Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

phhasek

Medlem
 • Antal inlägg

  777
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

43 Good

Om phhasek

 • Födelsedag 1984-09-25

Profilinformation

 • Förnamn
  Patrik
 • Stad
  Upsala
 • Antal år inom saltvatten
  1
 • Akvarievolym
  80
 • Akvarie mått
  40 x 50 x 40
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Maxspect Mazarra P 60W LED
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Aqua Medic Turboflotor blue 500
 • Antal år inom sötvatten
  5+
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  3
 1. Har inte varit inne här på ett tag då jag lagt ner hobbyn tillfälligt på grund av husköp och barn. Har alltså inget saltkar igång. När jag skrev detta hoppades/misstänkte jag att jag skulle få detta utrett av just dig lasse . Skrattade nästan högt när så blev fallet! Tänkte väl att det var något lurt med tanke på de "skumma" resultaten. Mitt filter funkar alltså som det ska! Har ju lite titreringsabstinens så det är lite tråkigt att inte få droppa lite med saliferttestet. Inte lika kul utan sprutan.
 2. Jag har ett callidus avhärdningsfilter (som man fyller på med avhärdningssalt) och har mätt hårdheten med salifert KH. I inkommande vatten har jag 19dKH. Varför i hela friden får jag samma resultat vid test av vattnet efter filtret? Det är som om ingen avhärdning sker? Jag har ett annat test från callidus där man droppar två droppar i en mängd vatten. Sedan räknar man droppar från en annan flaska tills färgskifte sker från lila till blått och antalet droppar = dKH. I mitt fall blir det aldrig lila utan det blir blått innan jag ens droppat i av den andra flaskan. Antar att det betyder att det är dKh = 0. Någon som kan reda ut detta åt mig? Funkar inte salifert på "saltavhärdat" vatten eller är det något fel på filtret?
 3. Nano

  Kul att du fått användning av min tråd! Som filter använde jag https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/internal-filters/aquacorner med lite aktivt kol i. Funkade mycket bra tyckte jag.
 4. Läste fel.
 5. Får inga mail alls sedan en tid
 6. 0-150 liter

  Kan nu passa på att nämna att set beror på husköparplaner och inte minst på grund av "fraggen" som är planerad till augusti!
 7. 0-150 liter

  Karet och utrustning ligger till försäljning på köp och sälj.
 8. Kan nämna att jag bytt salt till FM professional sea salt. Jag mäter nu alltid 0.04 i fosfat. Jag behöver alltså inte dosera fosfat längre. Nitrat ligger konstant runt 10. Detta är något högre än tidigare men förväntat. Korallerna trivs bättre än någonsin, särskilt mina euphyllior och milkan! Xenia växer och pumpar också vilket är kul! Det enda tråkiga är att jag har kvar mina red turf algae som täcker stenen. Köpte en tuxedo men den orkar inte äta allt. Har sett att den ätit lite iallafall. Mexikanska turbosniglar vill jag ha!
 9. Den går att ställa in på nano-mode och vanlig om man öppnar upp styrenheten.
 10. Sump

  Om inte annat bör en omvänd ljuscykel kunna hålla nere pH svingen som blir på natten när ingen fotosyntes sker.
 11. 0-150 liter

  Tack . Man kan se, särskilt på den sista bilden att jag har meckat med vitbalansen för att bättre kunna återge akvariets färger. Det som inte är belyst med det blå ljuset ser gult ut. Antar att det är photoshop som gäller ifall man vill ha en naturlig förgåtergivning på både motivet och bakgrunden när belysningen skiljer så pass mycket.
 12. 0-150 liter

  Lite kvällsbilder tagna i ca 30% ljus
 13. Skippa mattor i bitumen bara. De är inte avsedda för inomhusmiljö.
 14. Lika som bär