Gå till innehåll

Datzun

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  402
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunnit

  3

Allt postat av Datzun

 1. Datzun

  151-720 liter Datzuns RSM S-400

  Kärt återseende! Sjögurkan har inte synts till sen månader tillbaka. Den är tydligen vid liv och käkar sand och skiter sand som vanligt : )
 2. Datzun

  151-720 liter Datzuns RSM S-400

  Sent omsider är temat. Jag skaffade mitt första kar, ett RSM 250, för 4-5 år sedan, sålde det och skaffade det nuvarande RSM 400 i augusti. Men det är först nu jag skapar en tråd om det! Med start på den låga nivån kommer jag helt säkert vara mer aktiv här än tidigare Med vänlig hälsning Fredrik
 3. Datzun

  151-720 liter Datzuns RSM S-400

  Så där, nu är karet wrasse-säkrat!
 4. Datzun

  God Jul

  God jul : )
 5. Datzun

  151-720 liter Datzuns RSM S-400

  Tömde sumpen igår kväll och rengjorde ordentligt. Skummare och Zeoreaktor likaså. Returpumpen, Tunze-streamern och de två pumparna i closed loop fick smaka på rotborsten de också! Nu soffläge och blänga på karet fram till påsk (eller hur länge det nu varar)!
 6. Datzun

  Vilka tider är bäst att dosera?

  Jag doserar varje timme då lyset är tänt. Övriga tider är det ingen tillväxt/förbrukning tänker jag.
 7. Datzun

  Acro problem

  Slow tissue necrosis, eller rapid tissue necrosis, STN/RTN orsakas typiskt av svängningar i vattnets parametrar, inte helt sällan av att alkaliniteten går upp och ner. Det har hänt många av oss :) Stabilitet är Kung!
 8. Datzun

  151-720 liter Peter & Lenas Reefer 450

  En euphyllia, lättskött och trevlig, får agera anemonersättning i mitt kar, clownerna gillar den och betraktaren får lite anemonvibbar :)
 9. Datzun

  151-720 liter Datzuns RSM S-400

  Glädjen är total! Den lille röda rackaren började nu äta fryst foder. Då återstår pellets :)
 10. Datzun

  Är de döda?

  Det blir många tips och rekommendationer från olika håll nu, och det är säkert inte lätt att sålla bland informationen. Det blir lätt förvirrande i början med alla nya råd och rön som dyker upp. Jag menar på att näringsexporten är avgörande i din situation. Det finns olika sätt att lösa det på, viktigt är att få en stabilitet och något som fungerar långsiktigt över tid (lätt att man ledsnar annars). Välj en Metod som du tycker verkar tilltalande och håll dig till den. Jag själv tar hand om näringsexporten med zeolitstenar och bakterier dvs de grundläggande delarna av KZ Zeovit. Andra metoder kan vara Tritonmetoden eller köra på hårt med olika fosfatfemovers i kombination med frekventa vattenbyten. Innan jag svamlar iväg för mycket, välj en metod och kör enligt den :) Happy reefing!
 11. Datzun

  Nybörjarguide?

  Är det månne saltvattenskemi för dummies du tänker på? http://saltvattensguiden.se/applications/core/interface/file/attachment.php?id=114465
 12. Datzun

  Är de döda?

  Ja de där ser inte bra ut. Då de blev vita var det kört. Brände du dem med för starkt ljus?
 13. Datzun

  Chelmon rostratus

  Jag följer med intresse!
 14. Datzun

  151-720 liter Datzuns RSM S-400

  Färsk fisk! Det blev en Centropyga loricula idag. Jag hade rätt så glest i akvariet och kunde inte motstå dess sköna färg Låt oss se hur mycket korallerna får vara ifred...
 15. Datzun

  151-720 liter Peters nya rev

  Snyggt! Berätta gärna mer om belysningen :)
 16. Datzun

  Core 7 other methods refugium?

  Jag hade kört på Other methods så länge du inte följer Tritonmetoden till punkt och pricka. Jag körde så själv tidigare när jag hade ett mindre refugium.
 17. Datzun

  Butik i Köpenhamn/Danmark?

  Det ska vara fritt att transporter varor och tjänster inom EU/Schengenområdet.
 18. Datzun

  Balling - ATI Essential PRO 2 x

  Jag sökte lite kring detta och hittade ATI’s doseringskalkylator. Den behöver doseras högre än Core7, men från 2 flarror istället från 4 alternativt 3 beroende på hur man kör. Kalkylerar man på pris per liter och väger in dosering så kan ATI Pro vara ett bra alternativ, om det nu funkar bra vill säga :) https://atiaquaristik.com/en/?page_id=1488
 19. Datzun

  Balling - ATI Essential PRO 2 x

  Kanske skulle varit något för mig? Jag har ingen brist på kanaler i doserpumpen, MEN är det kostnadseffektivt är det alltid intressant. Är det dessutom två kanaler iställer för tre (kör Core7 på 3 dunkar) så är det 33% mindre risk för strul tänker jag :) Är detta såpass nytt att ingen hunnit testa än?
 20. Datzun

  Balling - ATI Essential PRO 2 x

  Jag har ingen som helst erfarenhet av dessa produkter. Det står ju att 2x2 liter ersätter 3x10 liter ”conventional element supply” var det nu innebär. Vore intressant att höra om någon har mer insikt i frågan!
 21. Datzun

  151-720 liter Datzuns RSM S-400

  Min radiant wrasse låg på golvet i torkat skick häromdagen, så himla trist. Det var en favoritfisk, alltid aktiv och synlig på jakt efter något litet att äta. Några veckor tidigare var det bananwrassen som inte återhämtade sig från sin parkettdykning. Nu måste jag skaffa ett nät en gång för alla, för fler wrassar ska det bli. Det lutar åt att skicka efter ett Red Sea kit.
 22. Datzun

  721-1199 liter Omstart 720 l

  Jag följer med spänning ditt projekt. Varför är enbart ytavrinning inget vidare menar du?
 23. Datzun

  151-720 liter Datzuns RSM S-400

  Länge sedan uppdaterad status nu... Hobbyn har gått på låga varvtal under sommaren som brukligt är. Jag har slutat med algrefugium, fick det inte till att bli bra nog, alger började komma och jag såg framtida problem. Nu är det zeolit igen sedan ett par månader, jag köpte en KZ-reaktor av en god vän i hobbyn. Näringsvärdena har sjunkit tillbaka igen ser det ut som, det känns som om det är stabilt på den gamla goda nivån :)
 24. Datzun

  Blenny - vilka matbehov?

  Hej Vänner! Jag funderar på att ev skaffa någon blenny för första gången i karriären. Hur är de med mat? Med tanke på mitt resande vill jag helst inte ha en fisk som måste matas med nori dagligen, jag tror inte min fru ställer upp på att blöta ner händerna Så, finns där någon blenny som ni tror kan klara sig i ett relativt glesbefolkat 400-liters utan ständig matning med nori?
 25. Datzun

  Blenny - vilka matbehov?

  Förtydligande; det är typ salarias ramosus och liknande jag tänker på.
×