Gå till innehåll

Dreamtank

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Mathias
  • Stad
    Örebro
  • Antal år inom saltvatten
    1996
  • Akvarievolym
    960 plus sump o fraggkar i källarn , separat karantän.
  • Akvarie mått
    2000*80*60
  • Allmän beskrivning av dig
    Jag heter Mathias Fransson och har sysslat med saltvattensakvarium till och från sedan 1996
    Mycket mer under ca 5 års tid då jag var delägare i Butiken Reefzone i Örebro samt va själv på butiken Saltvattensakvariet i Örebro under ca 1 år .
    Under dom åren sysslade jag mycket med import .
    Nu har jag inte haft något akvarium igång sedan 2010 .
    Men nu i och med att jag total renoverade o byggde ut ett hus så ska jag dra igång ett 960 l kar.
    Som kommer stå uppe i vårt vardagsrum .
    I källaren håller jag som bäst på o renoverar ett gammalt badrum som kommer användas som maskinrum / karantän / fraggkar.
    Uppstart siktar jag på nån gång under 2014 , när altaner pool o trädgård är klart ;-)
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Bubble king 250
  • Antal år inom sötvatten
    1980
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    80
  • Storlek på sump
    150*50*50 Royal Exclusive plus royal Exclusive dream Box M osmosvatten kärl.

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Dreamtank's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Tackar ja det kommer nog bli bra bara jag får all pvc o själva burken på plats uppe i vardagsrummet . Just nu är det dock poolanläggning o 155m2 altan som tar mest tid ! Skönt att sumprummet är klart o att sumpen o fraggburken är på plats . Tänkte försöka få igång dom först här nere i källaren så att det snurrar . Själva akvariet kan jag inte bära in innan altan är klar vilken förväntas bli klar under Maj månad .
  2. Och som du sa det är olika från fall till fall , men alla 6 firmor jag hadde här för att lämna offert på våtutrymmen fick säga sin mening om detta rum vad som jag borde göra då jag förklarade vad jag skulle ha det till och alla 6 sa samma sak o det är 6 Seriösa firmor med lång erfarenhet så jag tror inte det är någon större fara . Det är ju inte så att det kommer stå vatten någon längre stund . Har dessutom 2 golvbrunnar som det är bra fall till om de mot förmodan skulle bli något spill . Har ju dessutom en luftspalt mellan det nya kaklade o det gamla badrummet som finns bakom o som hållt sedan det byggdes 1942 ;-) Är det något jag ska oroa mig för är det väll själva akvariet på nästan 1000L uppe i vardagsrummet , är nog 1000ggr större risk att det läcker o jag åker på en vattenskada uppe i huset . Men jag kommer sova gott om nätterna :-)
  3. Det finns ju en anledning till att de flesta så kallade relax avdelningar byggs ikällarplan. Där inget tätskikt krävs o där med blir en betydligt billigare historia . Sen har jag inte tänkt o svabba mer med vatten i detta sumprum än om jag hadde haft sumpen uppe under burken på parketten ! Jag är mer orolig för den lilla fukten som alltid kommer från yttervägg trots att huset är ny dränerat !
  4. Inget tätskickt i källare ! Bakom plåtreglarna o gipsen är ett gamalt badrum kaklat till hälften o hälften målad väv . Golvfirman som gjorde båda mina badrum på de 2 andra våningarna ! Avrådde mig från att tätskickta i en betongkällare !m
  5. Härligt Christian ! Här håller jag på o kalkar för fullt ! Blir klar imorgon Söndag sen bara o foga någon kväll i veckan ! Ska bli skönt o få städa av eftersom det här är det absolut sista rummet i huset som renoveras ! Tror tjejen uppskattar att jag kommer flytta in sump o 1000000 prylar i sumprummet från att blockerat hela tvättstugan.
  6. Ja ska bli kul och komma igång igen , saknat o ha en burk o pula med !!
  7. Tjena !! Det var inte igår !! Jag hade en 400l utan sump inbyggd i köksön ute i Dylta . men de vart ingen stor satsning där då hade väll kåken vällt! Nu framåt hösten kommer jag köra igång ! Har du nån burk igång ??
  8. Tack ja det var en kul tid med mycket kul o många trevliga kunder o mycket kompisar som hängde i butiken ! Ska bli kul och komma igång igen med Salt ! Hoppas det finns kvar några i Örebro som kör så man kan åka tillsammans med till andra butiker !!?? Bodde i Örebro för länge sedan och startade upp mitt första kar på Reefzone tiden. Det var en bra butik tyckte jag!
  9. Ok ha ha då va de inte bara jag som var helt datakass som vanligt !!
  10. Tack inte mycket för världen än , men jag hoppas det ska bli smidigt när det är klart !!
  11. Hej Jag heter Mathias och har hållt på med Saltvattensakvarium till och från på olika nivåer sedan 1996 . Bland annat drev jag under några år butiken Reefzone här i Örebro tillsammans med Peter . Har haft 2 st hemburkar igång genom åren men inte bott optimalt ! I Februari 2013 så köpte vi ett litet hus på ca 65 m2 + 65 m2 källare , när vi väl fått huset förra året så började vi med en total ombyggnad/ tillbyggnad och idag är huset 185 m2 + källare . Har planerat in ett sumprum i källaren , som är ett gammalt badrum med golvbrunn . Har kommit så långt att jag Plåtgipsat om rummet,murat upp en klack där jag ska ha sumpen o gjort hål o väggar/ golv för diverse rördragning och ventilation som ska kopplas på husets mekaniska ventilation . Ska försöka komma igång o kakla o klinkra där nere inom snar framtid . Detta projekt är inte högsta prioritet under våren sommaren så förvänta er inget Rombygge , under vår sommar ska det byggas 155m2 altan o grävas pool o anläggas gräs Häckar o div fix runt huset . Men lite fix kommer ske när tid o ekonomi finns ! Till hösten kör jag nog igång burken o då långsam uppstart ! Jag stavar som en kratta men de får ni ta ! Skulle vara kul att komma i kontakt med folk som håller på i min närhet o även över resten av landet ! Bilder kommer vart efter hoppas jag ha ha är ingen hacker direkt !!
×
×
  • Skapa Ny...