Jump to content

Keller

Stödjande medlem
 • Content Count

  554
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Keller last won the day on April 15 2018

Keller had the most liked content!

Community Reputation

124 Excellent

About Keller

Profilinformation

 • First name
  David
 • City
  Nykvarn
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-05-08
 • Antal år inom saltvatten
  0,1
 • Akvarievolym
  330 liter ca
 • Akvarie mått
  100x50x55
 • Akvarietillverkare
  Akvastabil
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  LED, 160W 16k Razor
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Bubble magus
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Allt liv som dyker upp utan att man adderat det medvetet
 • Antal år inom sötvatten
  ca 30
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  25
 • Storlek på sump
  80

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Okej hehe jag tänkte att du hade nån slags akvariedator med en miljard probar som kunde mäta allt det där och ständigt uppdatera informationen. Den hade jag nog betalat nästan vad som helst för. =) Bilder kommer! Det är sommar och jag har massvis annat o göra. Bada o blanda GT´s o så.
 2. I din signatur alltså. Jag har äntligen fått leveransen. Vilken jädra ljusramp! Jag har aldrig sett bättre ljus. Det är då visuellt jag menar för jag vet ju inget om hur det är för koraller osv men det lär ju inte vara dåligt i den aspekten heller. Uppdaterar med lite bilder senare.
 3. Men alltså, jag har beställt från Drakfisken och jag har bara bra erfarenheter av Hans. Jag tror att juli är sämsta tiden för supersnabb korrekt respons. Vi har en sjukt bra sommar så att han inte sitter klistrad vid datorn har jag förståelse för. Sen kanske han inte får några besked från Tyskarna också. Jag inser att jag går i försvar trots att det var jag som gnällde några inlägg uppåt vilket kanske är lite konstigt. Det är bara irriterande att det tar tid när man köpt nåt fint. Jag kan ändå inte göra så mycket nu i den här värmen så egentligen gör det väl inte så mycket. izfisk: Har du nån dator som mäter alla de där grejerna, eller lägger du in manuellt? Hur funkar det? Det vore ju smutt som tusan.
 4. Om nån undrar så väntar jag fortfarande på ljusrampen. Den ska vara skickad... Men det är två veckor sen så vem vet. Jag beställde i början av juni alltså. Det är faktiskt sjukt dåligt, speciellt eftersom det har varit så slött med information. Om nån fabrik har fått en tsunami över sig eller brunnit så att de inte kan få tag på komponenter är väl en sak, men att det ska ta två månader att få en svindyr ljusramp är inte okej. Man vill ju inte avboka heller. Jag behöver ju ljuset. Stenen och sanden har jag fått men det står bara. Kan inte göra mycket när det är 30 grader varmt sen en månad tillbaka. Bara en uppdatering ifall nån läser och undrar.
 5. Desto mer djup, desto bättre skulle jag säga. Men Reefer är fina som attans. ;-)
 6. Jaha ja, inga leveranser ännu. Förövrigt kan rapporteras att min enda korall och min BTA trivs bra i det "nya" ljuset, dvs Razorn utan blåljus. Det var lite oväntat.
 7. Jaha, inte mycket till uppdatering men mina nya filter till osmosen har anlänt så de är utbytta. Så det är ju bra. Jag väntar med att köra ett vattentest tills jag kommer närmare akvarierenoveringen dock. Har väntat på marco - rock från Företagsakvarium i tre veckor nu. Undrar hur lång leveranstid det blir. Det är pröjsat o klart så man får ju hoppas att de skyndar sig. Å andra sidan, varför skulle de. Hehe.
 8. Nu har jag beställt lite marco död sten, fijisand samt startbakterier. Planen är att kurera den nya stenen under några veckor i en plastbalja och när det är klart byter jag ut befintlig sten och grus mot detta. Troligen får fisken gå i en annan plastbalja då under några dagar så att jag kan montera ner allt och göra ordentligt rent. Sen blir det ny aquascape osv. Sen har jag också gjort nåt extremt korkat. Det hände sig som så att Maggan skickade tillbaka en bunt pengar som jag betalt för mycket i skatt (hur det nu är möjligt att betala mer än de redan suger ur oss) så jag kände mig nyrik och klickade köp på en splirrans ljusramp från Giesemann. Det blir overkill men det kan ju hända att man ändrar inriktning till SPS nån gång och då lär inte ljuset vara flaskhalsen. Och skulle tiderna försämras så står sig värdet hyfsat. Extremt korkat kanske är en överdrift. En grej jag har noterat med den här hobbyn är att dyrare grejer ofta är dyrare av en anledning. Tunzes nya streamer 6150 (tror jag den heter) är ett exempel på detta. Dyr, javisst, men man känner direkt att det är kvalitet rakt igenom och den flyttar vatten som ingenting annat. Nu har jag uppgraderat i princip allt så några stora kostnader framöver bör det inte bli. En doseringspump skulle jag vilja ha... Och sen lära mig hur fasiken man listar ut hur mycket som ska doseras. Jag tycker att testerna är lite för oprecisa för att man ska få ut exakta värden dag för dag. Ja ja, det blir en senare fråga. Jag uppdaterar med lite bilder sen när de nya grejerna kommer. Tack Axel för tipsen om belysningsproblemet. Jag misstänker att du anade att det skulle sluta så här till slut. ;-)
