Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Alexraptor

Medlem
 • Antal inlägg

  648
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

151 Excellent

Om Alexraptor

 • Födelsedag 1987-12-29

Kontaktmetoder

 • Hemsida URL
  http://aquatic.alexraptor.com/

Profilinformation

 • Förnamn
  Mark
 • Stad
  Kvänum
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-04-09
 • Antal år inom saltvatten
  Sedan våren 2005
 • Akvarievolym
  61
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2x24w Hagen Glo T5HO, Marine Glo + Power Glo.
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Bubble Magus NACQQ
 • Antal år inom sötvatten
  Sedan 2001
 • Storlek på sump
  30

Senaste besökare till profilen

1 645 profilvisningar
 1. Det konstigaste hände idag när jag skulle limma fast en fragg i ett av mina kar. Upptäckte den här mystiska klungan uppe vid vattenytan när jag skulle starta pumpen igen. Dom verkade dra sig till en av LED spotsen då hela klungan flyttade sig efter den när jag försökte skjuta undan lampan för en bättre bild. Är det någon som någonsin sett något liknande?
 2. Låter ju konstigt, kör själv med Red Sea Coral Pro och har aldrig haft problem med att blanda över natten eller ens ett par dagar. Däremot så har jag upplevt att det kan bli utfällning av Kalciumkarbonat om det får stå och blanda i mer än en vecka.
 3. stora rev

  Intressant läsning, fast det hade jag varit kul om dom hade nämt akvaristernas bidrag till detta projekt.
 4. Maxspect Glaive är ju en superbra och jätteprisvärd lampa! Mina Koraller har aldrig varit så färggranna! Har haft den igång i snart 2 månader nu. Min Gul-Gröna Montipora som jag har haft i så många år håller till och med på att skifta färg!
 5. nano

  Stridigheter har brytit ut!
 6. Nej tyvärr, jag har inte försökt mig på en sedan dess. Däremot så har jag haft ett starkt sug på sistone att försöka igen då det nu finns bättre foderalternativ på marknaden. Ett foder som heter Reef Pearls med en foderstorlek på 5-200 mikrometer verkar väldigt lovande.
 7. Jag känner med dig, mina allra första korall som jag köpte var en alveopora, som gick samma öde till mötes.
 8. Hur missade jag denna tråden?
 9. Kan inte säga absolut, men från egen erfarenhet, Tyvärr Inte. =/
 10. Svält troligen. Alveopora är starkt beroende av plankton eller plankton-liknande foder och utan tillgång till det så svälter dom långsamt ihjäl. Det ser ut som om den är vid liv fortfarande, men från personlig erfarenhet så tror jag att det är nog försent att rädda den vid det här laget.
 11. nano

  Hade problem ett tag med en Rainbow Montipora fragg som hade varit i ett annat kar med nollad fosfat. Fraggen blev helt blek, men nu I det här karet och särskilt efter jag plockade bort det gulnade stänkskyddet från min T5 lampa så har den fått tillbaka sin färglada prakt.
 12. Någon som har erfarenheter att dela med sig om Pocillopora? Har hört att den kan bli något av en landsplåga för vissa då den är en av få koraller som producerar larver i akvariet och kan sprida sig precis överallt. För mig låter det både väldigt spännande men också lite skrämmande.
 13. Absolut en Polyclad Flatworm av den sorten som äter snäckor och musslor. Färgteckningen är typisk.
 14. Min nya Mini-Maxi Anemon. Fast min porslinskrabba tycker fortfarande att min hjärna duger.
 15. Håller med, inget fel med vanliga borstmaskar överhuvudtaget. Och deras antal är direkt proportionerligt till hur mycket föda det finns tillgängligt. Det vill säga att om man upplever att man har tok för mycket så kan det betyda att man behöver dra ner på utfodringen lite.