Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Rameau

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  943
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  14

Anseende bland gemenskapen

371 Excellent

1 följare

Om Rameau

 • Födelsedag 1989-05-11

Profilinformation

 • Förnamn
  Axel
 • Stad
  Solna
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-07-06
 • Antal år inom saltvatten
  3
 • Akvarievolym
  200 l +sump
 • Akvarie mått
  80*50*50
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  ATI Sirius X4
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Coralbox D500
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  20 kg
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  65
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Senaste besökare till profilen

1 864 profilvisningar
 1. 151-720 liter

  Jo det skummas lite hårdare grå grumligt gunk istället för brunt, nej då det var ganska lätt trots att jag bor på tredje våningen utan hiss. Pallen vägde totalt 163kg tror jag det var, men lätt att ta allt för sig, skönt också att möbeln var färdigmonterad så man slapp det pusslet, hehe.
 2. 151-720 liter

  Ja i värsta fall sätter jag tillbaka min gamla returpump den vart hyffsat tyst, jebao dcs 4000. Så är det i början, jag har dragit ner doseringen rejält nu efter flytten kommer nog ta ett tag att få igång tillväxten igen. nu gäller det att få stabila värden på nytt, min ambition är att mäta minst varannan dag.till jag kan slappna av Hade jag köpt nytt ljus nu hade jag förmodligen köpt en storlek större alltså X6:an, eller deras hybrid, är riktigt nöjd med denna i övrigt, väldigt lätt att ställa in. jag använder mig av deras förinställda inställningar som ska motsvara deras kända T5 (ATI blue plus, coral plus osv), inställningsmöjligheter i all ära men skönt att bara välja något som man vet är beprövat . Första vattenbytet är genomfört, så sög ut allt som LS släppte vid flytten och pyttsat i sanden nu, bilder kommer när dimman lagt sig helt.
 3. 151-720 liter

  Ja men eller hur, sneglat e del på din tråd innan jag köpte. beställde från Företagsakvarium, bromma zoo har tydligen slutat med aqua medic och kör bara red sea numera. fick ett pris av dem för 6 månader och då var de helt klart billigast i sverige. Belysningen är en ATI sirius X4 Doserpump för calcium och kh, magnesium kör jag för hand. Annars tillsätter jag KZ coral vitalizer och coralsnow lite sporadiskt, och just nu cyanoclean då jag hade gröncyano i förra karet så kör bara förebyggande nu. Jo jag kör nog halvfart på pumpen tycker den viner en del, trodde det bara var att nya DC-pumpar brukar ju låta en del i början men om din fortfarande låter så känns det oroande. Observera att jag har förlängt nödröret till under ytan i sumpen annars är det skitsvårt att få tyst.
 4. 151-720 liter

  ja jäklar ja, schysst!
 5. 151-720 liter

  läckert!
 6. 151-720 liter

  Snygg scape!
 7. 151-720 liter

  Gjorde en schysst avskärmning av refugiumet med skärbrädor för att minimera kalkalger i resten av sumpen. Riktigt nöjd, var lätt att arbeta med skärbrädor rekommenderas.
 8. Så då var det dags att starta denna tråd. Flyttade över allt innehåll från mitt tidigare 200 liters och flytten gick relativt smärtfritt, än så länge. Kan ju beskriva mitt tillvägagångssätt här: Tömde gamla karet på 3/4 av vattnet till hinkar Flyttade det gamla akvariet och ställde dit det nya (passade på millimetern) Flyttade försiktigt över alla stenar och koraller Fyllde på med så mycket av det gamla vattnet jag kunde, fick göra 150 liter nytt vatten, total vattenvolym i det nya akvariet uppskattar jag till 350liter med sumpen. Hovade över alla fiskar En massa jobb med att flytta över all teknik Sen idag har jag placerat koraller och haft i min nya pelare av marco rock. hoppas den täcks av kalkalger snabbt ser väldigt konstigt ut med en vit sten och när resten lila. Tyvärr hitta jag min splendid dottyback död under en sten. Idag blev även mitt gamla kar upphämtat. Planen är nu att bara mäta lite tätare än vanligare i några dagar sen gör jag mitt första vattenbyte och suga upp det detrius som stenen släppt från flytten sen ska sand i. Valde en "levande" finkornig sand från Red Sea efter att haft en grövre i tidigare kar. Fördelen med levande sand är att man slipper skölja den. Sen kommer jag behöva ordna upp sladdar och kontrolldosor på ett snyggare sätt, har köpt självhäftande kardborre så jag ska kunna få upp allt. I övrigt hoppas jag bara att det inte blivit en för jobbig flytt för korallerna, jag låg på kh 7 innan och med allt nytt vatten hamna jag på 9,6 i kh. håller tummarna Återkommer under morgondagen med lite bilder.
 9. Kolla vilka dagar de skickar, kan hända att det skjuter upp leveranser men de borde ju absolut svara på mail.
 10. 151-720 liter

  Efter en riktigt lång eftermiddag/kväll är detta kar nu tömt och överfört till det nya. Skapar förmodligen en ny tråd för det om några dagar.
 11. 0-150 liter

  Ja tyvärr måste man ju prova inland för att märka att något inte funkar
 12. 151-720 liter

  Acropora Desalwii, aka pearlberry, gillar den mer och mer
 13. 151-720 liter

  Okej, är man tillräckligt många å tar den på högkant kanske? Vad tycker ni är det värt att köpa sugklockor?