Gå till innehåll

Rasmus Pedersen

Medlem
  • Antal inlägg

    438
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    2

All aktivitet

  1. "Ricordea yuma, blågråa tentakler med orange skiva" (första bilden) är nu såld. Den andra yuman som syns på bild 3 är också såld, men jag kan tänka mig att sälja ett till exemplar av den.
  2. Väldigt många intresserade på kort tid, jag kör turordning och får se vad som finns kvar efteråt!
  3. Jag behöver gallra lite bland mina Ricordea. Ricordea yuma, blågråa tentakler med orange skiva (1 exemplar), 150 kr. Ricordea yuma, orange med ljusgrön mun (1 exemplar), 150 kr. Ricordea florida, turkosgrön (flera exemplar), 100-200 kr beroende på storlek. Inget annat som syns i bilderna är till salu för närvarande. Finns i Lunden i Göteborg, skickas ej.
  4. Om någon blir över är jag också intresserad.
  5. Jag är på jakt efter en Kessil A160WE (saltvattensversionen), gärna med tillhörande gooseneck. Kontroll behöver jag ej, då jag redan äger en. Eventuellt kan A360WE vara av intresse också. Det uppskattas om den finns i Göteborg med omnejd.
  6. Jag vill göra mig av med min Stenopus hispidus, då den inte håller sams med resten av räkorna. 50 kr. Skickas inte, finns i Göteborg (Lunden).
  7. Då skulle jag nog välja Reef-Roids. Det anses ju av många vara det bästa korallfodret på marknaden. Coral Sprint är antagligen för finkornigt för många storpolypiga koraller.
  8. Vad tänker du mata? Coral Sprint gjorde ett överraskande positivt intryck då Goniopora verkligen tycks älska den hos mig, medan Reef-Roids tas emot med en inte riktigt lika stor entusiasm i nuläget (har dock bara använt den i några enstaka veckor, än så länge). En nackdel med Coral Sprint är dock att den drar åt sig fukt väldigt lätt. Innehållet i burken blev kladdigt ganska snabbt.
  9. Säljer min osmolator från det gamla akvariet. Den har varit i bruk under cirka 3,5 år och fungerar som den ska. Plastytan på magneterna har blivit lite ful på sina ställen efter att ha täckts av tjocka lager kalkalger under lång tid (allt har städats i syra). Den finns i Göteborg, men kan skickas mot fraktkostnad och förskottsbetalning. Priset är 700 kr.
  10. Säljer min skummare från det gamla akvariet. Det är en Tunze 9004 (versionen utan DC-pump) som införskaffades någon gång under 2017. Jag är enda ägaren. Kraftig kalkalgspåväxt, samt den följande städningen av detta, har gjort plasten på utsidan lite matt och repig på vissa områden. Endast ett kosmetiskt problem. Den gör ett bra jobb, men det är inte historiens tystaste skummarmodell. Den finns i Göteborg, men kan skickas mot fraktkostnad och förskottsbetalning. Priset är 750 kr.
  11. Jag säljer nu mitt 140-litersakvarium. Måtten är 70*50*40 cm (L*B*H) och det är helt byggt i OW-glas. Jag är enda ägaren och har haft det i bruk i 3,5 år. Nära på repfritt. Silikonfogarna behöver städas lite noggrannare. Om man så önskar kan bänken medfölja, annars kastas den antagligen. 500 kr. Endast upphämtning hos mig i Krokslätt/södra Guldheden (Göteborg).
  12. Vad som nu finns kvar är moderkolonin av Sarcophyton och två av dess avkommor, samt en Lobophytum. Stenen finns också kvar (den sänker jag för övrigt till 200 kr).
  13. Allt finns kvar utom Halichoeres chrysus. Säljer stenen med, jag uppskattar att det rör sig om cirka 10-15 kg. Den har varit i akvarievatten med höga näringsvärden, även om jag försökt sänka dessa under de senaste månaderna. Tänker mig 300 kr för all sten.
  14. Acanthastrea lordhowensis-samlingen har utökats lite också. Det roliga är dock inte slut här, nu väntas expresspaket från Stuttgart på tisdag också...
  15. Dags för lite uppdatering, samt redovisning av vad som är nytillkommet. Akvariet rullar på otroligt bra just nu. Skickade ett Tritontest häromveckan som gav tillbaka riktigt fina resultat för i princip allt. Endast jod och fosfat var lite för låga, men ändå acceptabla. Förhoppningsvis ger Triton-Labs mätvärden en någorlunda korrekt bild av verkligheten i akvariet. Första fisken på länge har nu flyttat in också, en riktigt röd Synchiropus splendidus-hane. Akvariet har länge kryllat av små kräftdjur som springer kors och tvärs över glaset; tillsammans med alla småsnäckor har dessa gjort att jag aldrig längre behövt skrapa alger från frontrutan. Än så länge verkar fisken nöjd med denna tillvaron. En annan filur som flyttat in är en Neopetrolisthes maculatus. Min N. ohshimai blev tyvärr bragd om livet av dinoflagellater förra året, och jag har varit på jakt efter en ny sedan akvariet stabiliserade sig. Som väntat fick min P. crucifer ganska omgående en ny inneboende, den stackars räkan har förvisats till andra koraller... En ny korall, en Goniopora av hittills okänd arttillhörighet. En bit förmodad Pectinia paeonia, alternativt P. alcicornis.
  16. Centropyge flavicauda Pseudocheilinus hexataenia Pictichromis porphyrea Halichoeres chrysus (kan dock inte fångas så länge det finns sand i akvariet)
  17. De större kolonierna, samt några enstaka små, finns fortfarande kvar.
×
×
  • Skapa Ny...