Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

runstenen

Medlem
 • Antal inlägg

  933
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

147 Excellent

2 följare

Om runstenen

 • Födelsedag 1979-06-09

Profilinformation

 • Förnamn
  Emil
 • Stad
  STHLM
 • Akvarievolym
  Endast Saltvatten
 1. Droppdosera ( dospump el hävert ) ner i en filtersocka av bomull vid returröret. Jag tror på denna ide. Då bör det mesta av utfällningen stanna i strumpan så länge det inte blir för mkt på en gång.
 2. Du kommer att få ut ämnet i visningskaret hur du än gör tror jag. Men med en bra plan blir det små doser dock. Kör på en flaska fr tex Microbe lift om det känns säkrare. Då har du anvisningar att följa. Alternativet kan vara kolkälla i kombination med fosfatmedia.
 3. Skall tilläggas att jag använt sk revsäkra flaskor från Microbe Lift, Brightwell mfl. Det lär ju inte vara ren lantaklorid nej. Som tillägg till mina förra inlägg alltså
 4. Man kan få en liten hinna på sten osv efter behandling. Men annars tror jag inte du behöver vara så orolig. Dosera i filtersockan på prov om du är orolig. Det är väldigt effektivt !
 5. Men iofs. Nu när jag tänker efter. Om man doserar i filtersockan där vattnet går ner från visningsdelen borde det bindas upp och stanna där. Och på några timmar exponera allt vatten för lantakloriden. Iaf om du kör bomull. Kanske krävs flera små doser, men hade det varit jag hade jag provat detta.
 6. Jag har doserat direkt i karet och exporterat det vita klegget som blir i ett innerfilter med filtermatta. Men skummaren har varit igång och tagit en stor del den också. Jag har försökt hälla stötvis vid ngn streamer och sprida ut det. Vet inte om det gör ngn skillnad att dosera i strumpa osv då det bara blir ineffektivare och tar längre tid. Målet i slutändan är ju ändå att behandla hela vattenvolymen i systemet. Hur mycket fosfat sa du att du hade ?
 7. Jag har en batteridriven luftpump du kan låna. Skicka Pm !
 8. Funkar klockrent vid höga fosfatvärden. Jag använder det i dagsläget endast för att behandla levande sten utanför karet. Det enda jag märkte när jag doserade i karet var att fiskarna flämtade. Kan vara risk om man har väldigt små fiskar. En kantnål dog minns jag. Så med försiktighet !
 9. Låter som att du menar Vermetid. Isf är det bäst att ta en tång och gripa tag runt hela basen ( dom kan sitta som fan ) och knäcka loss dom. Se till att du får med hela den kanelbulleliknande basen och inte bara mynningsröret. Happy hunting
 10. Vart i karet sitter dom ? Sanden , mellanskikt , högt ? PO - No ?
 11. Vad körde du för dos / tillvägagångssätt m Axilur @nike83?
 12. Så här ser det ut idag igen.
 13. Nej. Måste tömma cachen. Då blir det bra igen. Men får då slå in lösenord, samt öppna upp alla flikar igen. Bara uppdatera hjälper inte
 14. 151-720 liter

  Den röda är en Sand Perch va ? Parapercis ? Hur stor ?
 15. Nej kör Wi-fi när det händer. Fullt kräm på hemmanätverket. Hände nu igen Vill du ha en ny skärmdump på hur det ser ut ?