Jump to content

nikas68

Stödjande medlem
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Neutral

About nikas68

Profilinformation

 • First name
  Niklas
 • City
  Eskilstuna
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-08-17
 • Akvarievolym
  Endast Saltvatten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. nikas68

  Orphek Atlantik V4+

  Ligger runt 8 doserar 4gånger om dagen så jag tycker att det ligger ganska jämt. Iaf mellan minna mätningar. kör AF balling med GHL doser.
 2. nikas68

  Orphek Atlantik V4+

  Har provat lite olika. Just nu kör jag maxspect gyre 280x2 med nya kontrollen växelvis våg. 100% på den ena och 80% på den andra. monterade på varsin gavel. 2st tunse 15,900 styrs av profilux sinusvåg. 2st tunse 9,500 som inte körs alls just nu. Annars styrs de av profilux.
 3. nikas68

  Orphek Atlantik V4+

  Ska väll tillläggas att pH ligger som lägst på morgonen 7,9 och på kvällen 8,15. nitrate är det som jävlas mest enligt salifert så ligger det mellan skalorna 10 och 25. kör dubbla refugium nu ett med cheata och ett calerpa ursäkta eventuella felstavningar. har samma värden i mitt 350liters kar och där växer sps bra under en maxspect Razor 180w trots samma nitratvärde men högre phofat värde.
 4. nikas68

  Orphek Atlantik V4+

  Tynar bort börjar ofta med alger eller syano på topparna. Polyperna är de som håller färg längst, ser ut som dom tappar färgen innefrån och ut. Förutom topparna då förstås.
 5. nikas68

  Orphek Atlantik V4+

  K1 70% K2 80% K3 90% K4 80% mellan 12-17 förre och efter är det steglöst från kl09 och fram till 23.
 6. nikas68

  Orphek Atlantik V4+

  Är det någon som har någon erfarenhet av belysningen. Jag har 4st som hänger över mitt kar som har måtten 285x85x85 ca 2000liter och jag försöker att hålla stenkoraller men det går inget vidare. Det jag undrar över om det finns någon som har hållit på att testat ett tag och hittat en bra inställning på dom fyra kanaler som finns. Jag vet att det beror på många faktorer och alla kar har inte samma förutsättningar men en lite vägledning så skulle det vara en bra början. Jag har provat olika höjder över karet och olika styrkor. Just nu hänger belysningen ca 30cm över vatten ytan. Jag bifogar även mitt senaste triton-lab test. //Niklas Tacksam för all hjälp jag kan få. https___www.triton-lab.pdf
 7. nikas68

  myGHL

  Ok Tack för svaren fast jag hade hoppats det var jag som hade gjort generalfel.
 8. nikas68

  myGHL

  Hej jag har en profilux4 och har problem med molnettjänsten myGHL. Jag har gjort alla inställningar som skall göras och jag kommer åt den med controll center via mitt trådlösa nätverk. När jag loggar in på myGHL så ser jag min profilux 4 och den lyser grönt men när jag klickar på show så händer inget. Efter tag kommer det upp information att det har tagit för lång tid och att jag skall försöka igen. Om jag kopplar upp mig mot profiluxen med min laptop och låter den vara uppkopplad så går det att komma åt min profilux via myGHL. Så det verkar vara så att min bärbara dator uppnar upp någon väg när jag använder controll center. Så nu när jag åker på semester ser jag till att datorn är på och ligger online med profiluxen då kan jag få tag i den utifrån möjligen väldigt trögt. Tacksam för hjälp. Niklas
 9. nikas68

  Chromis viridis Lek

  Ok tack för svar. Dom går i ett 2000liters kar så att plocka upp dem blir lite svårt. så vi får väll hoppas att en liten larv kan gömma sig och växa till sig.
 10. nikas68

  Chromis viridis Lek

  Hej Hur vanligt är det med lek på Chromis viridis. Några ur mitt stim har lagt flera tusen ägg på bakrunden och vaktar och skyddar det med bravur. Vad kommer att hända nu skyddar föräldrarna larverna också om det skulle bli sådana.
 11. Tja

  köper gärna maxspect gyro av dig om den finns kvar. Bor i Eskilstuna så jag kan hämta den när som.

  mv Niklas 

  070-5651155

 12. nikas68

  Prick eller?

  Kan tillägga att salthalten är 1.023 och tempen 27grader. PH 8,1 i sötvatten gillar inte prick 28 och varmare gäller det i salt oxå. Om det nu är prick
 13. nikas68

  Prick eller?

  Hej köpte denna firre igår måndag och satte den i ett nystartat karantän kar som det aldrig har varit salt i. Karet har stått tomt i ett halvår och filtret har bara använts till sötvatten och är rengjort. 4timmar efter inkoppning ser fisken ut så här. Den äter med god aptit både fryst och tort och är pigg förövrigt. Med ner i karet gick oxå 3st LS som köptes samtigt från en separerad balja och 2st putsar räkor. Jag upplevde att lite av prickarna var borta på dagen men kom tillbaka nu på kvällen. Hur kan det explodera så fort över hela kroppen på 4timmar. Såg ingen prick i affären. Va göra kör lite ozon just nu genom en luftdriven skummare. mv Niklas
 14. nikas68

  GHL profilux II trasig display

  Japp jag fick med kabel och har provat den mot datorn och det verkar funka. När man använder profilux controll så ser jag bara en avspegling av displayen finns det inget bättre verktyg så att man kan se flera värden och trender samtidigt eller funkar det bara på 3an.
 15. Hej jag har gjort mistaget att köpa en begad profilux här på forumet som har en trasig display. nu undrar jag om det går att byta ut displayen och isf. Vart får man tag i den. Även medföljande givare var trasiga men dom har jag hittat på olika tyska sidor där en pH givare kosta omkring 700kr. Men jag har även hittat givare på eBay funkar de. mv.
×