Gå till innehåll

Ripzone

Medlem
  • Antal inlägg

    55
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Har en liten fundering!

    Kan man använda Selfert eller något annat mätinstrument för att kolla Ph, Ka, Na mm i det vanliga hushållsvattnet? Jag bor i Göteborg, Majorna, och skulle av rent intresse veta vad vatten värdena är innan vattnet cirkulerar genom en osmos. 

  2. Ja det är sant, jag har en ny deltec skummare som är lite väl stor för denna sumpen, men att det går. jag tänkte att jag gör som på skissen här, då utökar jag retur facket och har större fack vid skummare där jag eventuellt ha någon form av reaktor eller liknande!
  3. Okej, sumpen är inte så¨stor, bara B60*D30*H30 Tänker att Returfacket kommer vara 11cm brett och 30 djupt, från skummare till filter delen är det 15 cm brett Tänkte mig något sånt här!
  4. Vad tror du om detta? Om jag har filter, tänkte jag Siporax, eller vanlig blå filtermatta, kommer ha aktivkoll i strumpa också.
  5. Då gör jag som på bild 1, tar bort första skivan vid filter sockan och eventuellt flyttar filter delen innan Retur pumpen, om jag inte tar bort filtret helt och har en bubbelfälla där istället, eller gör om filtret till ett litet refugium?
  6. Okej! Tack för bilden! Tror jag hänger med på hur du har det!
  7. Tack för hjälpen Frank! Vad tror du om detta? Eller så har jag bara en bubbelfälla vid returpumpen och tar bort filter helt som du skrev, räcker det med en skiva vid filtersockan?
  8. Michael! jo absolut, jag har aldrig haft det tidigare, har inte så mycket utrymme för refugium i sumpen.
  9. Frank! Är detta bättre eller har du något tips på hur jag kan göra annorlunda?
  10. Hej! Håller på att bygga en sump. Sumpen är L60*D30*H30 Har gjort en ritning på hur jag tänker att den ska se ut! Tacksam för ändring, råd, eller om det funkar så här. Med vänliga hälsningar Niklas.
  11. Hej! har en fråga, kanske dum fråga, när det kommer till filtersocka och hållare ska insugsslangen gå i sockan eller ska den placeras utanför? mvh Niklas
  12. Hej! Finns lampan kvar? Hur gammal är lampan?
  13. Är intresserad av Deltec Reaktor FR 509/PF 509 finns den kvar?
  14. Hej någon som kan rekommendera ett bra ställe att köpa röd och vit PVC samt överriningskammare/ytavrinning?
  15. Tack för all hjälp och råd! Kör ni med reaktor av något slag?
  16. Tänkte köra mestadels lps som recordia florida, euphyllia och någon enklare sps. Så en bra lampa med bra ljus och som inte har ett allt för avanverat system. Men med dessa liv tror du att en hydra lampa eller Radion funkar bra för dessa koraller i ett 100 liters akvarium som är 35 cm högt?
  17. Tack för svar! Vad tror du om ljuset, vilket av dessa ljus skulle du/ni rekommendera Eco Tech radion xr30w gen1 eller Hydra led 26!?
  18. Har två frågor som skulle uppskattas om någon kunde hjälpa till med! Ett akvarium på 100 L, räcker det med en sump på 40 liter vatten då? Fråga 2. Vad skulle ni rekommendera för lampa, om akvariet är 80x35x35, hur många watt ska en bra lampa ligga på? Om livet menstadels ska innehålla Lps Tacksam för svar! Mvh Länge sedan man körde salt!
  19. Tackar så väldans mycket för hjälpen! Den första bilden till vänster Sinularia eller Lobophytum, vart tror du den trivs bäst i karet, högt upp eller nere vid sand botten? Ska försöka få en skarpare bild på Seriatopora.
  20. Hejsan! Skulle vilja få namnen på dessa koraller. Korallen som är på den sista bilden, undrar jag i vilket ljus den ska stå, högt upp på stenen eller längre ner vid botten? Tacksam för hjälp:)
  21. Hej! Skulle behöva hjälp med namnen på dessa koraller! Tacksam för all hjälp jag kan få
  22. Okej om jag har förstått det hela rätt så kan vitlök stärka immunförsvaret och ett UVC filter tar död på bakterier men inget av det utrotar själva sjukdomen, utan jag måste ta ur fiskarna och behandla dem på något vis, men då är min fråga, finns själva bakterien,sjukdomen kvar i akvariet fast fiskarna inte är kvar? eller försvinner bakterien med fiskarna? eller måste något göras åt självaste karet då jag tänker på korallerna som är kvar? förstår ni min undran?
  23. Okej, tack för all hjälp, jag är rätt så ny inom denna hobbyn så jag har följd fråga som kanske låter dum men när jag söker på UVC är det filter eller lampa man menar då? hehe och vitlöken är den man köper på affären och doppar tillsammans med fiskmaten? tack för svaren Mvh
×
×
  • Skapa Ny...