Gå till innehåll

Rundström

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Marcus Rundström
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    120

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Rundström's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Inspirerande! Blir helt klart sugen på att återuppta hobbyn och införskaffa en kub! Två tummar upp!
  2. Lagt hobbyn på hyllan för ett tag framöver - igen.
  3. Hej, Har varit löjligt dålig på att uppdatera. Hobbyn har blivit lidande pga. nytt jobb. Bjuckar dock på en bild på hur karet ser ut för närvarande. Svårt att göra det rättvisa med enkom en mobilkamera. Allt växer så det knakar och finns väl planer på att renodla i ett nytt projekt och bara köra SPS. Kanske ett bra projekt till ledigheten under julen?
  4. Kul att man kan bidra med inspiration! Jag har packat undan den på vinden, skall se till att kolla upp det under helgen och återkommer när så är gjort.
  5. Hallåj, Ser bra ut det där. Kul att se fler ägare av Lido. Ser att du kör samma belysning som jag gör. Är du nöjd med den? Vad kör du för intervaller på ljuset?
  6. Tack! Håller med, är väldigt intressant att se hur andra har löst det med sina Lido's. Skall se till att följa din tråd framöver då. Tack för det! På bilderna ligger ljuset på 100% på bägge kanalerna. Om man vill ha till ett lite blåare ljus är det väldigt enkelt att dra ned den "gula" kanalen. Brukar köra en 10%-enheter högre på blå, då får jag ett ljus som jag tycker är optimalt. Glad påsk!
  7. Dags för en liten uppdatering. Sedan sist har det hänt lite saker: * Levande sand * Bakgrund * Osmos * Fiskar (!) * Koraller (!) Har inte riktigt fått kläm på bildredigeringen än, men bifogar ett par bilder i alla fall. Det jag på sikt skall göra är att försöka fragga av lite ifrån bägge euphylliorna för att kunna få dem lite mindre, just nu står dom väldigt nära varandra (även om det hittills har fungerat väl!). Glad påsk!
  8. Tackar! Jag har faktiskt spanat i din tråd lite, alltid kul att se hur andra tänkt med scape, utrustning etc. Håller absolut med om att det är ett trevligt kar, känns som en ypperlig storlek att börja med och sen att det är trevligt att se på är ju ingen nackdel! Måste säga att jag är väldigt nöjd, tycker den fungerar klockrent, riktigt bra tryck när man drar upp den > 80 % i styrka.
  9. Alright, smaken är ju bekant som baken - delad! Jag hittade ett bra schema där, har kört det ett par dagar nu och tycker det funkar bra (kommer höja ljusintensiteten ca 5 % / vecka). 0700 A:0 B:1 1100 A:10 B:15 1300 A:30 B:50 1600 A:40 B:50 2100 A:30 B:35 2300 A:0 B:0 Lycka till!
  10. Om man vill att ljusbilden skall vara "autentisk" tror jag att du bör köra blå kanalen något starkare än den "vita/gula". Dvs. när solen går upp är vattnet mer blått, för att fram vid lunchtid bli mer "gult" (typ 50/50 mellan de två kanalerna) för att sedan mot solnedgången gå mot mer blått igen. Jag håller själv på att laborera med inställningarna på min MaxSpect. Hittade en tråd på nano-reef där det finns en hel del olika upplägg: http://www.nano-reef.com/topic/315634-maxspect-razor-owners-thread/.
  11. Tack för det, har precis som du säger också stora problem med att avläsa PO4-testet. Överlag känns det väldigt "meckigt" att mäta vattenvärden, även om det går bättre nu när man gjort det några gånger (första gången tog det väl en dryg timme att dra igenom alla instruktioner + genomföra testen). I övrigt har det inte hänt sådär hemskt mycket, har varit och lämnat tillbaks Remoran (skummare) då den lät allt för mycket för att fungera i vårt vardagsrum (sitter ca. 1 meter ifrån akvariet). Skummaren byttes mot Tunzes 9004 vilket är betydligt mycket tystare, även om den kanske inte riktigt skummar lika bra som remoran, men det känns som att "det duger" för mitt lilla akvarium på 120 liter. I samband med bytet av skummare (som nu sitter i akvariet) har även tankar på att kanske införskaffa en sump + överrinningsbox (ej sugen på att borra akvariet). Det vore trevligt att bli av med lite teknisk apparatur (värmare/skummare). Det är dock något jag inte bestämt mig för och blir nog ett projekt på lite sikt. Nästa steg blir till att införskaffa någon form av smidig osmos-apparat som kan kopplas till kranen (kör vanligt kranvatten i dagsläget vilket inte känns optimalt när det gäller vattenvärden). Har även för avsikt att införskaffa Tunzes osmolator som rekommenderades tidigare i tråden då jag även börjar lessna på att springa och putta i vatten varje dag. Måste överlag säga att jag är mer än nöjd med Tunzes prylar, känns väldigt gedigna (och tysta!). Bjuckar på en bild efter första vattenbytet. Skall även under helgen införskaffa en transparent bakgrund, kan dock ej bestämma mig huruvida jag skall köra svart eller blått! Trevlig helg!
  12. Hej Martin, Kul att läsa din tråd då jag själv är nybliven saltvattensakvarist och likt dig även har ett Lido. Gillar din hemmabyggda LED-belysning, händigt! Ang. skummare - vad jag förstår kör du utan sump och är således ute efter någon form av påhängsskummare? Jag har själv inköpt en modell som heter AquaC Remora S. Finns även en mindre modell som heter Nano, vilket även den bör fungera. Jag är som sagt en nybörjare och har inga andra skummare att jämföra med men efter att ha kört den en vecka kan jag väl säga att den känns effektiv och relativt tyst. Ett alternativ är väl Deltec MCE600 vilket verkar vara en populär påhängsskummare till Lidot. Förstår det dock som att denna kan föra lite oväsen.
  13. En liten uppdatering: Helgen har spenderats på Triton. Fredag: Stod och suktade på vilken belysning som skulle införskaffas (som jag nämnt i tidigare inlägg). Lördag: Införskaffande av belysning. Söndag: Införskaffande av ett startpaket (olika vattentillsättningar + olika typer av tester): Måste passa på att ge en eloge till grabbarna på Triton, jefla trevligt folk med tålamod och många bra tips som är ovärderliga för en nybörjare inom salt! Nu skall här testas vattenkvalitet. God kväll!
  14. Den kostade mig strax under 4000 kr. Det är mycket pengar, bra mycket mer än vad jag fick ge för akvarie + möbel. Efter att ha läst runt en del (och pratat med killarna på Triton) förstår jag det dock som att Razorn är en "prisvärt" alternativ, dvs. man får mycket för pengarna (går ju att köpa avsevärt mycket dyrare belysning om man nu vill det). Tack för tipset, jag tror att det får bli till att springa och putta i lite vatten nu i några veckor (många dyra inköp på kort tid), men inser själv att det ej är hållbart i längden. Som jag nämnde är skillnaden större "irl" även om bilden ger en fingervisning. Det jag uppskattar med belysningen är att den går att ställa in "lagom" mycket. Dvs. jag kan ställa in hur ljuset skall ändras under dagen/natten utifrån 5 eller 6 fasta tidpunkter (minns ej exakt). Det går ju givetvis att köpa dyrare grejer (med mer finesser) men detta kändes som en bra avvägning. Set and forget, typ .
  15. Visst är det så! Alright, det var något nytt för mig, skall genast se till att läsa in mig på vad en osmolator är (gissar att det har att göra med osmos). Tack för ditt tips!
×
×
  • Skapa Ny...