Jump to content

runstenen

Medlem
 • Content Count

  1162
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

runstenen last won the day on February 3

runstenen had the most liked content!

Community Reputation

247 Excellent

2 Followers

Profilinformation

 • First name
  Emil
 • City
  STHLM
 • Akvarievolym
  Endast Saltvatten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. runstenen

  Aqua medic twincontroller

  Den nyare utgåvan m touchknappar funkar klockrent änsålänge ( Snart ett år ) Dessutom inställbar till 0,01 grad till skillnad fr den gamla på 1 grad. Blir mkt stabil temp !
 2. runstenen

  ljusa fläckar på röd montipora

  Oj. Då skulle jag införskaffa en Hanna ULR om ditt Red Sea test visar så fel !
 3. runstenen

  ID mussla

  Lite svårt att se skal samt manteln på bilden men jag tror Maxima. Skulle ev kunna vara en Crocea, men jag tror på den förstnämnda.
 4. runstenen

  Mjölkigt....

  4 ml kolkälla på 1000 liter känns iofs väldigt väldigt lite för en bakterieblomning, speciellt när du verkar ha bra snurr på skummaren. Vodka kräver väl dessutom större doser för effekt än tex Nopox. Inga fiskar uppe vid ytan vad jag ser ? Eller skadade koraller som tecken på syrebrist ? Nej jag tror det var ngt annat faktiskt. Ngn svävalg, eller kom fr något annat djur. Det försvann alltså med uv ?
 5. runstenen

  Hur gör ni med semestrar?

  Det finns en risk med för stor osmosbehållare. Om ATO:n hänger sig/går sönder och tömmer hela behållaren. Man ska väl helst räkna ut så att osmos/ro behållarens hela volym kan sväljas av sumpen och det totala systemet utan att ge översvämning. Nuförtiden finns det visserligen en hel del extra säkerhetslösningar även mot detta såsom ÖVRE flottörer - optiska ögon, tidrelän ( dvs hur länge pumpen kan gå nonstop ) Jättebra tills det inte fungerar ;) Det går att dra säkerhetstänket hur långt som helst egentligen. En flottör uppe, nere, en flottör för att kontrollera flottörerna .. ;)
 6. runstenen

  ljusa fläckar på röd montipora

  Jag tog för givet att det var just Hanna LR fosfatmätare han använde faktiskt Hur mäter du fosfat Imre ?
 7. runstenen

  ljusa fläckar på röd montipora

  Jag skulle försöka ta det lugnt i detta skede. Du har ju uppmätt fosfat vid alla testtillfällen så det känns långsökt. Däremot så ser jag att CA ligger konstant ganska högt. Det vet jag kan ge vita partier på vissa koraller. Blir mycket olika bud och teorier i dom här trådarna och du får försöka att utesluta dom olika tipsen du får av oss ett efter ett. Det bästa tipset är nog ändå : ta det lugnt, ändra bara en sak i taget, och observera. Lycka till !
 8. runstenen

  ljusa fläckar på röd montipora

  När jag tittar på bild 2 ser det ut som att just den delen som är drabbad får mkt mer ljus än resten av korallen ? Ser jag rätt ? Där kan du också ha problemet även om den ser ut att sitta rätt lågt. Men jag tror att du har ngt som knaprar på/stör korallen. Ser ut som att även ytterkanten till vänster är naggad !? Lys på natten också. Happy hunting !
 9. runstenen

  ljusa fläckar på röd montipora

  Det där är vanlig Tuxedo. Det borde inte vara den. Hmmm. Det ser ut som ett spår efter ngt djur på korallen ( som har åkt fram och samtidigt ätit lite ) Har du kollat efter plattmaskar ? Inga andra sniglar - snäckor etc som kan tänkas vara på den.
 10. runstenen

  ljusa fläckar på röd montipora

  Har du ngn sjöborre ? Finns en rosaaktig som ibland tuggar på flak ..
 11. runstenen

  Vad är detta?

  Kaninfiskar ska vara bra mot den där enl utsago. Även naso. Min kompis plockade ut så mycket det bara gick manuellt och sen skötte fiskarna jobbet att hålla efter det som var kvar och nytillväxt. Efter ett tag gav caulerpan upp
 12. runstenen

  ljusa fläckar på röd montipora

  • Behandlat ngn glasros ovanför i revet m aipt x el dyligt ? • Ngn lps inom 2 dm avstånd ? Min tanke är dock att det ramlat ner intorkat salt från kanten ovanifrån. Då kan det bli sådär !
 13. runstenen

  Ympa in amphipoder

  Vadå, är du uppe på nätterna och matar ? Haha igenkänning ! Det är dedikation
 14. runstenen

  Luft i doserpump - varifrån kommer luft?

  Nja. Om det inte är helt tätt ( tex att slangen sitter för högt upp runt hjulen inne i pumphuvudet ) vandrar vätskan tillbaka och ersätts med luft från utgående ände hos mig. Det är så med ca och kh balling light.
 15. runstenen

  Algae Turf Scrubber

  Fick hem min ATS idag. Ska koppla in den nästa vecka
×