Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Alexraptor

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  644
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

149 Excellent

Om Alexraptor

 • Födelsedag 1987-12-29

Kontaktmetoder

 • Hemsida URL
  http://aquatic.alexraptor.com/

Profilinformation

 • Förnamn
  Mark
 • Stad
  Kvänum
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-04-09
 • Antal år inom saltvatten
  Sedan våren 2005
 • Akvarievolym
  61
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2x24w Hagen Glo T5HO, Marine Glo + Power Glo.
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Bubble Magus NACQQ
 • Antal år inom sötvatten
  Sedan 2001
 • Storlek på sump
  30

Senaste besökare till profilen

1 412 profilvisningar
 1. nano

  Stridigheter har brytit ut!
 2. Nej tyvärr, jag har inte försökt mig på en sedan dess. Däremot så har jag haft ett starkt sug på sistone att försöka igen då det nu finns bättre foderalternativ på marknaden. Ett foder som heter Reef Pearls med en foderstorlek på 5-200 mikrometer verkar väldigt lovande.
 3. Jag känner med dig, mina allra första korall som jag köpte var en alveopora, som gick samma öde till mötes.
 4. Hur missade jag denna tråden?
 5. Kan inte säga absolut, men från egen erfarenhet, Tyvärr Inte. =/
 6. Svält troligen. Alveopora är starkt beroende av plankton eller plankton-liknande foder och utan tillgång till det så svälter dom långsamt ihjäl. Det ser ut som om den är vid liv fortfarande, men från personlig erfarenhet så tror jag att det är nog försent att rädda den vid det här laget.
 7. nano

  Hade problem ett tag med en Rainbow Montipora fragg som hade varit i ett annat kar med nollad fosfat. Fraggen blev helt blek, men nu I det här karet och särskilt efter jag plockade bort det gulnade stänkskyddet från min T5 lampa så har den fått tillbaka sin färglada prakt.
 8. Någon som har erfarenheter att dela med sig om Pocillopora? Har hört att den kan bli något av en landsplåga för vissa då den är en av få koraller som producerar larver i akvariet och kan sprida sig precis överallt. För mig låter det både väldigt spännande men också lite skrämmande.
 9. Absolut en Polyclad Flatworm av den sorten som äter snäckor och musslor. Färgteckningen är typisk.
 10. Min nya Mini-Maxi Anemon. Fast min porslinskrabba tycker fortfarande att min hjärna duger.
 11. Håller med, inget fel med vanliga borstmaskar överhuvudtaget. Och deras antal är direkt proportionerligt till hur mycket föda det finns tillgängligt. Det vill säga att om man upplever att man har tok för mycket så kan det betyda att man behöver dra ner på utfodringen lite.
 12. Min Porslinskrabba gömde sig ett under stenarna I ett hörn av karet, men nu har den tagit min hjärna i besittning. Konstigt nog så har han börjat plocka på håralgerna som växer runt korallen trots att han just gluffsat i sig hummerägg och reef pearls.
 13. Fraggar är så lätta att uppskatta ett värde på, men hur värderar man egenligen en hel koloni? Tex en Euphyllia Paradivisa med 30 huvuden eller mer?
 14. kallvatten

  Ser ju sjukt häftigt ut.
 15. Ett DHL paket kom idag som hade med sig den här snubben bland annat. Verkar skarpt gilla Reef Pearls.