Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

runstenen

Medlem
 • Antal inlägg

  820
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av runstenen

 1. Har ni upplevt att det finns ngt bättre glasros medel än Red sea ? Tycker Aptasia X är ganska sopigt faktiskt. Dom försvinner ett tag, men samma glasros kommer tillbaka/återhämtar sig igen. Tacksam för förslag. Hade ngt fr Preiss för länge sen som var grymt. Har försökt hitta online utan resultat.
 2. Hör pratas det om behandling m lut som folk höjer til skyarna : http://www.atlantareefclub.org/forums/showthread.php?t=36190
 3. Jag har bara ngn enstaka ros då och då. Ska prova joes juice och Grotech. Recension på sikt.
 4. Gasbrännare. Nu snackar vi !
 5. Ok, tack för info.
 6. Det är därför jag alltid mäter på kvällen..... Man får lägre värde då ..
 7. Visst. Men syftade på flaskor m medel
 8. Joes Juice skrivs det mkt gott om på RC. Men frågan är om alla innehåller samma sak, dvs stark kalkblandning mm ?
 9. Grymt Jonas ! Blir spännande att se sen.
 10. Före lampor på morgon om jag inte är lost ...
 11. Ja. Det är en sån !
 12. Mitrax har jag provat. 5 olika individer. Problemet är att jag matar korallerna då det är ett lps kar. Dom små liven tycker det är smidigare och godare att äta lps mat Här har vi nog orsaken till bubblorna för övrigt. Bitvis mkt näring och lågt flöde. Men det är under kontroll då jag plockar manuellt varje vecka. Och är inte jättemycket heller Men vore skönt att få bort helt .. Dream on
 13. Är detta en aggressiv behandling, dvs bör man använda detta i nödfall ? Har en modest koloni av bubbelalger. Vad är era erf av Dino X ?
 14. Jag har också hört om Bacto Balls. Blir till att prova !
 15. Läste nu att Dino X urtotar bubbelalger ( dvs själva bubblorna, inte orsaken såklart ) Men är detta en aggressiv behandling ? Jag vill helst inte hälla i kurer osv om det inte blir ett seriöst problem eller invasion.
 16. Ngn som kommit på ngn bra lösning mot bubbelalger ? Plockar nu manuellt, och har provat med ett gäng Mithrax som hellre äter korallmat. FM Bacto Reef Balls var det ngn som pratade om.
 17. Ok. Ngn pratade om bakterietillskott och i det fallet FM Bacto Reef Balls. Lät för bra för att vara sant men kanske värt att prova. För litet för kaninfiskar. Har en sjöborre men den verkar äta allt utom bubblor.
 18. Klorna sitter inte där av en slump. Opportunister. Om tillfälle ges Men dom flesta har inte problem med sina boxare skall påpekas.
 19. Jag har sett med egna ögon hur en hispidus dödade en pepparmintsräka. Kanske var mitt ex som var extra aggressivt, men iaf.
 20. 151-720 liter

  Grymt ! Clean scape i karet också. Jag har ett kanonknep för att få bort blåljuset när du fotar. Berättar imorrn när vi ses.
 21. 151-720 liter

  Låter hur bra som helst. Bilder ?
 22. Tacka vet jag kemikalier. Då spelar det mindre roll Nej men intressanta iakttagelser ! Jänkarna kör väl oftast med antibiotika och Cp mm i deras karantäner. Framgick det vilken metod som användes i videorna du såg ( kemikalier eller inte, uv, ttm, hypo etc ) och i vilket syfte ? Lite skillnad mellan att behandla förebyggande eller aktiva sjukdomar tycker jag. En kompis kör ett gigantiskt uv filter till ett litet kar vet jag. En annan väg att gå.
 23. Låter rimligt allt du skriver. Googlade lite, men hittade ingen vettig artikel om vattenflöde i detta sammanhang. Däremot dessa rader var intressanta. Ingen direkt nyhet dock. : In laboratory studies, Yoshinaga and Dickerson (1994) observed, that theronts were released only between the hours of 2:00 am and 9:00 am, even in total darkness; some suggest this strategy increases the chance for theronts to find a host, as many fish may be resting or closer to substrate during this time period.
 24. Jag har aldrig sagt att de inte fäster på pvc ... Vart fick du det ifrån ? Du skriver att pvc rör utan tvekan förvärrar smittspridningen. Jag undrade om du hade belägg för det. Och du kommer med ( som jag ) spekulationer, vilket man kan göra. Men det är en annan sak. Till sist så överensstämde dina spekulationer ganska bra med mina . Fiskarna kommer såklart att uppehålla sig där den största tiden. Om man VET att parasiten förökar sig fortare i lägre flöden så borde man absolut undvika pvc i de karantänkar utan medicinering/kemikalier. Till de sistnämnda är de mkt bra för att inte stressa fiskarna som ni skriver. Frågan är om ngn kan lägga fram fakta för detta med flödet kontra reproduktion för parasiten ? Annars får vi gissa vidare. Det var min poäng typ. Ha en grym kväll !
 25. Att pvc rören skulle fungera som parasitnästen. Har du några belägg för det eller ? Hur isf ? Att dom fäster sig på ytan är ju möjligt. Men då borde dom sätta sig på glas och pumpar / värmare etc också !? Om parasiten förökar sig bättre eller överlever i lägre flöde så kan det såklart vara ett minus. Jag spekulerar vilt.