Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

addo

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  852
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  2

Allt postat av addo

 1. Den där behandlingen brukar man väll köra för att rädda nyköpta anemoner som är sjuka, och då i karantänkar? Hur länge har du haft den?
 2. Jag är också väldigt nöjd med herbie modellen.
 3. Mejla dom och fråga, dom var snabba på att svara när jag mejlade en gång.
 4. 721-1199 liter

  Acanthurus leucosternon käkade red turf alger med god aptit när jag hade en sån.
 5. Antagligen svampdjur, dom är ofarliga filtrerare.
 6. 0-150 liter

  Är den död så smälter den till slem, så jag tror absolut den lever.
 7. 0-150 liter

  Lite svårt att se, men det ser mycket ut som en discosoma. Du kan alltid flytta den till en separat sten om du vill ha kvar den.
 8. Ser ut att vara någon typ av Nephthyigorgia sp (chilli coral),
 9. IMO= In my opinion
 10. Det står bara Fauna "Marin Coral Sprint is a premium grade marine Bacterioplankton substitute for feeding corals in ULNS systems" det är ett gult pulver. Mina svampdjur verkar växa snabbare sen jag började mata med det, sps:erna tycker jag får bättre polypexpansion, men det kan vara inbillning.
 11. Steve West som hade testat medusahuvud i sitt varma kar utan att lyckas klarade av en i sitt kallvattenskar, om jag mins rätt. Den lägre ämnesomsättningen vid kall temperatur borde spela en rätt stor roll för hur mycket mat djuren behöver för att klara sig. Det gäller nog även koraller.
 12. Har du läst den här tråden? Karet blev totom på reefcentral. Tyvärr la han ner karet straxt innan 2år med dendros. Men jag tror nog han skulle lyckats om han fortsatte. uhuru
 13. Absolut. Infallsvinkeln är lika med reflektionsvinkeln för ljuset som träffar glaset. Så allt ljus som reflekteras från inredning och annat kommer reflekteras i rutan och synas beroende på varifrån man tittar. Det enklaste är att ha riktat ljus från en källa om man vill undvika att se reflektionen eftersom man då kan undvika reflektionsvinkeln.
 14. 151-720 liter

  Trist med fisken. Hur länge vänjer du över Endlers till saltvatten?
 15. Jag skulle köra på mörkt golv för att det inte ska reflektera så mycket, då borde det mesta ljuset komma snett uppifrån. Har man sen akvariet lågt placerat så man betraktar det snett uppifrån så borde det hjälpa mot reflektionerna.
 16. Flerglasfönster med en tät luftspalt oftast fylld med ädelgas skulle jag gissa att Bygert menar. Det finns automatiska fönsteröppnare till växthus som du borde kunna installera. Förutsatt att du har en ordentlig dörr mellan uterummet och huset, med tanke på inbrottsrisken.
 17. Enklast är att fånga den med handen, en sån liten kan inte nypas så det känns. Då kan du fota den under normalt ljus.
 18. Med ordentlig vädring så kan du nog hålla temperaturen på 35-40 grader.
 19. 151-720 liter

  Snygg scape!
 20. Jag har funderat på samma sak, jag måste fixa ett uterum först . När jag vinterförvarade dammfiskar i mina föräldrars uterum (ganska välisolerat) så var det inga större problem att hålla temperaturen på 5~10° på vintern med bara ett litet elelement i rummet räckte. Däremot så blir det som sagt löjligt varmt när solen ligger på, så du lär behöva otroliga mängder ventilation. På sommaren måste det nog vara korsdrag med stora luckor dygnet runt. Det är nog bra att satsa på invånare som klarar varierande temperaturer. Det optimala för att undvika reflexer lär vara att trycka upp karet mot ett fönster så man kan kolla på det som ett inbyggt kar när solen är uppe. Jag förvarade fisken i en damm så Jag har ingen erfarenhet av hur det ser ut i akvarium tyvärr.
 21. Nu har jag också fått tummen ur.
 22. 721-1199 liter

  Innermåttet minskar, men det fungerar för mig med en slangkoppling i alla fall.
 23. 721-1199 liter

  Sillen är väll trevlig , nä jag är bara sämst med namn.
 24. 721-1199 liter

  Sillen hann före, jag satt och letade instruktionsvideo på youtube för att slippa förklara
 25. 721-1199 liter

  Gummipackningen ska vara på insidan och den vita brickan på utsidan för att fördela trycket från muttern och agera glidlager mellan glas och mutter. När du väl har limmat så får du inte isär delarna igen annat än där dom går att skruva isär. Jag vet inte hur du tänkt koppla men du kan alltid skruva isär genomförningen och lyfta ut rören i avrinningsboxen uppåt och rören mot sumpen neråt.