Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Felix.W

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  418
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

24 Neutral

Om Felix.W

 • Födelsedag 1982-02-15

Profilinformation

 • Förnamn
  Felix
 • Stad
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-03-19
 • Antal år inom saltvatten
  2,5
 • Akvarievolym
  670L+240L sump
  RSM 130L
 • Akvarie mått
  160x60x70
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  T5 och LED
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Royal Exclusive
 • Antal år inom sötvatten
  16
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  60kg
 • Storlek på sump
  240L
 1. Mitt tips är att du rengör karantänen grundligt. Fyll den sen mad vatten från huvudkaret när du byter vatten. Det behövs ingen sten eller sand i den. Ha en grotta i form av plaströr eller annat inert material. Belysning behövs inte heller mycket. Bara så dom kan äta ett par gånger om dagen. koppa in fiskarna i en hink där du blandar i akvarievatten. Har aldrig behövs använda tillsatser som stressguard. prova utan Låter som det kan va för hög halt av någonting. kan va gift eller något ämne Räkan kan ha anpassat sig när ämnet ackumulerats med tiden
 2. Kan va obalans med bakteriefloran. Och för hög dosering vodka kan ge en bakterie explosion. RTN och brown jelly disease kan sprida sig. Byt vatten, minska vodka kraftigt och stäng av efter några dagar, använd UV 24/7, dos microbe lift special blend eller liknande.
 3. 0-150 liter

  låna eller köp böcker. https://biblioteket.stockholm.se/titel/137536 Saltvattensakvariet guiden för nybörjaren av Daniel Knop man ska vänta ca 3 månader innan akvariet är helt säker och i balans innan man stoppar i djur Det är väldigt ostabilt och algblomning i olika faser kommer uppstå i början
 4. Watchman goby är trevliga. Finns många sorter att välja bland. Jag har tre sorter men valt att inte ha några symbiosräkor till dom. Hade ett par räkor innan man gillade inte att dom grävde och small med klorna. Assessor och nån Gylta från släktet Paracheilinus är trevliga med. Goby ur släket Gobiosoma och Gobiodon funkar bra med.
 5. Dog borstmaskarna och snäckorna för dig?
 6. swishat 100kr idag
 7. har just betalat med paypal
 8. 151-720 liter

  Ett mästerverk! Gillar designen på akvariet! Men förstår inte hur du kunde byta ut dom fina LPS med zoas
 9. 151-720 liter

  Okej Ska prova död sten nästa gång så det blir perfekt
 10. Den va väldig färsk vid ankomsten men tyvärr nerkyld. Va mitt i december. Det mesta synligt dog sen utom hälften av peanutworms. Så att beställa på vintern är inte att rekommendera om du inte bara är ute efter bakteriefloran.
 11. 151-720 liter

  Tack för tipset Ken! Dom sitter ju på fraggdiskar. Ska kanske limma alla på stenar hmm Lite svårt med aquascapen jag har. Planerar att skaffa ett till akvarium så då kanske dom hamnar där. Blir nog ett färdigt märkes akvarium mellan 100-300L
 12. 151-720 liter

  Min SSC i mitten Bangai yngel
 13. Bali prime rock va nog vad den heter. Den jag köpte. Ser inte så rolig ut. Men bra filtrering som DSB eftersom den inte är hålig. I USA är det populärare att att använda död sten. Man får en snyggare scape med död sten. Slipper ohyra men får en begränsad mikrofauna.
 14. Köpte ca 25-30 KG Bali baserock från WC. Va stora icke håliga stenbumlingar. Är nog tänkt att ha som grund. Visste inte om det då. Sulawesi Supra rocks va slut då. Bra med liv på dom. Men har någon butik i närheten fått in fin sten så är det lika bra.
 15. 151-720 liter

  Fint akvarium! Många svajande koraller Getfisken kan ge sig på räkor vad jag läst