Gå till innehåll

MaxR

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Max
  • Stad
    Sthlm
  • Akvarievolym
    576

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

MaxR's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

11

Omdöme

  1. Finns i Nynäshamn söder om Stockholm. 4000kr annars behåller jag det
  2. Ett clownpar, en gul kirurg och några chromisar ingår också samt två anemoner.
  3. Säljer mitt kompletta akvarium pga tidsbrist. Har varit igång i cirka 12 månader. Teknik: Akvastabil 576l + sump ca 100l 160x60 Cm. 1st Kina led 54w full spektrum inbyggd i hylla. Har varit 4st. Två blåljus led stavar 50cm st. Jebao rw-15 cirkulations pump. Aqua c skummare. Dc-6000 returpump. Tunze cirk pump små, två kompletta en utan magnet. Pelletsreaktor. Omvänd osmos anläggning. Foderautomat. Fyra 25l dunkar Borrat original i botten, 1 st 25mm upp och 2st 25mm ner. Massa tester, refraktometer, mat å dylikt följer med. Allt ska bort. Bänk rejält byggd med bra förvaring och med Ikea köksluckor proffslackade i vitt. Dock inte gaveln på vänstersidan. Mycket levande sten, ej medicinerad. Säljes allt som paket, finns i Ösmo, inga trappor. Allt som behövs för att komma igång! Har varit borrat i ena kortsidan för att sätta ihop två stycken men täckt med en btn bakgrund där. Svart folie på utsidan över det området. Vet inte vad man kan få för allt detta men kom med bud bilder verkar inte fungera men kan skicka via pm eller Mail.
  4. Min tanke var att lägga allting i en regntunna, på med hetvatten från kran och sedan spola ut det värsta, sen bada i väteperoxid. Han säger att det inte är så illa, utan att det bara är lite cyano. vad tror ni annars om att köpa stenen och lägga ner i stora karet med egen cirkulation, fylla upp det och påbörja en cyano behandling? Så man inte dödar alla bakterier, utan försöker ta tag i problemet han hade? så dom ligger i två olika kar? Sen om det blir bättre så lägger jag ihop dom två olika stenarna.
  5. Perfekt, då satsar jag på det och lakar ur den ordentligt. Skulle ev medicin försvinna i samma veva tror du? mvh Max.
  6. Har inte fått något svar av honom än. Och inriktning har jag inte riktigt bestämt mig, just nu är det fiskarna i sig dom lockar, men kommer förmodligen fastna för någon inrikting när man börjar bli varm i kläderna. Just nu känns det oroligt bara att tänka på hur tekniken skall kopplas in. Men en annan tanke jag funderade på, är att om jag köper stenen, "dödar" den, och sedan kör med väteperoxid, dör alla bakterier också? Tänkte isf att om man lägger ner dom nydöda stenarna med dom levande jag har, tillsammans med en bakteriekultur finns det en möjlighet att efter kanske en månad att börja befolka karet? Just nu, efter akvarieköp med teknik och dylikt så är det problematiskt att övertyga sin sämre hälft, att sten för 10.000:- är en väldigt vettig investering. Med vänlig hälsning, Max.
  7. Hej allihopa! Håller på att starta upp ett 576l kar med ca 180l sump och håller på att leta levande sten. Jag har köpt ca 20kg, som ligger i sumpen och gonar till sig. Nu har jag pratat med en kille som säljer "sten nog för ett 720l kar" vilket bör mena över 70 kg iaf. Dock så sa han att han fått en ordentlig med cyano i karet och därför ledsnat och skall sälja av allt. Tror ni att det går få ordning på stenen, eller är det bara dumsnålhet? vi har inte diskuterat pris, men vad är ett rimligt köp om det blir ett? Med vänlig hälsning, Max.
×
×
  • Skapa Ny...