Jump to content

PatrikD

Medlem
 • Content Count

  678
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

49 Good

Profilinformation

 • First name
  Patrik
 • City
  Uppsala
 • Akvarievolym
  250 L

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. PatrikD

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  En sak till: Ditt akvarium är fantastiskt.
 2. PatrikD

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  Hur är dina erfarenheter av alkatronic hittills? Jag är själv borta mycket så det kan vara något för mitt kar.
 3. PatrikD

  721-1199 liter Björnes Nya

  Helt otroligt vilka fina koraller!!!!!!!!!
 4. PatrikD

  151-720 liter Ett nytt projekt

  Väldigt intressant bygge du startat! Jag blev nyfiken på detta polska bygge. Verkar vara ett bra alternativ till diamantakvarien. Hur är byggkvalitén?. Är fogarna snygga? Där har diamantakvarien fått bra recensioner. Är det 4 cm fyrkantrör som bänken är hopsvetsad av?
 5. PatrikD

  Profilux 3.1T Ex vs Apex (nyaste versionen)

  Läs Comprehensive_Reference_Manual-2.pdf
 6. PatrikD

  Profilux 3.1T Ex vs Apex (nyaste versionen)

  Apex kör med standard USBkabel MEN med 24V
 7. PatrikD

  Profilux 3.1T Ex vs Apex (nyaste versionen)

  Jag skrev med citationstecken Motorerna i DOS är ganska rejäla stepper motorer. GHL doser 2 funderade jag också på. Många kör med kinesiska billiga varianter och det verkar också fungera för många. Jag ville bara säga att det var DOS som drog in mig i apexträsket. Annars hade jag troligen inte suttit med apex idag. Många i staterna verkar använda DOS till kontinuerliga vattenbyten. Apex har kommit med en ny centralenhet som har wifi och ethernet. De rekommenderar ändå fast lina om det går. Självklart minskar risken för problem med ethernetkabel. Tyvärr vet jag inget om profiluxen.
 8. PatrikD

  Profilux 3.1T Ex vs Apex (nyaste versionen)

  Jag kom in på apex för Neptune kom med en "riktig" doserpump, DOS (som har haft barnsjukdomar den också). Ju mer jag lärde mig om apex ju mer styr den. Jag gillar starkt deras webinterface Fusion. Jag har inte displayen som du nämner inkopplad utan använder enbart fusion på datorn, ipad telefon etc. Programmeringsspråket är ganska primitivt jämfört med GHL vad jag förstått men det går att få allt gjort.
 9. PatrikD

  Dospump med läkemedelsprecision!

  Jag ser att du kör zeolight. Det gör jag också. Jag tror att man ska vara väldans försiktig med color elements och reef vitality. Dosera gärna mindre än instruktion (halva?). Jag har tom slutat med dessa sen ett par månader och färgerna håller i sig bra. Tanken är att försiktigt börja igen om om färgerna blir sämre. Jag kör just nu bara lite zeovit i påse i sumpen Ultramin S, Coral balance och bakterier. Siporax i sumpen tror jag hjälper mig också.
 10. PatrikD

  Dospump med läkemedelsprecision!

  Biggles på Reefcentral kör med denna metod. Han fyller dock på droppflaskorna varje dag.
 11. PatrikD

  151-720 liter Patriks 250 l

  Liten uppdatering. Jag skaffade apex DOS till slut. Passar bra med bättre kontroll när man är på landet i sommar. Jag har även skaffat en gul kirurg som är frisk och en del australienacros. Karet har tuffat på bra med Kessilarna men nu med fler acros kompletterar jag med en fyrarörs-ATI ramp. Den har gått ett par månader och jag tror att den ger lite bättre färg på en acro. Trevligt med möjlighet tlll mer ljus men det blir lite sterilare än med bara Kessils. Min tanke kring belysningen har varit att Kessilarna rör sig över dagen längs akvariet och fungerar lite som solen. Delar av koraller blir inte i ständig skugga eller ständigt stekta med LEDkällans intensiva ljus. Det har funkat bra. Med T5rören så har jag även en motsvarighet till himmelsljuset. Ett ljus som kommer ifrån alla håll på revet. Tror och hoppas att det blir en bra kombo. Just nu ligger koraller på fraggraster här och där i karet, så jag återkommer med bild senare. Jag kan säga nu när Aquaforest är på tapeten att Faunamarins tillsatser inte heller är så dumt. Jag är nöjd. Akvariet fick en skjuts förra sommaren när jag började. Nu drar jag ner på det en del för att se vad som händer.
 12. PatrikD

  Vad vill kalkalger ha

  Plockade fram en sten som legat i total skugga.De var täcktav frodiga kalkalger. Jag börjar tro att den omtalade UVstrålningen från Kessillampor är att ta på allvar. Kalkalger växer dåligt överalltannars. Lite vid ytavrinningen och det som fanns på stenen men obetydlig tillväxt.
 13. PatrikD

  CO2-tvätt

  Detta är himla intressant. Jag ska läsa tråden noga så småningom. Jag kör Ballinglight så detta kanske inte är så intressant för mig. Ph är redan ganska högt. När vi reser bort en vecka så stiger ph markant så nog är det ett gäng primater som stör ph i normalfallet
 14. PatrikD

  Vad vill kalkalger ha

  Korallerna växer bra dock
 15. PatrikD

  Vad vill kalkalger ha

  Mina värden för ett par veckor sedan. Jag kör med skummare, siporax och Faunamarin Coral balance samt Reef Vitality KH 6,7 Ca 420 N 0,02 P 0,03 Som sagt jag har nästan o kalkalgs tillväxt. Det märkliga är att karantänakvariet inte heller uppvisar kalkalgstillväxt. Där har jag inte mätt dock. Salt som jag använder är Faunamarin och nu testar jag Aquaforest.
×