Gå till innehåll

Kajjan

Stödjande medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senaste besök

Följare

Om Kajjan

Profilinformation

  • Förnamn
    Kaj
  • Stad
    Örebro
  • Stödjande medlem t.o.m
    08-08-2024
  • Akvarievolym
    170L

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Kajjan's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Två tummar upp
  • Välkomnad

Senaste prestationer

11

Omdöme

  1. Tar nästa steg u och kör ut Mastertronic på tradera, inget reservationspris. Buda & fynda! https://www.tradera.com/item/161603/608906663/focustronic-mastertronic-3st-pumphuvuden-referensvatskor
  2. Mastertronic + 3st nya pumphuvuden + referensvätskor för po4 & no3 6000kr, kan skickas
  3. Finns kvar, kan tänka mig att sälja dem enskillt med och kan eventuellt lösa frakt om det behövs.
  4. Tänkte sälja av hela uppsättningen då jag inte invänder dem tillräckligt. Allt i gott skick, jag har bytt lite saker under tiden. Varit igång sedan: - Alkatronic Mars 2018 (ph probe Feb) - Dosetronic Mars 2020 - Mastertronic Maj 2021 (Stirrer motor Dec -22) Dock haft ett par längre uppehåll, så inte 24/7 denna tid. Dosetronic även minimalt använd! + Diverse tillbehör ca 5 liter blandad reagent finns just nu Nypris: 13799+9399+18499 = 41697 Mitt pris: 33% = 13750 (Vill helst sälja allt i ett paket) Finns i Örebro för avhämtning-
  5. Har vid något tillfälle ställt en extra dunk vid sidan om ATO reservoaren och dragit en slang emellan, då sugs det ju helt enkelt ur båda. Se bara till att inte ATO:n kan hänga sig och trycka i allt vatten 10 minuter efter du stängt ytterdörren :)
  6. Tack för svar, bästa sätt att bli av med dem? Bara försöka skrubba bort eller?
  7. Köpte denna korall för ett par veckor sedan, då hade den några få av denna bruna komis ni ser på högersidan. Men nu börjar det sprida sig till min oro. Vad är det och vad gör jag åt det? Ursäkta den dåliga bilden, hoppas någon kan hjälpa mig utifrån den. Annars får jag köra ner handen o flytta fram korallen.
  8. Ser ju ut att stämma fint, ingen fara trots att den sitter i korallen då. Är ju liksom ett håll mitt i den ser ut att borrat sig ner i. Kanske inte den som gjort hålet dock?
  9. Hej! Nyligen fått igång mitt kar och precis fått hem lite koraller som jag slängt i. Körde dem i ett dipp med CoralRX pro men har något som hängt kvar i alla fall. Den har borrat ett hål i mitten av korallen så känns inte som att den är så bra, men jag kanske har fel. Så vad säger ni, ID? Försöka få bort eller ej? Hur? Tackar!
  10. Testade ta bort en bit och det gick rätt smidigt, så det säkra före det osäkra. Nu ryker allt så kör vi om. Tack för svaren!
  11. Hallå! Jag köpte en tid tillbaka silikon på hornbach, googlade lite snabbt medans i affären och såg a Sikasil-E svart fungerar så fint. Limmade några bitar i den blivande sumpen igår och skulle ta ett par till idag men fick för mig att dubbelkolla silikonet, varför inte liksom. Nu visar det ju sig att Sika gjort en ändring i sitt silikon -11 någon gång och det svarta numera innehåller antimögelmedel. Så till frågan, hur farligt är det? Kan jag silikona över de bitar jag har gjort och ta resten med ett godkänt silikon, eller ska jag riva ut allt och börja om då det är tokgiftigt? Kan tillägga att jag räknar med att få riva ut allt, men ville kolla med er först så jag inte är övernojjig bara. // Kaj
  12. Hej allihopa, Sitter själv och budgeterar lite inför mitt första kar. Kollade in deep ocean och för 17kg som jag är ute efter hamnar priset med frakt på 114kr/kg vilket är ~50kr billigare än min lokala återförsäljare. Frågan är ju om det då är värt? Finns ju fördelar med att stödja sin lokala handlare + att man kan få lite val av form på stenen. Men hur väger detta mot kvaliteten från en stor butik som deep ocean? Gnarkill: Uppdatera gärna med deras svar, intressant o se om priset via hemsidan stämmer, samt om de nämner något om leverenstider.
×
×
  • Skapa Ny...