Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

runstenen

Medlem
 • Antal inlägg

  1 045
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  3

Allt postat av runstenen

 1. nano

  Coolt att man ser linsens spridning ! Snyggt
 2. nano

 3. nano

  Trådkapning deluxe .. men hittade en video på söt / rov fiskarna ;
 4. nano

  Nej det är en sötvattensfisk. Men här är en bild iaf
 5. nano

  Vad är det för lampa ? Jättefint och kul projekt ! Har själv en 43 cms kulfisk inne på muggen Toakar är det senaste / hetaste just nu ...
 6. Ser bra ut ! Den kommer nog öppna sig mer och mer hela tiden.
 7. Strombus Maculatus
 8. Fick ett gäng snäckor av en snäll SG broder igår. Kan det vara Collumbellid ? Är det ngn som har likadana ?
 9. Lite tips: Mät med samma vatten / rör för steg 1 och 2 ( om du inte gjort det ) Gör en markering i locket på röret som du riktar mot samma punkt på enhetens framsida vid steg 1 och 2. Litet jack i plasten m kniv tex. Jag brukar sikta mot ngn bokstav el dyl. Rengör röret m ngn sprit sen noga skölj m kranvatten sen osmos mellan mätningarna. Förvara röret fyllt m osmosvatten. Om rören har fått beläggning / smuts blir det kristallklart efter en tur i diskmaskinen. Tar ej bort repor såklart Hoppas det hjälpte ngt.
 10. Jag menar vatten genom filter innan provröret. Samma filtersats som du beställde !
 11. Är du bara noggrann och filtrerar / tvättar m sprit mellan mätn osv så är iaf phosphorus mätaren spot on med tritontestet ( Min erf )
 12. 151-720 liter

  Krya på dig !!!!
 13. Det där är i princip verkningslöst även i sötkar. Exponeringstiden är så minimal i ett så högt flöde då dioden täcker ngn cm på väg ut ur pumpen.
 14. Växt på lite nu iaf. Hurra ! Doserat KZ Iron varje dag ( skjutit in med pipett i reaktorn haha ) Bild 1 : 10 april. Bild 2 : idag
 15. Tänkte höra om ngn har köpt en algreaktor ( Grotech , PS, Skimz etc etc ) och vad era erf är ? Alltså ej DIY. Eller iofs om ngn har gjort ngn clean DIY lösning som blir billig så visst ! Känns som att många upplever dom som FÖR effektiva. Dvs det blir FÖR låga PO/NO värden.
 16. 721-1199 liter

  Varit väldigt dålig på att posta bilder och fått skäll för detta Mest pga att jag inte får till några bra bilder. Här kommer iaf några mobilbilder på karet. Tot ca 900 liter saltvatten. Får se hur länge jag orkar blanda balling. Höjde Kh till 550ml / dygn precis ..
 17. 721-1199 liter

  Precis. Den jag pratade om tidigare. Börjar växa på fint nu.
 18. 721-1199 liter

  AI Hydra
 19. 721-1199 liter

  Liten bildbomb. Fått en ny jobblur ( Iphone 6S ) som jag använt med lite moddar.
 20. Ok. Intressant. Av en händelse så beställde jag just KZs järn imorse. Annars har jag tagit många järn i mina dagar men det är en annan parameter ...
 21. Kör 2000l/h enl spec, men ska se till att det inte sätts igen på väg in då som jag skrev innan. Ska prova att köra mer ljustid enl flera tips. 20h ljus. 4 timmar släckt. Så får vi se. Järn var fakriskt noll på Icp testet, men hade inte tänkt så mycket på det då det var grönmarkerat så att säga. Hur mkt järn kan man dosera då ? Vilket/vilka fabrikat och ca hur mycket per 100 liter el så ? Några andra ämnen som kan hämma/gynna algerna ? @jonasroman
 22. Ska kika på mitt senaste labbtest ikväll så får vi se
 23. Update: Algerna var ganska mosiga, och hade växt en del, men såg inte riktigt 100 ut. Så dom åkte i soporna och i med en ny lite större fräsch batch ( bild ) Det var inte så farligt med slam i reaktorn, men jag satte ändå på ett förfilter till pumpen som är lätt att ta bort och rengöra. Ska prova mig fram med ljus osv så får vi se. Forts följer.
 24. Du menar för mycket ljus och/eller för länge eller ?