Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Datzun

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  360
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  3

Allt postat av Datzun

 1. Jag kör en Stream 3 sedan en bra tag nu, säkert 9 månader eller nåt. Bara rullar på, har inte rengjort den en gång ännu. Min går på bra flås och vi kan inte höra den (karet i vardagsrummet bredvid TV:n). Jag skulle troligen köpa en likadan igen.
 2. Min var relativt tyst så länge den inte stötte emot, då kunde vibrationer fortplantas.
 3. Så länge den får plats är det inte för stort tycker jag. Jag hade själv en sådan i mitt RSM 250 på den tiden, funkade fint.
 4. 151-720 liter

  Nu är den framme igen, ser mycket fräschare ut, speciellt ögonen som var grumliga igår. Den rör sig piggt och aktivt. Jag gillar verkligen den fisken och hoppas den klarar sig.
 5. 151-720 liter

  Sent omsider är temat. Jag skaffade mitt första kar, ett RSM 250, för 4-5 år sedan, sålde det och skaffade det nuvarande RSM 400 i augusti. Men det är först nu jag skapar en tråd om det! Med start på den låga nivån kommer jag helt säkert vara mer aktiv här än tidigare Med vänlig hälsning Fredrik
 6. 151-720 liter

  Min Radiant wrasse låg på parketten när jag kom hem igår kväll. Den levde trots det höga fallet, men såg medtagen ut.
 7. Jag hade valt en annan skummare, av ett annat fabrikat, i vilket fall.
 8. 151-720 liter

  Dag 5 på Red Slime Remover-behandlingen. Kom hem efter några dagars resa. Karet ser bra ut, cyanon är borta, möjligen någon bit kvar på någon sten. Jag kör nu en omgång till för att vara på den säkra sidan, skoj med skumbad ju ;) Med cyanon väck ser jag att jag har kiselalger på sanden :)))) Kommer byta alla filter på RO-anläggningen snarast alternativt köpa ny anläggning, får se vilket som blir bäst affär.
 9. 151-720 liter

  Tack för tipset @Rameau. Jag är på resa och kommer få 4-5 dygn mellan första och andra doseringen i så fall. Gör det någon skillnad tror du?
 10. 151-720 liter

  Och det funkade bra?
 11. 151-720 liter

  Tack @danne031, jag kommer göra något liknande.
 12. 151-720 liter

  Cyanon har minskat avsevärt nu efter ett drygt dygn. Jag far iväg ett par dagar i morgon, hoppas det är klart till jag kommer hem. Frågan är om jag ska byta vatten då, isåfall hur mycket? Ska jag överhuvudtaget byta vatten? Eller ska medlet vara kvar och verka tills allt skummats bort?
 13. 151-720 liter

  ”It never happens to me”! Jo tjenamors, nu sitter också jag med rejält med cyano. En go matta på sanden och en del på vissa stenar också. Anledningen har jag klart för mig; två omgångar med förhöjda näringsvärden på grund av att jag slutat med zeo samt vid ett tillfälle adderade sten som släppte näring ifrån sig. Av en händelse fick jag en förpackning Red Slime Remover idag, och tänkte att jag testar denna, trots att jag egentligen avsåg att köra en kur Chemiclean. Första dosen åkte i vid lunchtid idag. Jag ser inga tecken på lättnad än, så det lär bli ytterligare en kur. Hjälper inte det blir det en omgång också med Chemiclean, beställt ifrån UK. Hoppet är det sista som överger en. Geronimo!!
 14. Snyggt! Uppdatera gärna om resultaten av cyanokampen.
 15. 721-1199 liter

  Kassa bilder, men snyggt kar med härlig scape :)
 16. Min dog så för några veckor sedan. Tror det är svårt att göra något åt i det stadiet tyvärr.
 17. Hur stort är ditt refugium, och hur stort är karet? Väldigt bra tillväxt!
 18. Av nyfikenhet; vilken belysning kör du över refugiumet? //Fredrik
 19. Jag använder dem, det funkar. MEN det är ena vingliga rackare, jag letar efter annan bättre lösning.
 20. Tack @jonasroman! Mezzoforte plus refugium method blir det. Har du ändrat i den, eller är det det receptet jag hittar här på SG? //Fredrik
 21. Ja men det kan vara en bra början. När tiden är mogen kanske du meckar ihop något för att få lite starkare lyse :)
 22. Nej, det är någon som har tömt locket och installerat en LED istället.
 23. Jag är också ohändig. Jag avsåg att ta bort locket, skära bort all teknik och kasta. Köpa en ledbelysning som inte är längre än locket är brett, mecka till något för att fästa ledpucken, om nödvändigt kapa ut ett ventilationshål genom locket. Liknande vad vi ser på bilden. Inget som ska lödas, man behöver inte vara elektriker heller :)
 24. Det finns de som modifierar locket och klämmer i en potent LED-belysning, just för att det av olika anledningar kan vara viktigt att behålla locket på. Min son hade ett liknande (samma?) kar och jag hade långt gångna planer på att rensa locket på allt och klämma in en LED-puck av något slag. Sonen tröttnade dock och akvariet såldes. I vilket fall blir det inte tillräckligt bra kräm i de där lamporna som kommer med original, i vart fall inte om man har ambitioner vad gäller lite roligare koraller. Med vänlig hälsning, Fredrik
 25. 721-1199 liter

  Jag tänker att många kanske kör på sparlåga under sommaren, du gör tvärtom istället! Ditt kar är en absolut förebild, hatten av. Vad blev det för skummare förresten?