanokar att fungera om man tidigare endast haft sötvatten? 4, Vilka sidor/buktier i Stockholm har Nano kar. Hoppas att någon av er kuniga kan ta er tid att kolla på frågorna och hjälpa en nykomling ps; hittade detta akvarium ->http://www.swelluk.com/aquarium/fish-tanks-404/nano-tanks-1174/tmc-micro-habitat-15-marine-nano--256052.html Hur prisvärt är det? är det förlitet? någon som vet något om det ? // Viktor !
×
×
  • Skapa Ny...