 9. Jo jag vet. Det finns några intressanta objekt på köp och sälj. Jag vet inte om jag vågar köpa något begagnat bara. Helst vill man ju ha lite garanti och det finns säkert fördelar med att välja ett välkänt (och därmed dyrare) märke också. Jag håller på o klurar på hur jag ska göra.
 10. Hehe ja det är lite motigt ibland. Jag måste fundera på hur jag ska göra. Jag har haft planer på att byta ut belysningen ett tag så kanske man bara ska se det här som en knuff i ryggen. Jag har en stackars korall och en likaledes stackars anemon så jag vet inte om det är värt att köpa en tillfällig T5 ramp. Jag får börja surfa runt lite och leta alternativ tror jag. Min inriktning sen kommer att bli LPS, så tips på belysning emottages tacksamt. Giesemann Aurora eller 2 x Hydra 26HD har funnits i funderingarna, men det kanske är overkill för LPS.
 11. Mja, jag vet i fan. Ibland känns det lättare att bara ge upp... Nu har blåljuset på min razor-ramp lagt av igen. Det hände för ungefär ett år sen och då köpte jag uppgraderingsplattorna som gjorde att rampen gick från 160W till 180W. Den har funkat bra sen dess men idag när jag kom hem från jobbet tyckte jag att akvariet såg lite trist ut. Det blir lätt lite gult med bara vitt ljus. Eller ja, de blåa dioderna lyser, men jättesvagt. Så jag vet i tusan vad som är fel. Det ser iaf ut som en trist sötvattensbelysning... Jag har inte riktigt 10 lax till nytt ljus, i alla fall inte officiellt, och det blir lätt så när man har familj. Eventuella pengar ska ju gå till att ge dem en bra sommar om inte annat. Och mina filter till osmosen som jag beställde för en månad sen har ännu inte kommit. Det är ju ingen idé att försöka få ordning på vattenvärdena till 100% när mitt osmosvatten inte är perfekt. Man kan väl kalla det motgångar. Det börjar bli lite många nu bara. Frågan är om man inte skulle skita i allt och bara starta Tanganyika igen. Det skulle funka med ljuset jag har samt sump och allt. Frågan är bara vad man gör med det stackars levande man har. Jag är ganska modfälld just nu.
 12. Well, jag hade jättegärna hållit på med det men bor i fel del av landet. Hoppas att du kan trigga fram lite intresse hos andra dock. Det är intressant att läsa trådarna. =)
 13. För intresserade kan jag säga att skummaren är jättebra. Den bara tuggar på och man behöver inte bekymra sig om nåt. Sätter man inte på locket på koppen ordentligt så låter den men annars är den hyfsat tyst när man har skåpsluckorna stängda. Den hörs inte över de andra grejerna i alla fall. Sen har jag det där problemet med att jag inte är världens mest erfarna saltis. Jag ska förklara: Först noterar jag att mina värden för Ca och speciellt Mg är jättelåga. Så jag tillsätter en jädra massa balling för att få upp Mg, så mycket att salthalten stiger. Jag justerar salthalten med osmosvatten och när jag fått ner det på mina önskade 1.026 tycker jag att snäckor och eremiter beter sig lite mongo. Ingenting stämmer liksom. Min anemon blir transparent och min sista levande korall (en LPS) drar ihop sig. Så jag köper ett Marinlabs - test och skickar in. Det ser väl inte så där värst bra ut. Många värden är låga (men Ca och Mg ligger bra till) men salthalten är sjukt låg. 1.019. Jag testar refraktometern på osmosvatten och mäter upp 1.007... så ja... det kan ju stämma faktiskt. Den mäter ju alldeles fel. Jag noterade dock också på testet att mitt osmosvatten inte är perfekt längre, så nya filter har beställts från drakfisken. Så nu har jag spenderat några veckor med att höja salthalten långsamt. Jag ligger på 1.024 nu. Gissa vad Ca och Mg ligger på då? Nåväl, låt oss säga att jag skulle kunna slänga in ett par kilo SPS:er som inte skulle uppleva brist på ett bra tag... Fan också... Det ska aldrig vara lätt. Men jag har lärt mig nåt på kuppen... förhoppningsvis. Fortsättning följer...
 14. Keller

  151-720 liter Reefer 425xl Full TRITON

  Hehe du har en puffer med koraller också? Ja du, jag väntar med spänning på hur det går framöver. Jädra coolt om det funkar. En snowflake har jag blivit väldigt sugen på själv men jag har heller inget nät eller lock. Jag funderar på att tillverka någon slags ram dock. =)
 15. Keller

  151-720 liter Reefer 425xl Full TRITON

  Men alltså, hur har du fått Stig att vara kvar utan nät/galler/lock? De brukar vara sjukt duktiga på att ta sig ut för som alla vet är ju gräset grönare på andra sidan glaset. I övrigt har jag också kraschat efter en vodkaöverdos, så jag har förståelse. Hehe
×