Gå till innehåll

mrnorton

Medlem
  • Antal inlägg

    103
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Tack för snabbt svar det var just biltemas som jag hade hört
  2. Har hört att det skulle gå att använda karosserikitt för att fästa koraller. Nu tänker jag på koraller som har en stenbit eller liknande så de inte trillar ner ifrån revet när klumpiga invånare drar fram. Eller rekommenderar ni något annat kittliknande material?
  3. Har en Haquoss Nanoskim som jag inte klarar av att justera in, den skummar så blött att koppen blir full på knappt minuten. Har justerat både luft och vatten flödet men bara till det sämre. Någon här som har erfarenhet utav denna skummare?
  4. Har en Pterois volitans som inte har ätit på tre dagar. Har fått räkor innan utan problem. Brukar dessa mat vägra emellanåt eller är den bara vrång. Håller sig stilla i stort sett på samma ställe petar man på den så simmar den i väg och intar ett nytt ställe att stå på.
  5. Ska jag hälla i hela litern på en gång?
  6. Om jag blandar till ca 50 g Magnesium klorid till 1 liter vatten hur stor mängd vätska kan jag tillföra akvariet allt på en gång eller ska det doseras ut under ett dygn i så fall hur mycket åt gången?
  7. Hur lång tid tar det för dom ungefär att bli så stora om på bilden denna är ca 5x5 mm? Hittade tre till i natt fast med annat skal.
  8. Vad är detta för snigel? Mitt i bilden.
  9. Nu har det gått över en och en halv vecka sedan jag bytte foder igen och de två som levde då lever fortfarande. Hur stor är chansen att man har fått dåligt foder? Det är ca 2 - 3 veckor sedan jag bytte foder första gången då fiskarna började dö. Någon som råkat ut för liknande eller kan det bara vara tillfällighet att mina fiskar dog?
  10. Mäter med en Refractometer är kalibrerad med osmos vatten. Den andra frågan kan jag ej svara på fosfatet mättes med hanna instrument nitrat Salifert
  11. Har köpt nya fiskar den senaste månaden. Fiskarna har varit pigga och ätit dagen innan döda dagen efter. Någon fiska som jag har sett har summit lite på sidan Gobbyn stod på botten och såg ut som om han flåsade var lila över ryggen.
  12. ​För ca 2 veckor sedan började mina fiskar dö totalt har 14 fiskar dött. Mina vatten värden anser jag vara normala. Kan de ha dött utav att jag har bytt mat. Mina turbosar sjöstjärnor och sjöborren lever har inte märkt något på dessa korallerna mår bra. Fått tillökning av många små sniglar tror bl.a. att det är naken snäckor. Finns det någon som har några idéer på vad jag har råkat ut för? Har i måndags bytt ca 75 liter vatten tänker byta 75 till på fredag. De två fiskarna som har överlevt går nu i ett litet akvarium bland koraller div. sniglar mm. Mina värden. Sg 1,025 Temp 26,5 Ph 8,1 Kh 6,7 No2 0 No3 5 Mg 1140 Ca 335 Po4 0,54
  13. Såg några till i natt ser ut som sniglar med långa spröt. Såg även ut som om de ömsade skinn var något som släpade efter. den största var nog 10-15 mm avlånga.
  14. Blir nog svårt för stenen är stor och de sitter nära varandra så risken är att jag skadar dem då.
  15. Flytta de små som sitter på stenen framför den stora. Det är en fem eller sex stycken.
  16. Min ricordia har ynglat av sig om den nu kan det. Hur gör jag med dessa små som sitter i ytterkanten på den stora? tips. så jag inte förstör något.
  17. Såg denna filur plus en till i akvariet i natt är det något som ska vara kvar. Skadlig oskadlig?
  18. Givarna och den analoga sitter på samma ställe. Den digitala tycker jag avviker lite för mycket. Gick efter den digitala när det var som varmast och började bli orolig när det bar iväg över 29°. Så om jag hade mätt med den analoga så hade det i såfall inte varit någon fara. Jag tror mer på den analoga i detta fallet.
  19. Vilken tempmätare kan man lita på, den hederliga analoga eller den digitala. Den analoga visar 25,5° och den digitala 27,9°. Har även denna i från fish street http://www.fish-street.com/temperature_controller_10a den visar 25° alla givare sitter på samma ställe. Hur gör man för att kunna avgöra vilken som visar rätt?
  20. Fick hem en doppvärmare med temp övervakning i från Fish Street idag. Skulle det fungera med att man sätter doppvärmaren i sumpen och temp givaren i akvariet?
  21. Tänkte höra med er här på forumet om det är någon som använder sig av följande på fyllare ifrån Fish Sreet. Tripel sensor electrontic DC auto water filler TCA 200. Har en sådan men är ej nöjd med denna då den efter några dagar slutar att fylla på Osmoz och man är då tvungen att göra ren IR sensorn. Och i bland fyller den för mycket innan den slår av. Någon som har något tips hur man ska få det att fungera eller är man tvungen att byta till Tunze prylar.
  22. tyvärr åker över skövde kristinehamn hem
  23. Är på besök i Jönköping fram till tisdagen och undrar om det finns någon zoo butik man kan besöka som säljer salt tillbehör fisk mm.
×
×
  • Skapa Ny...