Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Connaissancen

Medlem
 • Antal inlägg

  518
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om Connaissancen

Profilinformation

 • Förnamn
  Henrik
 • Stad
  K
 • Använder du skummare
  Nej
 • Använder du Osmosvatten
  Nej
 • Har du sump
  Nej
 • Kör du med sand på botten
  Nej
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej
 1. 0-150 liter

  Fil 2017-04-04 22 22 47.mov
 2. 0-150 liter

  Hur ska man göra för att en video ska funka på denna sida?
 3. 0-150 liter

  IMG_2438.mov
 4. 0-150 liter

  Fel på filen
 5. 0-150 liter

  Tack Lasse! Läget?
 6. 0-150 liter

  Mitt akvarium IMG_2343.MP4
 7. Jag har antennata och zebra, och båda har jag vant vid död mat med hjälp av fryst musselkött. De gillar det stenhårt. Men nu äter de i princip allt jag sätter framför dem. Vissa saker, som t ex bläckfisk, kan de tycka vara lite segt och spotta ut. Min zebra har nu blivit ca 11-12 cm, och han åt nyligen upp en av mina vuxna pyjamaskardinaler (5-6 cm). Så räkna med att alla mindre fiskar lever farligt när den börjar närma sig vuxen storlek (ca 20 cm) Skrivet på Iphone4 - utan TapATalk
 8. Ozon

  Oj, det var väldigt!! Jag har kört ozon 2 år nu i min Deltec MC500 utan att det genomskinliga blivit missfärgat, så det är väl ok plast antar jag... 1 år, om inte mer, har jag kört 5 mg/hr dygnet runt.
 9. Min nuvarande S. äter allt. (Mysis, artemia, spirulinaflingor, ON 1&2) Min förra var tyvärr mer kräsen, men den tog dock nori från typ Maxi, som jag klippte i små bitar. Men det var ett väldigt jobb att få honom hinna ta dem innan fiskarna.
 10. Nej, att döma av flertalet bilder jag kunde hitta på Lymphocystis så var det inte likt det som min mandarin hade heller. Men det var ett förslag jag fick på RC. Men vanlig prick såg det inte ut som. Lycka till med vattenbyte och sötvattendopp!
 11. Nej, det gjorde den inte. Det var ett tag sedan detta hände, så jag kan inte minnas om den åt eller inte. Någon sa att mandariner inte brukar/kan få vanlig vita prick pga ett slemlager på huden. Vet ej om det stämmer. För att bli av med prick tycker jag det brukar vara säkrare att sänka salthalten än att hälla i koppar. I vilket fall måste du ha fisken i ett separat kar. Levande sten och lägre djur mår inte bra av låg salthalt, eller av koppar.
 12. Min mandarin dog i liknande smitta! De vita prickarna stod ut som små toppar. Efter att ha lagt ut bilder och frågat på Reef Central fick jag förslaget "Lymphocystis", men jag fick aldrig klarhet i det. Den levde tyvärr inte så länge efter att ha fått prickarna.
 13. Ozon

  Jag har också märkt en sådan tendens. Kör jag 5 mg/hr (vilket jag gör 24/7) så skummar det ung som det skulle utan ozon, men krämar jag på med typ 50 mg/hr så minskar skummet - så någonstans däremellan finns ett "break even" läge.
 14. Jag har en bräckvattenkulfisk (fluviatilis) som även ska klara saltvatten, men det som avskräcker mig från att stoppa i honom i saltburken är att de tydligen kan ta div mindre lägre djur/invertebrater. Det positiva är att de enda sådana jag har är sniglar. (förutom koraller) Men så sökte jag på "kulfisk" och hittade detta gamla inlägg... Tyckte det lät lovande att hbmannens kulfiskar "bara" åt på musslorna, och inte på sniglarna. (men han kanske inte har några sniglar?) Såg att det var 3 mån. sedan hbmannen var på guiden, så han kanske inte ser detta. Men det kanske finns någon annan som kan delge sin erfarenhet med kulfiskar, och om de har gett sig på typ Astraea- och Turbosniglar? (Astraea har väl isf lite hårdare skal Turbo?)