Gå till innehåll

Rotor

Medlem
  • Antal inlägg

    76
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Torbjörn
  • Stad
    Falun
  • Akvarievolym
    600l salt, 750l sött

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Rotor's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Picetten, elddvärgen och det mesta av pavonan såld.
  2. Det är nästan 10cm. Varit med sedan början 2013.
  3. Lägger ner mitt akvarium och säljer av levande i första hand. Hela akvariet kan säljas, men ingen vill nog ha det - gammalt och repigt. Fisk: Elddvärgkejsare 500:- Hepatus skänkes Zebrazoma favens (Gul kirurg) 100:- Pincettfisk - haft >1 år, äter allt 200:- Clowner x2 100:- Koraller: Motipora flakväxande röd och grön i stora mängder Euphyllia paradivisa, ett par handbollsstora och flera mindre Pavona cactus Stylopora (milka tror jag) Lite okänd acan Carpet anemon grön Rock anemon vit Samt ca 90 kg levande sten. Aldrig medicinerad, men en del alger. Skickar inte. Nås bäst på SMS - 070-7830495 /Tobbe
  4. Hmm, du kan få lite av mitt vatten Nä, förutom att spä ner det eller att någon invånare tar upp det vet jag inte hur du skall få ner det. Kolla KH på kranvattnet vetja.
  5. Tack för alla råd. Skall börja med att kolla min tester samt mäta på mitt nyblandade vatten. Hittar jag inte rätt där blandar jag om alla ballingdunkarna igen, kan ju vara ett mätfel vid blandningen....
  6. Antar att du tänker på det nyblandade saltvattnet. Det har jag inte gjort. Skall göra det vid nästa byte. Dock har jag precis bytt hink (FM prof sea salt), så om det är några konstigheter där är det med bägge hinkarna....
  7. Senaste värden: Nitrit 0 Nitrat 15 Fosfat 0,03 KH 7 Ca 420 Mg 1320 pH 8,0 Salthalt 1,026 Temp 25 samtliga salifert, mindre än ett år gamla. Automatisk påfyllning m osmosvatten. Kör ozon ett par timmar nattetid 3 ggr/v. Kol och fosfatrem i innerfilter i sumpen. Skummar rel blött - tömmer ca 2ggr/vecka. Har sista tre månaderna doserat KH, Ca samt VÄS på mina 3 kanaler. Tanken är att bygga ut doserpumpen så att jag kan köra 3:e balling dunken oxo. Kan det vara det som är problemet tro?
  8. Tack för all hjälp! Skall lägga upp senaste mätningarna när jag kommer hem ikväll. Och ta med lite vatten nästa gång jag åker. Tobbe
  9. Jag kör med standardreceptet på ocean akvariums hemsida. Var tvungen att höja doseringen från KH dunken nästan på en gång. Funderat fram och tillbaks om jag gjort nåt fel, men kan inte klura ut nåt. Har även blandat nytt två ggr, så om jag mätte fel tänker jag mig att det skulle märkts.
  10. Intressant. Men jag kan inte dosera balanserat. Ca kan jag inte dosera mer än 20ml/dag utan att det stiger medan jag är på 80ml/dag KH trots höjningar på sidan om. Jag började balanserat, men märkte snabbt att KH bara försvann?
  11. Jag tar till mig och uppskattar Stigs sätt att de på saken Och vad gäller kalkalger tycker jag det har varit klen tillväxt sedan jag började med VÄS, men det kan förstås vara tillfälligheter. Som med allt annat i livet förefaller det vara farligt att tro att saker har samband bara för att de händer i anslutning till varandra.
  12. Tack för snabba svar Då är det väl inget konstigt då, utan bara att hänga med. Måste vart jobbigt med balling och 800ml/dag, väldigt mycke blanda dunkar.... tur att jag inte är där än!
  13. Måste bara fråga om det är normalt att man måste tokdosera KH? Jag kör standard Balling - 80 ml/dag och ändå tappar jag ca 1,0 i veckan. Har lyft 0,5+0,5 lör och sön varje vecka i över en månad. Ca och mg håller sig med mer "normala" doseringar. Har 2 sacros, ett par capnella, 2 euphyllia samt ett gäng mindre fraggar av LPS och SPS på 600l visningsburk. Tänker att åtgången inte borde vara så stor.' Hur är det för er andra?
  14. Hej själv, kul att du tycker det är fint. Du har ju riktigt snyggt själv, särskilt gillade jag scapen. Och RSM är ju en snygg burk från början Går just nu i funderingar varför mitt KH är så förbannat lågt vad jag än gör. Nån i burken äter det... Skall posta en separat tråd om det.
  15. Så där ja.. Nu har jag kommit loss och fotat lite. Har fått tillskott av en större echinopora och en stylophora. Tyvärr lyckas jag inte någe bra med att flytta i större kolonier, de bara dör. Har däremot kunnat ta småfraggar som ser ut att klara sig, vilket är kul. Ni får ursäkta bildkvaliten, är ingen fotograf. Detta är så bra det blir med telefonen.
×
×
  • Skapa Ny...