Jump to content

Connaissancen

Stödjande medlem
 • Content Count

  519
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Connaissancen

 1. Connaissancen

  0-150 liter Läggdags för clowner

  Fil 2017-04-04 22 22 47.mov
 2. Connaissancen

  0-150 liter Läggdags för clowner

  Mitt akvarium IMG_2343.MP4
 3. Connaissancen

  0-150 liter Läggdags för clowner

  Hur ska man göra för att en video ska funka på denna sida?
 4. Connaissancen

  0-150 liter Läggdags för clowner

  IMG_2438.mov
 5. Connaissancen

  0-150 liter Läggdags för clowner

  Fel på filen
 6. Connaissancen

  0-150 liter Läggdags för clowner

  Tack Lasse! Läget?
 7. Connaissancen

  Tips på mat/matning för Pterois antennata (drakfisk)

  Jag har antennata och zebra, och båda har jag vant vid död mat med hjälp av fryst musselkött. De gillar det stenhårt. Men nu äter de i princip allt jag sätter framför dem. Vissa saker, som t ex bläckfisk, kan de tycka vara lite segt och spotta ut. Min zebra har nu blivit ca 11-12 cm, och han åt nyligen upp en av mina vuxna pyjamaskardinaler (5-6 cm). Så räkna med att alla mindre fiskar lever farligt när den börjar närma sig vuxen storlek (ca 20 cm) Skrivet på Iphone4 - utan TapATalk
 8. Connaissancen

  Ozon Ozon vs skummaren, det har slutat skumma !

  Oj, det var väldigt!! Jag har kört ozon 2 år nu i min Deltec MC500 utan att det genomskinliga blivit missfärgat, så det är väl ok plast antar jag... 1 år, om inte mer, har jag kört 5 mg/hr dygnet runt.
 9. Connaissancen

  Mat till Salaris

  Min nuvarande S. äter allt. (Mysis, artemia, spirulinaflingor, ON 1&2) Min förra var tyvärr mer kräsen, men den tog dock nori från typ Maxi, som jag klippte i små bitar. Men det var ett väldigt jobb att få honom hinna ta dem innan fiskarna.
 10. Connaissancen

  Bilder på min sjuka mandarin, men vad är åkomman?

  Nej, att döma av flertalet bilder jag kunde hitta på Lymphocystis så var det inte likt det som min mandarin hade heller. Men det var ett förslag jag fick på RC. Men vanlig prick såg det inte ut som. Lycka till med vattenbyte och sötvattendopp!
 11. Connaissancen

  Bilder på min sjuka mandarin, men vad är åkomman?

  Nej, det gjorde den inte. Det var ett tag sedan detta hände, så jag kan inte minnas om den åt eller inte. Någon sa att mandariner inte brukar/kan få vanlig vita prick pga ett slemlager på huden. Vet ej om det stämmer. För att bli av med prick tycker jag det brukar vara säkrare att sänka salthalten än att hälla i koppar. I vilket fall måste du ha fisken i ett separat kar. Levande sten och lägre djur mår inte bra av låg salthalt, eller av koppar.
 12. Connaissancen

  Bilder på min sjuka mandarin, men vad är åkomman?

  Min mandarin dog i liknande smitta! De vita prickarna stod ut som små toppar. Efter att ha lagt ut bilder och frågat på Reef Central fick jag förslaget "Lymphocystis", men jag fick aldrig klarhet i det. Den levde tyvärr inte så länge efter att ha fått prickarna.
 13. Connaissancen

  Ozon Ozon vs skummaren, det har slutat skumma !

  Jag har också märkt en sådan tendens. Kör jag 5 mg/hr (vilket jag gör 24/7) så skummar det ung som det skulle utan ozon, men krämar jag på med typ 50 mg/hr så minskar skummet - så någonstans däremellan finns ett "break even" läge.
 14. Connaissancen

  Kulfisk

  Jag har en bräckvattenkulfisk (fluviatilis) som även ska klara saltvatten, men det som avskräcker mig från att stoppa i honom i saltburken är att de tydligen kan ta div mindre lägre djur/invertebrater. Det positiva är att de enda sådana jag har är sniglar. (förutom koraller) Men så sökte jag på "kulfisk" och hittade detta gamla inlägg... Tyckte det lät lovande att hbmannens kulfiskar "bara" åt på musslorna, och inte på sniglarna. (men han kanske inte har några sniglar?) Såg att det var 3 mån. sedan hbmannen var på guiden, så han kanske inte ser detta. Men det kanske finns någon annan som kan delge sin erfarenhet med kulfiskar, och om de har gett sig på typ Astraea- och Turbosniglar? (Astraea har väl isf lite hårdare skal Turbo?)
 15. Connaissancen

  Butiker i Stockholm

  Triton i Täby! Korallrevet i Södertälje! är de jag skulle rekommendera. ZooMarknad i Bromma har haft mycket spännande inne när jag varit där - men kolla bara att fisken inte är nyinkommen/stressad och att den äter.
 16. Connaissancen

  Bra eller dåligt?

  http://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=36929&highlight=glasros
 17. Connaissancen

  köpa drake!

