Gå till innehåll

Palmberg

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Henke
  • Stad
    Sundsvall
  • Akvarievolym
    105

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Palmberg's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Finns det någon butik alls i Uppsala med något ynka saltvattenskar? Ska eventuellt ner en vända i påsk.
  2. Många fina koraller - snyggt kar! Kul att få se lite bilder på lokala baljor. Tummen upp!
  3. Nu har karet tuffat på ca två månader lite drygt. Så det börjar ju likna ett rev, åtminstone med lite vilja och fantasi Håller för fullt på och avvecklar alla sötvattenskar här hemma för att helt fokusera på salt!
  4. Men hur ni håller på och vägrar och ha er. Söta kattbilder, bilder på vad folk äter till middag och tio tusen snoriga ungar. Facebook är ju underbart! Till och med Micke har stundtals muttrat "ja, jag får väl kanske lov att skaffa den där skiten då...", så in i Saltvattensgruppen nu!
  5. Tycker stjärnpolyper är underskattade Snygg!
  6. Kunde inte hålla mig längre. Även om jag hade tänkt att vänta någon vecka till. Men nu har de första saltvattensfiskarna flyttat in i detta hus!
  7. Slänger ut en fundering som jag grunnat på länge... Invånare. Ett par clowner har stått skrivet sedan länge. Men sen skulle man ju vilja ha nått mer! Vill inte att det ska bli för överbefolkat dock. Se en Goby eller Blenny av något slag kanske? Har funderat lite på Decora eller Magnifica. Men man lär väl inte se dom så mycket (?), det finns ju lite sten att gömma sig i och 80 liter display har därmed lite begränsat med simyta. Ett symbios-par, typ räka och "Watchman" hade ju kanske varit skojsigt också, men har inte så mycket sand att gräva i. Och så lite räkor så klart! Funderar på någon Lysmata (Eldräka eller putsare?) samt en näve Sexy Shrimp's a la Thor amboinesis ... Kom gärna med synpunkter och tips!
  8. Ja, du skulle bra gärna vilja veta var dom kommer ifrån va?
  9. Inga fiskar ännu, men dock lite koraller! Var i grannbyn och hämtade hem lite blandat. Kul att äntligen få i lite färg i karet! För min del består intresset av en treenighet; koraller, fiskar och tekniken - så jag har egentligen ingen brådska med fiskarna.
  10. Tack för lyftningen! Och tack för att denna människa också håller på med salt Har läst en hel del av denna underbara skribent på andra forum och det var trevligt att även hitta salttråden! På något vis vill jag få för mig att Suma kommer skapa nästa heltokiga grej som kommer ta saltvärlden med storm och sedan bli norm, även om det är på gränsen till underbar vansinnighet - som vissa andra byggen av tidigare nämnd Mats. "Kudos" som ungdomarna, förhoppningsvis fortfarande, säger!
  11. När jag startar mitt nästa projekt, ca 500 liter, kommer jag göra det efter att jag har bytt golv i vardagsrummet. Kommer nog lägga en skiva under karet som sticker ut några dm från karet och lägga klinkers på skivan för att slippa bry mig så mycket när man slabbar med vattnet vid karet. Hade tänkt göra en mer fast byggnation med klinkers och avlopp, men det blir ju besvärligt om man får för sig att flytta karet om något år, så skiva får det nog bli, vikten fördelas ju en aning då också.
  12. Tänkte bara tipsa om ett av de bättre köpen till akvarierna som jag har gjort. En rullvagn! Har man ingen avlastningsyta är denna perfekt när man ska köra lite underhåll och tester vid karen. Brickan längst upp har en sarg så det inte blir så blött på golvet. När man rullar in vagnen och drar på sig latexhandskarna vet frugan att det är dr Palmberg som gör entré! Allt detta för 249:- på Ikea. Helt okej! Passar på att slänga in ett justerat foto på karet, där färgåtergivningen är som i verkligheten: Nu ska jag försöka fästa ett Kenyaträd som vägrar sitta fast. Hörs hej!
  13. Det vill jag verkligen ha Micke! Blir nog en till panna med kaffe framöver. Håller på och koppar in lite Turbosar i detta nu.
  14. Nu så är det dags att uppdatera "dagboken" Har tagit bort en hel del sten samt byggt upp scape´n lite mot vad som var min första vision. Hade ju tänkt mig en sluttning (i mitt huvud foten av ett rev) i hörnet ner mot sandbädden. Efter att ha bråkat med revcement som misslyckades relativt fatalt så gick jag loss med lite epoxy istället. Så nu är stenarna ganska fixerade samt att jag är en erfarenhet rikare till nästa kar, det stora projektet. Har haft i sand. Är extremt nöjd med den, Tropical Eden Rubbly Reef. 1-3 mm blandat med större fragment av döda koraller och snäckskal. Har även limmat dit en ny kamm till ytavrinningen. Nog bör väl mängden sten i karet räcka ur filtrerings- och boplats för nyttiga organismer-synpunkt? Har ju även krossade stenfragment i mediakorgar i avrinningskammaren. Har antifosfatmedia hemma. Är osäker på om jag ska ha i det redan nu för att försakra mig mot för högt fostfatvärde? Har bara för skojs skull ploppat i två små koraller i form av Kenyaträd, som jag fick av Spiken. Får väl se hur det går för dom så här tre veckor efter start. Har tyvärr inte mätt några värden då mina tester blivit försenade och dyker upp först i slutet på veckan. Även lite småsnäckor (kommer inte ihåg namnet ) har åkt i samt att imorgon får jag fem st Trochus. Lite bilder - Den sista bilden visar nog mest hur ljuset ser ut i verkligheten. Svårt det där med att ta kort!
×
×
  • Skapa Ny...