Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

irwin_fletch

Moderator
 • Antal inlägg

  673
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  32

Anseende bland gemenskapen

581 Excellent

Om irwin_fletch

 • Födelsedag 1983-12-06

Profilinformation

 • Förnamn
  Jonas
 • Stad
  Vimmerby
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Akvarievolym
  250 liter saltvatten, 100 liter saltvatten, 720 liter sötvatten
 1. Jag köpte enbart natriumkarbonat där. Mg och Ca köper jag hos stig i gemla. Sen FM spårelement enligt Romans recept.
 2. Ja du kan baka men jag köpte 16kg för 800kr från hembryggning.se. Det räcker ett tag =)
 3. Det som skiljer Romans balling från många andra är att man använder natriumkarbonat istället för natriumbikarbonat. Det går att lösa mycket mer i av detta i dunkarna och man får då starkare lösning som håller längre. Jag doserade nästan en liter om dagen från min gamla balling. Nu när jag kör Romans mezzoforte som är så mycket starkare så går det långt mellan blandningarna. Mitt ph blir dessutom högre.
 4. Av bilden att döma är det bara ändra till gul färg då. Får kolla om det är mer.
 5. Min gyre går framåt bara. Blir en rejäl krock på mitten när pumparna går kraftigt men ibland upplever jag det statiskt. Ska testa reef crest då, men ändrar jag bara till en ny färg på vortechen eller ställer man inte något på reef crest?
 6. Jag har en på kortsida nu som jag kör på konstant läge. PÅ andra sidan har jag en gyre. Har andra pumpar långt ner på kortsidorna för att få cirkulation bakom revet. Men vilket mode skulle ni köra på med endast en pump på kortsida. Funderar på att ändra från konstant läge, kör på 80% nu.
 7. 721-1199 liter

  Länge sen jag skrev något nu. Sommaren har gått förbi. Alkatronic är installerad sedan länge. Ny ballingmetod lika så. Nästa steg är väl att testa en algreaktor för att få ner mitt skenande nitrat.
 8. 151-720 liter

  En alkatronic på det och du kan vara borta ett halvår om någon fyller på mat och balling =)
 9. 721-1199 liter

  Ja jag har lång semester så tanken är att jag ska hinna med en del men jag ska inte lova något Det blev en bubble king supermarine 200. Får ställa mig in i hyllningskören av dessa skummare, vilka maskiner.
 10. 721-1199 liter

  Har inte hänt mycket i karet sista månaderna. Ska bli bättre i sommar är tanken. Ny skummare är installerad, det höjde ph rejält.
 11. Kört siporax under två år snart som jag hade tänkt byta ut (inte allt på samma gång). Räcker det med att skölja av, låta ligga i osmosvatten för att rengöra gammal siporax för att sedan återanvända eller kan man göra på något annat sätt?
 12. 721-1199 liter

  Härligt att du är igång igen. Jag har några av de vanliga acrosorterna om du vill ha (austrea, tumida, tortuosax2 och gomezi). Får väl skicka i så fall men borde gå i värmen nu. Skicka bara pm om det skulle vara intressant =)
 13. 721-1199 liter

  Jag kan inte uttala mig än. Har inte fått tummen ur och installerat den. Förjävligt jag vet =) Karet har inte fått så många minuter senaste månaderna. Ska bli bättring. Men jag är rätt säker på att alkatronic kommer vara grym. Tack. Kör 4 blue + 3 coral+ och ett purple+. Kommer dock byta ut ett coral+ och testa aquabluespecial efter sommaren.
 14. 721-1199 liter

  Vackert !!!
 15. Om man vill gå från red sea NOPOX till 40% vodka, ska man börja på samma dosering? Någon som testat?