Gå till innehåll

Seahorse

Medlem
  • Antal inlägg

    320
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Det har jag faktiskt missat, förhoppningsvis blir det lite mindre problem med tanke på att det är plastgolv. Har inte varit några problem med mina andra kar heller. Kommer att lägga en "badrumsmatta" runt om i alla fall, så att det mesta sugs upp av den. En kort film som visar hur allt ser ut idag, . Notera att MP40QD är på 100%, väldigt imponerande (ljudnivån)!
  2. Ja, det var en skillnad på en cm från bak till fram (lutande framåt).
  3. Tack allesammans! Fick lite småproblem med två saker. Första problemet är att det vilar på små gummifötter, men det var lätt att lösa genom att bara plocka bort fötterna. Andra problemet var lutning, också relativt lätt att fixa med hjälp av en bekant. Har byggt en ram runt hela karet som hjälper till med lutningen och belastningen - blev nöjd med det i alla fall. Lite nya bilder.
  4. Hej alla salta, Var och hämtade min nya saltbalja igår från Activa Zoo i Kallinge. Räknade med att få det tidigast i juli/augusti eftersom jag var väldigt sent ut med att beställa, men Activa lyckades få hem ett i första leveransen till mig i alla fall Jag är en så länge väldigt nöjd - Lätt att sätta ihop, väldigt gediget och framför allt väldigt snyggt och genomtänkt. Planerad teknik: Belysning: 2x Radion x30 Pro Skummare: Deltec SC1660 eller någon Bubble King. Cirkulation: MP40w Quietdrive Returpump: Jebao DC6000 Återkommer med flera bilder när karet är på plats på möbeln //Martin
  5. Har helt klart en galen anemon. Den röda har delat sig igen och avkomman som kom från den förra delningen har också delat sig. Från två till fem anemoner på ett par månader!
  6. Det var ett tag sedan jag skrev i tråden, så här kommer en liten uppdatering. Har bytt skummare till en Nyos Quantum 160. Är verkligen helnöjd. Tyst, skummar som ett monster och är grymt snygg! Skaffade mig även en LEDramp, ZT6600. Installerades den 23/12, så kan inte säga vad korallerna tycker ännu. Jag gillar i alla fall ljuset och alla inställningsmöjligheter. Min röda bubbeltip delade sig för några dagar sedan - och båda ser friska och krya ut. Lite nya mobilbilder:
  7. Ibland blir man extremt glad när kommer hem ifrån jobbet! Nöjd husse och ännu mera nöjd fisk!
  8. Pasaputte: Jag gillar avrinningen väldigt mycket. Hör inget även om jag har örat precis vid den! Lite mobilbilder.
  9. Det går mycket bra! Har några få koraller och lite nya fiskar. Återkommer till helgen med bilder!
  10. Keller: Tack Hade en "kopia" tidigare och det går verkligen inte att jämföra! Säger som du, denna tar allt utan problem. Alessandro: Jag tackar Jag beställde skrapan och skummarrengöringen hos Meeresaquaristik.
  11. Den jobbigaste tiden är snart förbi, snart kan jag börja fylla baljan försiktigt! Nyheter är två "FM Royal Blue" rör (24.000k), skummarhalsrengöring (fungerar väldigt bra!) och en algskrapa.
  12. Köpte 30kg ifrån Aquaristic till mitt Eheim-kar och jag är mycket nöjd med stenen. Porös, bitar i alla storlekar och former till ett mycket bra pris!
  13. Tack! Lite nya leksaker har jag fått hem! Blandat annat en temeraturmätare som har både kyl- och värmeskydd, efter man läst alla tråkigheter då doppvärmaren har fått spel känns det som en bra investering. Skummaren gör bra jobb redan från dag två
  14. Sökte lite på forumet och märkte att folk redan tipsat om Interzoo! För er som har missat finns det i alla fall en hel del spännande
