Gå till innehåll

Golex

Medlem
  • Antal inlägg

    84
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Nemo
  • Stad
    Sthlm
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten 130L

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Golex's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. beklagar förlusten. Riktigt tråkigt att höra!
  2. Uppdateringen av medlemsprofilen till Stödmedlem görs när inbetalningen registrerats, vilket kan ta ett par dagar.
  3. Håller helt med, kommer minska köp&sälj en del nu om detta införs eller har införts. Om det är pengar det handlar om och ni vill verkligen ha in dom så tycker jag att ni kanske ska kolla på mobil betalningar som blocket har. Det så så himla lätt och bekvämt att använda deras tjänster. Om ni hade en sådan mobil lösning så ska ni se att pengarna kommer rulla in säkert & smidigt. Sen så tycker jag att om ni ska ta avgifter nu för köp&sälj så måste ni utvekla betalningsmetod och att man sedan efter betalningen ska ficka in bet kvitto till er med mina uppgifter om att det är jag på SVG som har betalat in dom pengarna, så ni kan sätta mig som betald medlem. För krångligt. Vi kommer att ställa till det lite för en del. Detta kommer inte att fungera! Ni kommer att få problem i längden! Folk vill lägga ut en sak nu nu nu, men då går det inte och man måste föra över pengar till er och sen vänta på att ni ska sätta mig som betald medlem. Hur lång tid tar det? Sitter ni bemannade 24/7. Lycka Till
  4. hej, satt å läste lite här! Som jag har fattat ska man vara försiktig med att suga upp och specielt borsta -OBS- med tandborste. Varje gång du/ni rör slamet så sprider ni den vidare. Använd en tjock slang är ett tips. Då luftbubblorna inne håller sporer.
  5. Ja Hej, instämmer med tidigare. Jag är intresserad av lite LS

  6. JoWa

    Hejsan din brevlåda är full men jag är sugen på ditt rsm :) hör av dig mvh john

  7. Hej går inte att skriva till dig då din inkorg är full så jag skriver här! Undrar om heliofungian finns kvar samt den rosa läppkorallen?

    Mvh Marina

  8. Jag har en BTA, och som jag har förståt om man vill att den mår super bra så måste man tänka som en BTA. Ha ett hål att gömma foten i 1. bra cirkulation vid tentaklarna så att dom rör sig men inte för mycket 2. bra ljus 3. Vad jag tror är det viktigaste är att den kan gömma sin fot. (På en bra plats vid 2 & 3.) När BTM har gömt sin fot så kan den sträcka på sig på ett annat sätt än att den bara sitter fast. Min är så stor att dess bubblor är enorma. ibland tror jag att den är sjuk eller något men den mår bra och från den ena sidan av den så kan en tentaket bubbla vara 1cm i m3 och på andra sidan så kan jag har en bubbla på 3-4 cm m3. Och så har min dubbeltentaket och när den bubblar så blir den 6 cm lång och 3-3,5 cm bred & min har 2st sådana dubbeltentaket. Jag ska via en bild som jag tog nyligen men visar den ikväll. Det ända som jag kan rekomendera dig är att lägg stenar runt om den så att den kan blir som en svamphatt. När du väl har lagt stenaran runt om den så kommer den kuna vila sin hat på stenkanterna och då kommer den att sträcka ut sig och blir bubblig! Enlig min erfaranhet. Och tänk som en BTA https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?49213-Mitt-RSM-250
  9. Har åkt ner i "sumpen" på dit 130L RSM. Jag ha RSM 250 och små fiskar åker ner till skummar delen å gömmer sig. Jag har en fisk kosta 200 kr som jag inte har sätt till för en jag städare bakdelen på karet då hittade jag den, la up den och tog 1tim å sen försvan den igen. Nu orkar jag inte jaga den så jaja.
  10. Läste nyss på: http://www.seachem.com/Products/product_pages/Prime.html Use 1 capful (5 mL) for each 200 L På burken stod det 1ml per 100L Frågan kvar står: Vad händer om man skulle ha använde för mycket va detta medel?
  11. Prime. Seachem 100ml. För söt & saltvatten. Tar tar bort klorin/klor, kloramine, ammoniak. Detoxar nitrat & nitrit. Tillför slembeläggning.
  12. Mycket synd då jag är där ganska ofta och handlar div saker så har jag sätt nästan varje gång att det ligger ca4-5 fiskar halvdöda eller döda. Vissa dyra fiskar!
  13. Jag ska kolla när jag kommer hem.
  14. Hej, Jag ska nämligen göra ett vatten byte idag och igår kväll så tillsatte jag spårämnen i vattnet som har ståt under cirkulatin i 2 dagr. Frågan är: Jag råkade tänka fel och hade i en "bakterie balans" det stod på burken 1ml per 100L och hade i en kork av den burken vilket kan vara 5-6ml jag hade i. *Hur kommer det att påverka mitt kar?? *Några tips på vad jag bör göra, gärna olika varianter. Mvh DG.
×
×
  • Skapa Ny...