Jump to content

mrnorton

Medlem
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Peter
 • City
  Nusnäs, Mora
 • Akvarievolym
  420L
 • Akvarie mått
  150x50x56
 • Allmän beskrivning av dig
  Är som en nybörjare efter att ha varit utan akvarium i 24 år.
 • Akvarietillverkare
  Juwel
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Deltec MC500
 • Antal år inom sötvatten
  6
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  40
 • Storlek på sump
  64 L

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. mrnorton

  Fästa koraller

  Tack för snabbt svar det var just biltemas som jag hade hört
 2. mrnorton

  Fästa koraller

  Har hört att det skulle gå att använda karosserikitt för att fästa koraller. Nu tänker jag på koraller som har en stenbit eller liknande så de inte trillar ner ifrån revet när klumpiga invånare drar fram. Eller rekommenderar ni något annat kittliknande material?
 3. mrnorton

  Haquoss Nanoskim skummar blött

  Har en Haquoss Nanoskim som jag inte klarar av att justera in, den skummar så blött att koppen blir full på knappt minuten. Har justerat både luft och vatten flödet men bara till det sämre. Någon här som har erfarenhet utav denna skummare?
 4. mrnorton

  Mat vägrande drake.

  Tack för svar.
 5. mrnorton

  Mat vägrande drake.

  Har en Pterois volitans som inte har ätit på tre dagar. Har fått räkor innan utan problem. Brukar dessa mat vägra emellanåt eller är den bara vrång. Håller sig stilla i stort sett på samma ställe petar man på den så simmar den i väg och intar ett nytt ställe att stå på.
 6. mrnorton

  Dosera magnesium

  Ska jag hälla i hela litern på en gång?
 7. mrnorton

  Dosera magnesium

  Om jag blandar till ca 50 g Magnesium klorid till 1 liter vatten hur stor mängd vätska kan jag tillföra akvariet allt på en gång eller ska det doseras ut under ett dygn i så fall hur mycket åt gången?
 8. mrnorton

  Liten turbo?

  Hur lång tid tar det för dom ungefär att bli så stora om på bilden denna är ca 5x5 mm? Hittade tre till i natt fast med annat skal.
 9. mrnorton

  Liten turbo?

  Vad är detta för snigel? Mitt i bilden.
 10. mrnorton

  Mina fiskar döden dör.

  Nu har det gått över en och en halv vecka sedan jag bytte foder igen och de två som levde då lever fortfarande. Hur stor är chansen att man har fått dåligt foder? Det är ca 2 - 3 veckor sedan jag bytte foder första gången då fiskarna började dö. Någon som råkat ut för liknande eller kan det bara vara tillfällighet att mina fiskar dog?
 11. mrnorton

  Mina fiskar döden dör.

  Mäter med en Refractometer är kalibrerad med osmos vatten. Den andra frågan kan jag ej svara på fosfatet mättes med hanna instrument nitrat Salifert
 12. mrnorton

  Mina fiskar döden dör.

  Har köpt nya fiskar den senaste månaden. Fiskarna har varit pigga och ätit dagen innan döda dagen efter. Någon fiska som jag har sett har summit lite på sidan Gobbyn stod på botten och såg ut som om han flåsade var lila över ryggen.
 13. mrnorton

  Mina fiskar döden dör.

  ​För ca 2 veckor sedan började mina fiskar dö totalt har 14 fiskar dött. Mina vatten värden anser jag vara normala. Kan de ha dött utav att jag har bytt mat. Mina turbosar sjöstjärnor och sjöborren lever har inte märkt något på dessa korallerna mår bra. Fått tillökning av många små sniglar tror bl.a. att det är naken snäckor. Finns det någon som har några idéer på vad jag har råkat ut för? Har i måndags bytt ca 75 liter vatten tänker byta 75 till på fredag. De två fiskarna som har överlevt går nu i ett litet akvarium bland koraller div. sniglar mm. Mina värden. Sg 1,025 Temp 26,5 Ph 8,1 Kh 6,7 No2 0 No3 5 Mg 1140 Ca 335 Po4 0,54
 14. mrnorton

  Vad är detta?

  Såg några till i natt ser ut som sniglar med långa spröt. Såg även ut som om de ömsade skinn var något som släpade efter. den största var nog 10-15 mm avlånga.
 15. Hur förökar sig ricordian ?
×