Gå till innehåll

Ahlin_88

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jonas
  • Stad
    Stockholm
  • Antal år inom sötvatten
    7
  • Använder du Osmosvatten
    Ja
  • Använder du UV-C
    Ja
  • Använder du zeolitbaserad metod
    Ja

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Ahlin_88's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

11

Omdöme

  1. Hej! Följande bortskänkes: 1 Palettkirurg 1 Gul kirurg 2 Clownifiskar (Clarkii) 1 Fisk av okänd art 1 Eremitkräfta 1 Turbosnäcka Endast hela guppen, inte enstaka fiskar Hämtas i Bromma jonas.ahlin@hotmail.se 070-7553986
  2. HAHA!! Flytta akvariet med sand och vatten i skulle jag aldrig våga mig på! Skulle inte heller va kul att visa flyttgubbarna akvariet dom ska bära som i sig väger 70 kg och dessutom har 25 kilo sand i botten, troligen inte så populärt Tror inte det är nåt problem med att låta djuren bo i lådorna. har bara 6 små fiskar och den största är inte större än 10-12 cm. Om jag fyller två 50-liters lådor med vattnet från dunkarna och lägger i några stenar och rör som dom kan ta skydd i så klarar dom sig säkert fint under den korta tid det tar att sätta upp akvariet.
  3. Tja! Hastigt och plötsligt råkade jag gå och köpa ny lägenhet och flyttar om drygt en månad. Nu sitter jag och funderar på hur jag ska fixa flytten av mitt 360-liters akvarium på enklast möjliga sätt och behöver lite tips och råd... Min tanke är att lägga all sand och levande sten i 50-liters plastlådor med lock och försöka få dom täta så dom hålls fuktiga. Djuren tänkte jag placera i transportpåsar som jag sedan också placerar i en likadan plastlåda, den plats som blir över fyller jag med fler påsar med bara vatten för att få med så mycket som möjligt. Har 4st 25-litersdunkar som jag tänkte ta med akvarievatten i. När karet sedan är flyttat tänker jag fylla i det vatten jag har med mig, ca 1/3 av akvariets volym, och resten med nytt vatten. När vattnet sen är färdigt tänkte jag fylla det igen med sand, sten och fisk. Räknar med att detta tar nån dag eller två så under tiden tömmer jag ur fiskarna ur påsarna i den låda dom fraktats i och låter dom bo där så länge med cirkulation, värme och allt dom behöver. Nån som har nått bra tips på hur jag kan göra detta så bra och enkelt som möjligt? Någon som vill komma och bära?
  4. Jaha då var det dags att sparka liv i den här tråden för igår levererades mitt nya akvarium! I ett något rörigt kök ligger akvariet och väntar på att målas, bakgrunden ska bli svart. Det gamla akvariet stod på det ställe där det nya är tänkt att stå så det har tillfälligt fått flytta till köksbänken I ett lika rörigt vardagsrum så pågår bygget av bänken som akvariet ska stå på. Resultatet efter igår. Återstod att montera rör, testa så akvariet inte läcker och att silikona skarvarna i skåpet. Ikväll testades akvariet att fyllas med vatten och den enda läcka som kunde upptäckas var en liten läcka mellan överrinningen och akvariet. Nu följer att par dagar av vattenpåfyllnad
  5. Hej! Jag misstänker att jag fått vita prick i mitt 54-liters akvarium och har förstått det som att UV-filter är vad som rekommenderas mot detta. Eftersom jag väntar på leverans av ett nytt 360-liters akvarium så vill jag gärna köpa ett som är stort nog att även användas i det senare. Hur starkt filter bör jag då ha?
  6. Hej! Upptäckte precis min första glasros och oturligt nog har den bosatt sig mitt i min stora Xenia! Något tips på hur jag ska få bort den utan att skada korallen?
  7. Jag hade fått för mig att dom inte skickade till sverige men det var alltså fel? Hur lång tid tar det från beställning till leverans?
  8. I början av sommaren så skaffade jag mitt första saltvattensakvarium, ett liten kar på 54 liter som jag redan har vuxit ur haha! Samtidigt lyckades jag förhandla till mig en extra månadslön om jag valde att inte ta ut någon semester under sommarmånadernai och nu är det bestämt vad dessa pengar ska läggas på! Dags för en uppgradering! Igår beställde jag mitt nya akvarium, ett Akvastabil Mark II 360 liter. Det blir ett svart skåp och armatur och akvarieram i silver. Det som på sikt kan komma att bytas är belysningen men till att börja med tänker jag köra deras armatur med 4x54w T5. Nu hoppas jag på leverans så snart som möjligt!! Jag är bara så förväntansfull så jag var tvungen att dela det med er Självklart tänker jag fortsätta den här tråden när akvariet anländer och startas upp. Ha det bäst så länge!
  9. Om jag förstod det rätt så har du alltså bara vänt på röret så att slitsarna i röret hamnar högre upp?
  10. Hittar du nåt bra sätt att få tyst på boxen så måste du dela med dig av det!
  11. Antar att du inte ska ha så mycket vatten i sumpen? Risken är att den svämmar över ifall returpumpen pajjar
  12. Hej Rasmus! Kul att du köpt AkvaStabil Mark II! Jag tänkte faktiskt beställa precis samma kar imorgon så det ska bli spännande att få följa ditt projekt här på saltvattensguiden Lycka till!!
  13. Har sedan några månader tillbaka mitt första saltnano igång och går nu i tankarna på att starta ett till att ha i andra rummet. I det jag har nu så har jag använt både levande sten och levande sand. Vad jag förstår har dom samma funktion och jag undrar om det är möjligt att inreda ett nanokar med enbart levande sand och ändå få samma resultat? Vad är för- och nackdelarna med sten vs sand?
  14. Hej! Det kan antingen vara en medfödd missbildning eller en gammal skada den kan ha fått i nåt bråk med en annan fisk. Så länge den kan simma och inte har några andra problem så kommer den nog ha god chans att kunna leva ett ganska normalt liv trotts sitt handikapp Har haft ett par fiskar med liknande skador/missbildningar i mina sötvattensakvariet som inte har påverkats märkbart av detta. Lycka till! //Jonas
  15. Jag köpte också ett par Precula för ca en vecka sedan. Första två dagarna höll dom till vid nedre högra hörnet vid frontrutan och tog något varv runt karet för att undersöka sin nya omgivning då och då. Men efter det har dom bosatt sig i övre vänsta hörnet precis under vattenytan och simmar sällan längre än max 15 cm från det hörnet. Har försökt lura fram dom genom att slänga i lite mat längre in i karet och då vågar dom sig dit för att hämta det och sen snabbt tillbaka igen... Men är det är väl så dom vill ha det
×
×
  • Skapa Ny...