  Vad jag hört så hade de "zebror" inne häromdagen, så det är inte omöjligt att de har någon kvar...
 18. Connaissancen

  köpa drake!

  Oftast äter de inte död mat när de kommer in, vilket inte min heller gjorde. Det var guppy som gällde tills han lärde sig att ta död mat. Men nu hugger han efter allt som närmar sig ytan. Jag tycker inte det är jobbigt med fryst mat, så jag har aldrig tänkt på att testa pellets. Fiskarna får oftast frysmat också. Det jag brukar mata är t ex klumpar med Mysisräkor, vanliga räkbitar, musselkött, bläckfisk mm. Ofta sätter jag maten på en pinne till honom, eller så släpper jag bara biten framför honom. Så jag använder aldrig handskar. När jag är i med händerna så vet han att det inte är matdags. Men jag har ändå alltid koll på var han är. Drakarna på filmen ser ut att vara volitan, de ser ju hyfsat stora ut. Annars kan antennata ibland likna volitan.
 19. Connaissancen

  köpa drake!

  Har haft en sådan i ca ett år nu. Det bästa köp jag gjort! Vacker, intressant och sällskaplig. Tycker inte att den har växt jättefort, men visst, den har nog dubblat sin storlek och är nu ca 10 cm. Tänk på att de kan bli uppåt 25 cm, så mindre fiskar lever farligt. Min har ibland nafsat efter kardinalerna, men inte fått in dem i munnen. Hade clownerna varit små hade de rykt. Men får man den som liten, så växer ju de andra fiskarna samtidigt. Dock kan man glömma småfisk som t ex gobies. Mindre räkor likaså, tror jag. Tror nog att du kan ha 2 st i ett 540L. Vad gäller cirkulationen så klarar de nog ganska mycket, så länge de har någonstans att vila sig. Jag har 10.000L/h i mitt 240L, och han har inga problem att simma i det. Han är framme väldigt mycket på eftermiddag och kväll, fast på förmiddagen sitter han upp och ner i en grotta. Vad gäller giftigheten, så har jag hört allt från geting till huggorm. Tror det beror på vem som blir stucken, samt hur djupt och länge sticket varade. Kan säkert vara som en huggorm om det vill sig illa. Vid stick - spola stället med så hett vatten du klarar, uppsök sedan läkare. Som tur är så är de väldigt lugna, om man inte tränger dem, eller att de tror att du har mat i handen. Handmata inte! Lycka till!
 20. Connaissancen

  Veliferum - äter inte, står still, flagnar, dassig

  Störst chans har nog firren om du stoppar honom i ett kar med 1,020 i salthalt. Behåll honom där tills han är riktigt återhämtad.
 21. Connaissancen

  Ozon Ozon fråga

  Jag kör 5 mg/hr dygnet runt i mitt 240L, det funkar jättebra. Vad har du för valmöjligheter vad gäller mg/hr? Om du ska ha 10 mg/hr skulle jag testa med antingen 24/7 eller 90min/4hr.
 22. Connaissancen

  Saltträff i Kalmar

  Tack själv! Fint kar och gott fika...
 23. Connaissancen

  Saltträff i Kalmar

  Om någon av er har mjukis med snygg färg till bytes/säljes, skulle jag vara intresserad. Jag har själv "gul" Litophyton, Sinularia, grönpolypig sarcophyton och röd zoanthus att byta med. Pm:a mig isf.
 24. Connaissancen

  Håll ögonen öppna i saltspannen

  Hm, det var mycket märkligt. Jag har kört med det saltet ganska länge nu och varit väldigt nöjd. Men när du säger det, så har jag sett små små korn som har blänkt på botten, som inte velat lösa sig. Jag har nog trott att det är typ sandkorn som kommit med i dunstningen av saltet, men då är det kanske metallbitar... Får hålla ögonen öppna!
×