Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

irwin_fletch

Moderator
 • Antal inlägg

  665
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  31

Anseende bland gemenskapen

562 Excellent

Om irwin_fletch

 • Födelsedag 1983-12-06

Profilinformation

 • Förnamn
  Jonas
 • Stad
  Vimmerby
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Akvarievolym
  250 liter saltvatten, 100 liter saltvatten, 720 liter sötvatten
 1. 151-720 liter

  En alkatronic på det och du kan vara borta ett halvår om någon fyller på mat och balling =)
 2. 721-1199 liter

  Ja jag har lång semester så tanken är att jag ska hinna med en del men jag ska inte lova något Det blev en bubble king supermarine 200. Får ställa mig in i hyllningskören av dessa skummare, vilka maskiner.
 3. 721-1199 liter

  Har inte hänt mycket i karet sista månaderna. Ska bli bättre i sommar är tanken. Ny skummare är installerad, det höjde ph rejält.
 4. Kört siporax under två år snart som jag hade tänkt byta ut (inte allt på samma gång). Räcker det med att skölja av, låta ligga i osmosvatten för att rengöra gammal siporax för att sedan återanvända eller kan man göra på något annat sätt?
 5. 721-1199 liter

  Härligt att du är igång igen. Jag har några av de vanliga acrosorterna om du vill ha (austrea, tumida, tortuosax2 och gomezi). Får väl skicka i så fall men borde gå i värmen nu. Skicka bara pm om det skulle vara intressant =)
 6. 721-1199 liter

  Jag kan inte uttala mig än. Har inte fått tummen ur och installerat den. Förjävligt jag vet =) Karet har inte fått så många minuter senaste månaderna. Ska bli bättring. Men jag är rätt säker på att alkatronic kommer vara grym. Tack. Kör 4 blue + 3 coral+ och ett purple+. Kommer dock byta ut ett coral+ och testa aquabluespecial efter sommaren.
 7. 721-1199 liter

  Vackert !!!
 8. Om man vill gå från red sea NOPOX till 40% vodka, ska man börja på samma dosering? Någon som testat?
 9. 151-720 liter

  Vad kör du dina led på nu? Har för mig att du körde på rätt rejält när du fick ATI-rampen? Funderar själv på om jag ska testa att öka mina led på hybriden.
 10. 721-1199 Liter

  Mitt är bara 170*70 så 80w t5 täcker bra. Jag har 8 T5or så ibland upplever jag att dessa tillsammans med leden blir för mycket på korallerna som sitter nära ytan. Men mina ledkluster är på 75w så ska väl inte vara någon fara att dra på lite till.
 11. 721-1199 Liter

  Otroligt fint med så stora och fina acro. Hur många t5or har du i din hybridramp? Jag har också hybridramp men är lite mesig med leden. Jag tycker inte att mina acro visar sig från sin bästa sida när jag går upp mot 40% av max. Men kanske bara handlar om en inkörningstid.
 12. 721-1199 liter

  Det är en ati-hybrid. På bilden är t5orna påväg ner (skulle gissa att de lyser på 80%) och sen lite led på det med.
 13. 721-1199 liter

  Karet står och stampar. Väntar på att 10-talet fraggar ska börja växa ordentligt. När de väl tagit sig kommer jag börja planerna för en total makeover. I mitt framtida rev tänker jag bra köra koraller som vuxit sig stora. Kommer kräva mindre sten och större krav på näringsexport. Därför kommer jag inhandla ny skummare samt en algreaktor.
 14. Tack! Va den jag hittade med, tänkte om partikelstorleken var lite liten men kör ni den så känner jag mig säker på beställning
 15. Som titeln säger. Vad använder ni för co2absorber? Länka gärna. Hade divesorb från dräger innan men vet inte om de säljer till privatpersoner längre.