Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

rillz

Medlem
 • Antal inlägg

  95
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

11 Neutral

Om rillz

 • Födelsedag 1985-08-24

Profilinformation

 • Förnamn
  christian
 • Stad
  söderköping
 • Akvarievolym
  300L
 • Akvarie mått
  ca 120*50*60
 • Akvarietillverkare
  juwel
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  juwel 1047mm t5 2st blå 2 st marine
 • Om JA vid skummare - Vilken
  aquamedic turboflotor blue 1000
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  30kg just nu
 1. säsljaren hade skickat dom i en gammal påse som han doppat i innan men var ursköljd. läste att man ska kasta påsen direkt efter koralldopp för att ev parasiter kan utlösa toxiner. så om man sköljer ur en påse som luktar koralldopp medel efter ursköljningnen o fyller med vatten o lägger en korall i o skickar. finns det risk för toxiner då? är det farligt?
 2. vet att acans inte är farliga. men tänkte om det kunde varit nåt i vattnetfrån akvariet. nu fick ja reda på att säljaren koralldoppat dom innan. om det kan va d som orsakat nåt.
 3. fick hem koraller idag acans. öppnade påsarna och allt som vanligt, efter ett tag blev jag lite groggy konstig smak i munnen lite ont i bröstet.. nu e frågan kan jag fått med nåting i vattnet som dom låg i? bör jag vara orolig för nåt?. ingen annan här hemma har märkt av nåt.använde handskar och inga sår på armar dyligt. tacksam för svar.
 4. Lr om det var redseas coralcolor. Finns nåt spårämne i som är bra för den röda färgen. Kommer ej ihåg vilken av dessa det var.
 5. Redsea har väl nåt för det. Reef energy för röda färger?
 6. Hej vad är det här? Ca 0.5- 1 cm svarta med vita prickar ser ut som den har nån mun. Sprider sej som en löpeld. Tacksam för hjälp.
 7. Ok tack för infon. Har man lite mer koll på läget.
 8. Funderar på ett kejsar kar. Typ fish only. Hört mycke om att kejsar fiskar går på koraller isf vilka typer av koraller? Funkar kejsare ihop med lps typ euphyllier acans m.m ?samt går att blandat kirurger och kejsare?
 9. Det är olika spårämnen bland annat. Om typ korallerna börjar blekna lite i färgen. Men oftast kommer man ju långt me jämna vattenbyten. Ha koll på kh ca mg. Finns ju separat ca mg och kh burkar från redsea okså. Samt Abc+ det är ca mg kh och lite andra grejer i samman satt i ett. Slipper du hålla på me massa olika flaskor. Läs lite om det. Ja tycker d funkar bra iaf. Om man inte är kemist o vill laborera massa vill säga.mvh
 10. stora rev

  4-5mm glas och klä in den med o sen silikona fogarna? är väl inte så dyrt me så tunt glas.lägga nåt lager plast lr lack utanför sumpen på träväggarna så d inte ruttnar? en tanke bara. går ju även lägga några lager glasfiberväv och plast sen dra en epoxy lack över "tror jag det heter" några lager, om det funkar till salt. bygger ju en del sötvatten kar så.
 11. Redsea kör jag me. Tillsatser heter coralcolors a, b, c, d olika tillsatser för att gynba olika färger bland annat.
 12. stora rev

  Mäktiga haha
 13. Sump

  haha ibland är man för trött för att tänka youtube. tack. nu hänger ja me.
 14. hej sitter o funderar på att bygga sump på mitt 80 liter, då det är lite ont om plats i bakänden på karet. vill helst inte borra. då är det väl ytavrinningsbox som gäller.? där kommer frågan. hur funkar den, trycker sej vattnet automatiskt igenom boxen ner i sumpen? eller kan man ha en pump som pumapar ner vattnet till sumpen? tacksam för svar. skicka eller länka gärna bilder hur just erat system ser ut. från karet ner i sumpen. mvh