Jump to content

Olle

Stödjande medlem
 • Content Count

  548
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

72 Good

About Olle

Profilinformation

 • First name
  Olle
 • City
  Sigtuna
 • Stödjande medlem t.o.m
  2020-05-22
 • Antal år inom saltvatten
  började 3/12-12
 • Akvarie mått
  45x45x45
 • Akvarietillverkare
  Rsm Nano
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  AI Hydra
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Rsm
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
 • Antal år inom sötvatten
  Ca 30 År
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  13
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

2359 profile views
 1. Olle

  Stödmedlemmar 2019

  Det är samma för mej.
 2. Olle

  Bubble Tip krupigt in i grotta

  Låt den vara, den kommer flytta sej flera gånger i början tills den hittar en plats där den tycker är bäst och det blir naturligtvis inte där du skulle vilja haft den.
 3. Olle

  151-720 liter Liatölpens nya 400-liters

  F*n vad tråkigt, Har själv haft alldeles för många idoler och köpt alla fodersorter som finns och innehåller svamp som dom äter i naturen. En som jag hade levde faktiskt 1,5 år sen dog den också utan att uppvisat några som helst sjukdomstecken. Tror det beror på att dom inte får i sej något näringsämne som dom behöver. Så vissa fisksorter är nog bäst att dom får stanna kvar i haven.
 4. Hej Olle 

  jag hörde från Dragan att du har ett reefer till salu stämmer det?

  i så fall vilket pris o vad ingår?

  färg?

  Med vänliga hälsningar, Caroline 

  1. Olle

   Olle

   Hej Caroline,

   Det är tyvärr sålt redan.

 5. Hej Olle har du nått levande att sälja"Med vänlig hälsning,

  1. Olle

   Olle

   Hej Dragan,

   Allt levande är tyvärr sålt.  

 6. Tja. Vill inte tjata men är bara hemma tills på måndag ifall jag ska köpa grejerna av dig. Mvh

  1. Show previous comments  21 more
  2. Morgan77

   Morgan77

   Hej olle. Morgan som köpte det levande av dig. Tänkte höra vad du skulle vilja ha för lampan. Och pris för både lampa och akvarium? Mvh

  3. Olle

   Olle

   Tjena,

   Hoppas det gick bra å få hem allt sist och att det överlevde. Jag vill ju helst sälja allt på en gång då det är mycket grejer som ska i väg och vissa saker har jag inte använt. Snabbräknat har jag lagt ner över 50,000:- på grejerna Men då är det bara bra och tysta saker, man får ju naturligtvis inte tillbaks pengarna men omkring hälften hade ju varit kul och få. Lite exempel på vad som är med.

   Ati led powermodul 2X75led 4X39W T5 11,200:-

   Akvariet 14,400:-

   Skummare Bubble king double cone 7,200:-

   Returpump Red dragon RD speedy 5,100:-

   Doserpump Aqua medic reefdoser 1,445:-

   Maxspect gyre xf130d 2,400:-

   Osmos med powerpump 3,000:-

   Uvc Deltec 1,300:-

   Uvc V2 ecton xf130 1,300:-

   Ozon generator 2,000:-

   + lite pumpar,skummare och andra bra å ha saker

   Du kan ju komma med ett bud på allt så både du å jag känner oss hyffsat nöjda och jag slipper annonsera(Värt mycket bara det)

    

    

    

  4. Morgan77

   Morgan77

   Tja. Ja det var väldigt fina grejer. Är väldigt sugen. Ska invänta och se vad det blir för löning så återkommer jag :) ja allt överlevde och mår bra :) stärnan e en favorit

 7. tjenare vad finns kvar och säljer du visa delar löst?

 8. Hej. Är det 1500kr för allt?

   

  1. Olle

   Olle

   Stämmer bra det.

