Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

irwin_fletch

Moderator
 • Antal inlägg

  680
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  34

Anseende bland gemenskapen

593 Excellent

Om irwin_fletch

 • Födelsedag 1983-12-06

Profilinformation

 • Förnamn
  Jonas
 • Stad
  Vimmerby
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Akvarievolym
  250 liter saltvatten, 100 liter saltvatten, 720 liter sötvatten
 1. 721-1199 liter

  Vilka koraller gick den på. Knappar har jag läst att de kan ge sig på.
 2. 721-1199 liter

  Vad är det du upplevt med kamelräkor? Vet att jag förr läst om att de kan gå på koraller. Men nu läser man inget sånt, företagsakvarium har dom i sina korallkar fler verkar använda dem mot just aefw
 3. 721-1199 liter

  Ska in och läsa. Tack
 4. 721-1199 liter

  Det som är intressant är om det även dödar äggen? Det gör ju inget starkt man doppar med, så skeptisk till att ett ofarligt medel skulle göra det. Tar det inte äggen går det ju bara några veckor så är det lika mycket mask igen.
 5. 721-1199 liter

  Ridå. AEFW i visningskaret. Hur i helvete det gick till vill jag inte ens fundera på. Mycket arbete framöver. Har ni tips på lösningar får ni höra av er. Börjar med 10 kamelräkor för att se om de kan hålla beståndet nere i alla fall.
 6. 721-1199 liter

  Hej Jag antar att det skulle kunna göra det med rätt förutsättningar men jag vågar inte säga för mycket. Det verkar hända när korallerna vuxit sig stora vilket ju kan vara ganska sällsynt i vår hobby. Det är ju roligt att se men nu får de gärna sluta =)
 7. 721-1199 liter

  Länge sen jag skrev något. Kör en maxad bild som hade passat på valfritt amerikanskt forum. Haft problem med acropora som släpper ägg hela hösten. Går 3-4 veckor mellan varje tillfälle. Hela huset luktar fisk i två dagar. Filter får bytas stup i kvarten, aktivt kol bytas ut och stora vattenbyten på det. Inte kul.
 8. Jag köpte enbart natriumkarbonat där. Mg och Ca köper jag hos stig i gemla. Sen FM spårelement enligt Romans recept.
 9. Ja du kan baka men jag köpte 16kg för 800kr från hembryggning.se. Det räcker ett tag =)
 10. Det som skiljer Romans balling från många andra är att man använder natriumkarbonat istället för natriumbikarbonat. Det går att lösa mycket mer i av detta i dunkarna och man får då starkare lösning som håller längre. Jag doserade nästan en liter om dagen från min gamla balling. Nu när jag kör Romans mezzoforte som är så mycket starkare så går det långt mellan blandningarna. Mitt ph blir dessutom högre.
 11. Av bilden att döma är det bara ändra till gul färg då. Får kolla om det är mer.
 12. Min gyre går framåt bara. Blir en rejäl krock på mitten när pumparna går kraftigt men ibland upplever jag det statiskt. Ska testa reef crest då, men ändrar jag bara till en ny färg på vortechen eller ställer man inte något på reef crest?
 13. Jag har en på kortsida nu som jag kör på konstant läge. PÅ andra sidan har jag en gyre. Har andra pumpar långt ner på kortsidorna för att få cirkulation bakom revet. Men vilket mode skulle ni köra på med endast en pump på kortsida. Funderar på att ändra från konstant läge, kör på 80% nu.
 14. 721-1199 liter

  Länge sen jag skrev något nu. Sommaren har gått förbi. Alkatronic är installerad sedan länge. Ny ballingmetod lika så. Nästa steg är väl att testa en algreaktor för att få ner mitt skenande nitrat.
 15. 151-720 liter

  En alkatronic på det och du kan vara borta ett halvår om någon fyller på mat och balling =)