Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Ripzone

Medlem
 • Antal inlägg

  55
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om Ripzone

 • Födelsedag 1986-11-07

Profilinformation

 • Förnamn
  Niklas
 • Stad
  Göteborg
 • Akvarievolym
  Endast Saltvatten
  140L
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  15 kg
 1. Har en liten fundering!

  Kan man använda Selfert eller något annat mätinstrument för att kolla Ph, Ka, Na mm i det vanliga hushållsvattnet? Jag bor i Göteborg, Majorna, och skulle av rent intresse veta vad vatten värdena är innan vattnet cirkulerar genom en osmos. 

 2. Ja det är sant, jag har en ny deltec skummare som är lite väl stor för denna sumpen, men att det går. jag tänkte att jag gör som på skissen här, då utökar jag retur facket och har större fack vid skummare där jag eventuellt ha någon form av reaktor eller liknande!
 3. Okej, sumpen är inte så¨stor, bara B60*D30*H30 Tänker att Returfacket kommer vara 11cm brett och 30 djupt, från skummare till filter delen är det 15 cm brett Tänkte mig något sånt här!
 4. Vad tror du om detta? Om jag har filter, tänkte jag Siporax, eller vanlig blå filtermatta, kommer ha aktivkoll i strumpa också.
 5. Då gör jag som på bild 1, tar bort första skivan vid filter sockan och eventuellt flyttar filter delen innan Retur pumpen, om jag inte tar bort filtret helt och har en bubbelfälla där istället, eller gör om filtret till ett litet refugium?
 6. Okej! Tack för bilden! Tror jag hänger med på hur du har det!
 7. Tack för hjälpen Frank! Vad tror du om detta? Eller så har jag bara en bubbelfälla vid returpumpen och tar bort filter helt som du skrev, räcker det med en skiva vid filtersockan?
 8. Michael! jo absolut, jag har aldrig haft det tidigare, har inte så mycket utrymme för refugium i sumpen.
 9. Frank! Är detta bättre eller har du något tips på hur jag kan göra annorlunda?
 10. Hej! Håller på att bygga en sump. Sumpen är L60*D30*H30 Har gjort en ritning på hur jag tänker att den ska se ut! Tacksam för ändring, råd, eller om det funkar så här. Med vänliga hälsningar Niklas.
 11. Hej! har en fråga, kanske dum fråga, när det kommer till filtersocka och hållare ska insugsslangen gå i sockan eller ska den placeras utanför? mvh Niklas
 12. Hej någon som kan rekommendera ett bra ställe att köpa röd och vit PVC samt överriningskammare/ytavrinning?
 13. Tack för all hjälp och råd! Kör ni med reaktor av något slag?
 14. Tänkte köra mestadels lps som recordia florida, euphyllia och någon enklare sps. Så en bra lampa med bra ljus och som inte har ett allt för avanverat system. Men med dessa liv tror du att en hydra lampa eller Radion funkar bra för dessa koraller i ett 100 liters akvarium som är 35 cm högt?
 15. Tack för svar! Vad tror du om ljuset, vilket av dessa ljus skulle du/ni rekommendera Eco Tech radion xr30w gen1 eller Hydra led 26!?