  2. Morgan77

   Morgan77

   Då köper kag det. Skicka ditt nr så kan jag ringa dig

  3. Morgan77

   Morgan77

   Mitt nr är 0762443449

 9. Olle

  151-720 liter Olles Reefer 350

  Tackar. Den köpte jag på Biltema 129:-
 10. Olle

  Stödmedlemmar 2016

  Postad Februari 24, 2013 · Rapportera inlägg Jag pyntar in 250 extra när vi kommer över 300 - Wiking har lovat det också - några mer som vågar sticka ut näsan/öppna skattkistan om vi går över 300 ? MVH Lasse Tycker vi ska starta om det här fina initiativet som Lasse drog i gång 2013 så jag får väl börja. När vi kommer upp till 200 medlemmar betalar jag in 200:- Någon som hänger på?
 11. Olle

  TTM - mängd fisk relativt behållarens volym

  Försöker läsa allt jag hittar för att förstå det här med cryptocarion men det är många teorier om just immunitet. Som i mitt fall fick jag det när jag köpte en tillsynes frisk och pigg och framför allt prickfri vitbröstad kirurg. Efter en vecka hade alla firrar drabbats och såg verkligen ut som alla skulle avlida, 5 stycken dog ganska omgående inklusive den vitbröstade. Men dom 5 som är kvar nu har blivit av med alla synliga prickar och mår hur bra som helst, kör ganska hårt med Uvc och Ozon. Tänkte då att om dom 5 kvarvarande nu är immuna mot prick så skulle jag kunna köpa en vitbröstad igen som förmodligen får ett utbrott av prick Pga. flyttstressen men att dom andra inte skulle drabbas då dom verkar immuna just nu. Själv har jag svårt att tänka mej att parasiten kan vara latent som trophont och sitta kvar på firren men faktum är ju att den vitbröstade jag köpte inte heller hade några synliga prickar. Någon som vet lite mer?
 12. Olle

  151-720 liter Olles Reefer 350

  Nä man vet ju inte riktigt hur prickar beter sej . Men nu kanske det är säkrare att prova när dom andra firrarna verkar immuna mot dom men men kanske i höst.
 13. Olle

  151-720 liter Olles Reefer 350

  Nu har det varit mest skit med allting så jag har vart nära å lägga ner. Det gick bra i början sen ville jag så gärna ha en Vitbröstad kirurg allt var stabilt i burken körde med både Uvc och Ozon. Hade även kollat in den vitbröstade i lokala firre affären 2 veckor innan jag tog hem den och den var pigg och åt bra och tillsynes helt prickfri. Efter typ en vecka började första pricken synas sen bröt det ut så samtliga firrar vart smittade Min Zanclus som är min pride and joy var så fullsketen med prick och var bergsäker på att han skulle dö. Började tok mata dom firrarna som fortfarande levde körde med vitlök ingefära sänkte salthalten så mycket jag vågade för att inte korallerna skulle dö. Sen kastade den vitbröstade och fem andra firrar in handduken. Nu 3 veckor senare är alla synliga prickar borta, firrarna som klarade sej uppvisar inga som helst prick eller annan sjukdomssymtom men efter vad man läst så finns det ju tydligen kvar i systemet så länge man har firrar i det hur konstigt det nu än kan låta. Kör Uvc och Ozon fortfarande. Tror faktiskt att putsar räkor hjälper firren då den har prick inte botar den men gör livet lättare för den åtminstone mina firrar. Köpte en ny skummare så det blev lite roligare. MVI_1060.MP4
 14. Olle

  151-720 liter Mitt 600l med 140 l sump

  Men f*n va snyggt helt otroligt.
 15. Olle

  Coralbox skummare och Ozon

  Hade en Coral Box D300 Dc som jag körde med Ozon och slangen som går från pumpen till ljuddämparen vittrade sönder direkt bytte den till en siliconslang och då började det bli sprickor i ljuddämparen sen släppte den ut Ozon lukt i hela rummet trots att jag har generatorn lågt ställt. Så det är inte att rekommendera att köra Ozon i dom.
×