Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Ripzone

Medlem
 • Antal inlägg

  42
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om Ripzone

 • Födelsedag 1986-11-07

Profilinformation

 • Förnamn
  Niklas
 • Stad
  Göteborg
 • Akvarievolym
  Endast Saltvatten
  140L
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  15 kg
 1. Hej någon som kan rekommendera ett bra ställe att köpa röd och vit PVC samt överriningskammare/ytavrinning?
 2. Tack för all hjälp och råd! Kör ni med reaktor av något slag?
 3. Tänkte köra mestadels lps som recordia florida, euphyllia och någon enklare sps. Så en bra lampa med bra ljus och som inte har ett allt för avanverat system. Men med dessa liv tror du att en hydra lampa eller Radion funkar bra för dessa koraller i ett 100 liters akvarium som är 35 cm högt?
 4. Tack för svar! Vad tror du om ljuset, vilket av dessa ljus skulle du/ni rekommendera Eco Tech radion xr30w gen1 eller Hydra led 26!?
 5. Har två frågor som skulle uppskattas om någon kunde hjälpa till med! Ett akvarium på 100 L, räcker det med en sump på 40 liter vatten då? Fråga 2. Vad skulle ni rekommendera för lampa, om akvariet är 80x35x35, hur många watt ska en bra lampa ligga på? Om livet menstadels ska innehålla Lps Tacksam för svar! Mvh Länge sedan man körde salt!
 6. Tackar så väldans mycket för hjälpen! Den första bilden till vänster Sinularia eller Lobophytum, vart tror du den trivs bäst i karet, högt upp eller nere vid sand botten? Ska försöka få en skarpare bild på Seriatopora.
 7. Tack för hjälpen:)
 8. Hejsan! Skulle vilja få namnen på dessa koraller. Korallen som är på den sista bilden, undrar jag i vilket ljus den ska stå, högt upp på stenen eller längre ner vid botten? Tacksam för hjälp:)
 9. Hej! Skulle behöva hjälp med namnen på dessa koraller! Tacksam för all hjälp jag kan få
 10. Okej om jag har förstått det hela rätt så kan vitlök stärka immunförsvaret och ett UVC filter tar död på bakterier men inget av det utrotar själva sjukdomen, utan jag måste ta ur fiskarna och behandla dem på något vis, men då är min fråga, finns själva bakterien,sjukdomen kvar i akvariet fast fiskarna inte är kvar? eller försvinner bakterien med fiskarna? eller måste något göras åt självaste karet då jag tänker på korallerna som är kvar? förstår ni min undran?
 11. Okej, tack för all hjälp, jag är rätt så ny inom denna hobbyn så jag har följd fråga som kanske låter dum men när jag söker på UVC är det filter eller lampa man menar då? hehe och vitlöken är den man köper på affären och doppar tillsammans med fiskmaten? tack för svaren Mvh
 12. Behöver hjälp med att reda ut vad fisken har fått på sina fenor, är det Pricksjukan? dem andra fiskarna börjar få samma sorts vita prickar på fenorna men inget synligt på övriga kroppen. Vad kan det vara. Alla fiskar ser ut att må bra i övrigt och äter som dem ska. Har en gulkirurg fisk som drar sig mot stenen då det ser ut som det kliar på den, är det normalt? här kommer en bild på min Kofisk som har hela fenorna fulla med vita prickar. Om så fallet är att dem har fått prick sjukan, vilken åtgärd är bäst? Medicin? Kan man fylla upp en hink med nytt salt och rätt temperatur och överföra fiskarna där och föröka botta dem där? Någon som har erfarenhet av detta?
 13. Jag var rädd för det! Ifall så läget är, vad är bästa möjliga sett att bota detta ifall det går? karantän kar vet jag men funkar det med en hink där man blandar nytt salt och sätter dem där i ett tag med någon sorts medicin? Nu har jag många frågor på samma gång! hehe
 14. Behöver hjälp med att reda ut vad fisken har fått på sina fenor, är det Pricksjukan? dem andra fiskarna börjar få samma sorts vita prickar på fenorna men inget synligt på övriga kroppen. Vad kan det vara. Alla fiskar ser ut att må bra i övrigt och äter som dem ska. Har en gulkirurg fisk som drar sig mot stenen då det ser ut som det kliar på den, är det normalt? här kommer en bild på min Kofisk som har hela fenorna fulla med vita prickar.
 15. Okej, kanon bra, tack för hjälpen!