Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Alexraptor

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  623
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

147 Excellent

Om Alexraptor

 • Födelsedag 1987-12-29

Kontaktmetoder

 • Hemsida URL
  http://aquatic.alexraptor.com/

Profilinformation

 • Förnamn
  Mark
 • Stad
  Kvänum
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-04-09
 • Antal år inom saltvatten
  Sedan våren 2005
 • Akvarievolym
  61
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2x24w Hagen Glo T5HO, Marine Glo + Power Glo.
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Bubble Magus NACQQ
 • Antal år inom sötvatten
  Sedan 2001
 • Storlek på sump
  30

Senaste besökare till profilen

1 337 profilvisningar
 1. Aha på så vis.
 2. Har själv försökt med Joes Juice, Aiptasia X och Aipex. Men inget har fungerat något vidare, dom bara sprider sig ännumer och kommer tillbaka också. Tycker den där tråden om lut är lite konstig, då han samtidigt klagar på Aiptasia X som faktist redan är en lut-lösning.
 3. nano

  Bytte ut min Eheim streamON+ 2000 mot min gamla Tunze 6015. På papper så har streamON pumpen ett flöde på 2000 liter i timmen medans 6015 pumpen bara har 1800 liter i timmen. I verkligheten har dock 6015 pumpen mer energi i vattenflödet och når runt bättre i karet.
 4. Tjusig!
 5. Ju tänkte det också och försökte med ett 19-liters kar liggandes med lite av det som blev över av den blå bakgrunden, men det fungerade inte heller så bra. Kanterna vill bara släppa hela tiden. Hahaha Palett Kirurgen är faktist en del av en blåsning som jag gjorde om just storleken på karet.
 6. Då har karet äntligen fått en bakgrund! Måste säga att jag är lite väl besviken med Juwel PosterFix bakgrundslim. Fäster rätt okej i mitten men vill bara släppa i kanterna så att man istället får tejpa ner dom. Är väl dock hyfsat nöjd med slutresultatet, bara några småbubblor som inte vill ge med sig. Försöker gnugga bort dom men vipps som det är så är dom tillbaka igen. Bestämde mig för att köra med blått på det här karet med tanke på det snygga skimmret från LEDsen.
 7. nano

  Härligt! Det går alltså infoga bilder från instagram här med!
 8. Lite sen kanske, men det där nog en Epitok från en borstmask skulle jag tro. Beroende på art så kan det vara en hel mask som undergått en metamorfas och i princip blivit ett simmande könsorgan eller så kan det vara stjärtpartiet som lossnat och blivit ett simmande könsorgan. Ganska klumpig beskrivning, men epitoken är den reproducerande delen/livsstadiet av borstmaskar och dör efter parningen.
 9. Collonista snäckor, små men nyttiga.
 10. Svårt att avgöra från bilderna men liknar kanske någon slags Cypraea snäcka. Är det där en mantel som omsluter ett annars slät skal?
 11. Det är inte jättevanligt men det kan dom, däremot brukar dom inte försöka döda snäckor om inte den redan är sjuk eller döende. Det finns det kamelräkor som liknar pepparmintsräkor och är något aggressivare. Dom brukar ha röd och kritvit färgteckning till skillnad från pepparmintsräkorna och har något av en "puckel" på stjärten.
 12. Det blir nog ca 10cm som det sticker ut i framkant, hela karet är 30 från bak till framrutan.
 13. Har ett par identiska 61 liters Panorama akvarier som jag tänkte jag skulle vilja slå ihop till ett enda system, med ett tredje kar som visningsrefugium. Jag tänkte stapla dom i ett hyllsystem och vill gärna ha hyllor som är formade efter karen, men jag vet inte om formen skulle vara tillräckligt bärande, eller om en utskjutande del för panorama delen av karen skulle vika sig med tiden och orsaka att karet spricker? Det var något i stil meddet här som jag tänkte mig.
 14. Jag kollar runt lite då, tack!
 15. Är det någom som vet vart man kan köpa Formalin lämpad för att behandla fiskar mot ektoparasiter?