Gå till innehåll

irwin_fletch

Moderator
 • Antal inlägg

  689
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunnit

  37

Allt postat av irwin_fletch

 1. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Skakig mobilfilm. Inte lätt att filma när man inte ser vad man filmar Kolla i HD för att få någon sorts kvalite. Bjuder även på grön cyano.
 2. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Jag har tidigare haft en tråd som var en planeringstråd till detta kar men nu har det varit igång några månader så kommer fortsätta i denna tråd istället. Jag har bott i Kalmar men har nu flyttat hem till Vimmerby. I Kalmar hade jag ett kar på 250liter som varit igång i 4 år. Koraller och fiskar från detta kar fick följa med till Vimmerby, krävdes mycket jobb och planering för att få detta att fungera men nästan allt har överlevt. Det nya karet är beställt från Håkanstorp och har måtten 170*70*65 i optiwhite. Borrat med tre hål. För tillfället är det blandat LPS och SPS men det lutar åt att det kommer bli 90% SPS framöver då kejsare går i karantän. Teknik: Belysning: ATI hybrid 8*80w T5 4*75w LED Pumpar: Vortech mp40 QD Maxspect gyre XF150 Sump: 100*50*34 Retur: DC 6000 Filter: Rollermat Fosfatreaktor Kolreaktor Skummare: RLSS DB8
 3. irwin_fletch

  151-720 liter Ett nytt projekt

  Dina musslor är verkligen fina. Tummen upp. Jag har skickat ett pm till dig. Har du tid och ork får du gärna läsa och besvara. Mvh
 4. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Ja precis, alltså inget för detta ändamål egentligen. Men finns en tråd här på svg om detta, det funkar mot plattmasken (och även äggen verkar det som). Det tar även död på större borstmaskar och turbosnäckor (samt vissa mjukkoraller om man har det). Jag har inte märkt av några spikar men det har blivit lite rubbningar i balansen (bakterier) så små fläckat cyano har kommit fram.
 5. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

 6. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Jag var uppe i 12 som max, nere på 5 nu och siktar egentligen på lägre. Fått ner det genom att dosera fosfat (pga av att jag i det närmaste nollat det) och försiktigt ökat kolkällan.
 7. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Nej jag avbeställde faktiskt räkorna och körde axilur istället. Maskarna höll på att ta över helt så fanns inget att fundera på tillslut.
 8. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Sådär. Inte en mask senaste månaden och flera korallen börjar färga tillbaka och polyperna ute. Nu hoppas jag man slipper se asen igen.
 9. irwin_fletch

  Ytterligare wrasse tips sökes :)

  Läst på amerikanske forum att de inte ta just aefw, men jag tror inte det skulle vara omöjligt. Sixliner har jag, de går väl inte så bra i par/grupp har jag fått för mig. Jag kommer nog köra annan lösning på problemet.
 10. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Okej! Att de käkar sps verkar vara väldigt ovanligt. Roman har i sitt sps-dominerade kar (lite lps med) och företagsakvarium har dom till o med i förebyggande syfte i sitt spskar. Men jag är lite orolig över mina gonioporor. Men men, många av mina acro kommer bli uppkäkade utan räkor så värt ett försök. Blir fälla och nattvakt om de börjar göra skada
 11. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Vilka koraller gick den på. Knappar har jag läst att de kan ge sig på.
 12. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Vad är det du upplevt med kamelräkor? Vet att jag förr läst om att de kan gå på koraller. Men nu läser man inget sånt, företagsakvarium har dom i sina korallkar fler verkar använda dem mot just aefw
 13. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Ska in och läsa. Tack
 14. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Det som är intressant är om det även dödar äggen? Det gör ju inget starkt man doppar med, så skeptisk till att ett ofarligt medel skulle göra det. Tar det inte äggen går det ju bara några veckor så är det lika mycket mask igen.
 15. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Ridå. AEFW i visningskaret. Hur i helvete det gick till vill jag inte ens fundera på. Mycket arbete framöver. Har ni tips på lösningar får ni höra av er. Börjar med 10 kamelräkor för att se om de kan hålla beståndet nere i alla fall.
 16. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Hej Jag antar att det skulle kunna göra det med rätt förutsättningar men jag vågar inte säga för mycket. Det verkar hända när korallerna vuxit sig stora vilket ju kan vara ganska sällsynt i vår hobby. Det är ju roligt att se men nu får de gärna sluta =)
 17. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Länge sen jag skrev något. Kör en maxad bild som hade passat på valfritt amerikanskt forum. Haft problem med acropora som släpper ägg hela hösten. Går 3-4 veckor mellan varje tillfälle. Hela huset luktar fisk i två dagar. Filter får bytas stup i kvarten, aktivt kol bytas ut och stora vattenbyten på det. Inte kul.
 18. irwin_fletch

  Romans balling

  Jag köpte enbart natriumkarbonat där. Mg och Ca köper jag hos stig i gemla. Sen FM spårelement enligt Romans recept.
 19. irwin_fletch

  Romans balling

  Ja du kan baka men jag köpte 16kg för 800kr från hembryggning.se. Det räcker ett tag =)
 20. irwin_fletch

  Romans balling

  Det som skiljer Romans balling från många andra är att man använder natriumkarbonat istället för natriumbikarbonat. Det går att lösa mycket mer i av detta i dunkarna och man får då starkare lösning som håller längre. Jag doserade nästan en liter om dagen från min gamla balling. Nu när jag kör Romans mezzoforte som är så mycket starkare så går det långt mellan blandningarna. Mitt ph blir dessutom högre.
 21. irwin_fletch

  Vilka inställningar har ni, mp**qd?

  Av bilden att döma är det bara ändra till gul färg då. Får kolla om det är mer.
 22. irwin_fletch

  Vilka inställningar har ni, mp**qd?

  Min gyre går framåt bara. Blir en rejäl krock på mitten när pumparna går kraftigt men ibland upplever jag det statiskt. Ska testa reef crest då, men ändrar jag bara till en ny färg på vortechen eller ställer man inte något på reef crest?
 23. irwin_fletch

  Vilka inställningar har ni, mp**qd?

  Jag har en på kortsida nu som jag kör på konstant läge. PÅ andra sidan har jag en gyre. Har andra pumpar långt ner på kortsidorna för att få cirkulation bakom revet. Men vilket mode skulle ni köra på med endast en pump på kortsida. Funderar på att ändra från konstant läge, kör på 80% nu.
 24. irwin_fletch

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Länge sen jag skrev något nu. Sommaren har gått förbi. Alkatronic är installerad sedan länge. Ny ballingmetod lika så. Nästa steg är väl att testa en algreaktor för att få ner mitt skenande nitrat.
 25. irwin_fletch

  Rengöra siporax?

  Kört siporax under två år snart som jag hade tänkt byta ut (inte allt på samma gång). Räcker det med att skölja av, låta ligga i osmosvatten för att rengöra gammal siporax för att sedan återanvända eller kan man göra på något annat sätt?
×