  15. Hej, Jag tänkte bara tipsa alla som missat att på Interzoo 2014 har det visats en hel del spännande prylar för alla saltvattensgalna! Här har ni en Youtubekanal som har mängder med filmer då man pratat med flera stora tillverkare så som Tunze, Vertex och Salifert! Hälsningar, Martin
  16. Nu har jag äntligen lyckats fylla det med vatten! Denuo: Antagligen kommer jag att sätta in en behåller i andra delen av skåpet. Är mycket nöjd med avrinningen!
  17. Tack alla! Denou: Jag återkomma så fort jag har tillräckligt med saltvatten för att få igång systemet.
  18. Nu har jag byggt och limmat klart, blev ganska nöjd! Är alltid svårare att få till det i glasburen. Sumpen är med klar, så imorgon ska jag börja blanda vatten! Datzun: Ni är mycket välkomna! Conjor: Tack, det är gott om utrymme att skrapa rutorna.
  19. Något sånt här har jag tänkt mig att scapen ska se ut! Vad tycker ni?
  20. Laggerman: Exakt vad Eheim menar är jag osäker på, jag läst det direkt på deras hemsida. "And with the patented, ultra-quiet overflow shaft you hear no gurgling noises." Orchide: Jag beställde det hos aquaristic.net, ser även att butiken nu höjt priset till 1277 euro. Lite tur för mig som fick det för 120 euro billigare! Frakten gick på 200euro, men då jag beställde 30kg sten och andra tillbehör samtidigt. http://fish.aquaristic.net/Eheim-aquarium-combination-250-marine.html Blåbert: Jag kan ta lite bilder när jag kommer hem utan blixt. Och precis som Mr_Erwing säger så är det en glasskiva på bild 3. Datzun: Jag är osäker på hur jag ska få till det, men just nu ligger det i framtiden! JonasW: Håller med, kan säga att jag är mycket nöjd med designen När jag kommer hem i eftermiddag ska jag limma fast en blå bakgrund samt börja med aquascapingen! :nya bilder:
  21. Tack alla! Idag efter jobbet ska jag påbörja scapingen, får se om jag lyckas något Kiwi11: Jag hittade faktiskt ingen återförsäljare i Sverige, men vet att det gick på ungefär 1499 pund i Storbritannien. Keller: Jag gav 1149 euro för kalaset, då ingick det jag skrev tidigare Blåbert: Eheim säger att det är ett patent på en helt tyst avrinning. Uppdaterar när jag fyllt karet för att berätta om hur det fungerar. Hagbard: Jag testar mig fram och kollar om det är något för mig.
  22. Hallå alla salta! Jag har länge varit sugen på att skaffa ett möbelakvarium med avrinning inne i karet istället för en box som jag har nu, samt få lite mer bredd. Och efter lite letande hittade jag ett kar som föll mig smaken i direkt. Det dröjde inte länge förens jag beställde hem ett nytt ifrån tyskland och det levererades idag med ca 30kg död sten. Mitt första intryck av karet är wow! Har en känsla av att det här kommer bli perfekt för mig. Karet är ett Eheim Scubaline 250L marine. Det som ingår är möbel, ramp ink belysning, avrinning ink all rördragning, sump och en returpump. Tekniken är för tillfället: Eheim belysning: 4x39w T5. (Blir antagligen att komplettera med LED senare) Skummare: Deltec SC1455 Rörelse: Vortec MP10w och en Tunze 6045. (Ska skaffa mig en till MP10w) Returpump: Eheim Compact+ 2000. Universalfilter: H2Ocean FMR75 Osmos: 4stegs + silikatfilter Tyvärr fanns det inte mycket tid att göra något då jobbet kallade, men jag lyckades ställa det på plats och ta lite bilder innan jag åkte. Hälsningar, Martin
  23. Sumpen körs för fullt! Den fungerar utmärkt. Vad tror ni om en sådan här? http://www.schuran.com/index.php?article_id=43&clang=1 Tänkte köra fosfatabsorber i den.
  24. Kort uppdatering. Inget läckage på silikonet. Klar med limningen. Samt provkört skummaren! Måste säga att jag är sjukt imponerad över den. Ikväll ska jag starta hela sumpen, ska bli mycket spännande.
×
×
  • Skapa Ny...