Gå till innehåll

Preston

Medlem
  • Antal inlägg

    53
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Magnus
  • Stad
    Umeå
  • Akvarievolym
    38 l

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Preston's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jag gjorde en variant på bean som liknar ghost overflow som även fungerar bra. Är tyst och diskret. Skickat från min GT-N7105 via Tapatalk
  2. Snyggt, spännande att se om det bli små mandariner. Skickat från min GT-N7105 via Tapatalk
  3. Snyggt Jonas. Hårdkorallerna ser ut att trivas bra.
  4. Inga problem med hinna på ytan. Ytavrinningsboxen verka förhindra det. Jag har dessutom inte så hög belastning på karet bara 6 st små fiskar och jag gissar att jag matar "lagom" mycket. Skummaren åkte ut efter att jag "felsökte" dålig lukt kring akvariet. Jag rensade hela sumpen mm men det visade sig att nått dött i väggen bakom där akvariet står. När jag tog ut skummaren så hade det samlats skit under den som luktade illa typ amoniak så den blev kvar på torra land. Nu har jag LS i skummarfacket. Har iof sa i en liten pump nu som rör om i facket och är bättre på stänga av cirkulationspumpen när jag matar så det skulle säkert gå bättre nu. När jag hade skummaren så tyckte jag inte att den samlade upp så mycket skit men kanske finns det mer att samla upp nu. Vill ogärna döda den LS som finns i skummarfacket för att få plats med skummaren så jag måste kanske starta ett till litet kar eller tvinga brorsan att starta ett så jag kan flytta lite LS dit.
  5. Uppdatering. Byter ca 40 liter vatten i månaden. Har doserar kh buffer, mg och ca sen februari. Det mesta verkar trivas men min Duncan har sett ledsen ut ett längre tag nu. Makroalgerna i sumpen stod still i ca 8 månader men verkar ha vaknat till liv och växer så det knakar, förmodligen för att jag börjar mata lite mer än förut. Hårdkorallerna växer bättre nu sen jag börjat dosera vilket kanske inte är så konstigt. Just ja, Jag har inte kört med skummare sen 7 månader tillbaka och det verkar fungera bra än så länge. Funderar på om jag skall börja leta efter en som jag kan köra utför sumpen. Bifogar lite dåliga mobilbilder.
  6. Vad kul att det fortfarande går bra. Det är spännande att följa ett lite annorlunda kar. Jag gillar verkligen den här typen av biotoper.
  7. Om du inte hittar nått kar nu så köp typ ett billigt 60 liters kar eller nått liknande på blocket så kan du starta lite enkelt med nån streamer, belysning, värmare och lite enklare koraller. Då får du säkert en uppfattning om vilken storlek och vilken typ av kar och utrustning du vill ha när du startar på "riktig". Blocket karet går ju använda som karantänskar sen.
  8. Ser bra ut. Jag gillar verkligen små kar, det blir liksom så okomplicerat
  9. Tack Bujje. Jag beställde dom hos fish-street och dom funkar bra. Djupet på mitt kar är bara 45 så dom hamnar mitt under belysningen vilket gör att jag får alger på dom. Måste kanske hitta en annan lösning som inte sticka in så långt i karet.
  10. Sumpen måste i alla fall vara så stor att den kan svälja det vatten som rinner tillbaka ner i sumpen från display karet vid ett strömavbrott. När jag kollade priser på glas till min sump så var spannet mellan 700 kr till strax under 1000 kr för 65x32x32. Om du skall limma själv så kan du spara lite pengar genom att beställa glaset utan kantslipning sen kan du bara bryna kanterna med ett sandpapper. Nackdelen är att kanterna kan bli lite ojämna.
  11. Karet tuffar på. Har väll gått typ 3 veckor sen start nu. Har lite kiselalger men annars ser det ganska bra ut. Jag blev lite risig när jag flyttade över grejerna från gamla till nya karet typ tryck över bröstet och lite stökig mage ett par dagar. Jag hade några bruna knappar i gamla karet så jag använde handskar och var extra försiktig men det verkar ju inte ha hjälpt eller oxå var det nått annat. Man är kanske lite vek eller nått. Knapparna är inte kvar i karet iaf. De flesta korallerna verkar trivas bra. Ett par av mjukisarna ser lite ledsna ut. Dom tycker kanske att det blev för lite näring i nya karet. Jag tänkte börja köra med växtljuset i refugiet nu så får vi se om det blir nån tillväxt på algerna där.
×
×
  • Skapa Ny...