Jump to content

Rameau

Stödjande medlem
 • Content Count

  1072
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Everything posted by Rameau

 1. Så då var det dags att starta denna tråd. Flyttade över allt innehåll från mitt tidigare 200 liters och flytten gick relativt smärtfritt, än så länge. Kan ju beskriva mitt tillvägagångssätt här: Tömde gamla karet på 3/4 av vattnet till hinkar Flyttade det gamla akvariet och ställde dit det nya (passade på millimetern) Flyttade försiktigt över alla stenar och koraller Fyllde på med så mycket av det gamla vattnet jag kunde, fick göra 150 liter nytt vatten, total vattenvolym i det nya akvariet uppskattar jag till 350liter med sumpen. Hovade över alla fiskar En massa jobb med att flytta över all teknik Sen idag har jag placerat koraller och haft i min nya pelare av marco rock. hoppas den täcks av kalkalger snabbt ser väldigt konstigt ut med en vit sten och när resten lila. Tyvärr hitta jag min splendid dottyback död under en sten. Idag blev även mitt gamla kar upphämtat. Planen är nu att bara mäta lite tätare än vanligare i några dagar sen gör jag mitt första vattenbyte och suga upp det detrius som stenen släppt från flytten sen ska sand i. Valde en "levande" finkornig sand från Red Sea efter att haft en grövre i tidigare kar. Fördelen med levande sand är att man slipper skölja den. Sen kommer jag behöva ordna upp sladdar och kontrolldosor på ett snyggare sätt, har köpt självhäftande kardborre så jag ska kunna få upp allt. I övrigt hoppas jag bara att det inte blivit en för jobbig flytt för korallerna, jag låg på kh 7 innan och med allt nytt vatten hamna jag på 9,6 i kh. håller tummarna Återkommer under morgondagen med lite bilder.
 2. Rameau

  151-720 liter Axels 325 liter mixed reef

  Jag sågade de så tight att jag kunde pressa/tvinga in de mot de limmade glasbafflarna.
 3. Rameau

  721-1199 liter jareks akvarium planeringsstadiet

  Jag lyckades med en liknande fälla men jag lät den va i en vecka och matade i den kontinuerligt, det är alltid den fisken man vill fånga som går i sist ^^
 4. Rameau

  151-720 liter Imre’s Reefer 350

  Snygg! Vad heter de och vad är deras huvudsakliga föda?
 5. Rameau

  151-720 liter Axels 325 liter mixed reef

  Så nu har även jag gått över till Triton Core7 other methods, då tillgången på ATI essentiels i Sthlm var väldigt begränsad..Det är ju lite utbudet som styr, jag var alltså nöjd med ATI men byter till det som finns på hyllan i bukier i närheten, jag vill alltså inte vara beroende av Postnord. Så nu väntar en vecka av konstant mätande för att trimma in doseringen
 6. Rameau

  151-720 liter Axels 325 liter mixed reef

  På ca 6 månader har den växt från 1,5cm till ca 6-7 cm, så din uppskattning om 2 år var ganska bra https://flic.kr/p/2e1e8Ph
 7. Rameau

  Erfarenheter av hur länge streamers lever

  skulle säga att de är tysta, men ett tips är att inte snåla och köpa större än du behöver. kör du de på max med mycket start och stop så låter de en del. De skiljer inte i storlek fysiskt, bara flödet och prislappen som är större. Lite krångliga att installera men grymt bra app när man får det att funka ,förutsatt att man köper styrenheten men ja jag skulle rekommendera dessa eller vad säger du @kaptenen?
 8. Rameau

  Erfarenheter av hur länge streamers lever

  Jag kör även jag med styrbara Rossmount som tuffar på bra sen 14 mån, men jag har även en Jebao Rw-4 som kört pulse mode sedan 2014, aldrig haft problem med den.
 9. Rameau

  TRIDACNA MAXIMA 12-15CM

  Tyvärr inte, dog mystiskt, hitta ingen orsak och det gick väldigt snabbt från att jag såg att den inte mådde bra tills att den var uppäten av invånarna tog det mindre än 24h bestämmde mig för att inte köpa någon ny..
 10. Rameau

  Är de döda?

  det går ju att ställa mängden mat på deras fodermaskin?
 11. Rameau

  Balling - ATI Essential PRO 2 x

  Nu har jag beställd detta och ska gå över till det från deras vanliga Ati Essentials
 12. Rameau

  Behöver snabb hjälp med ozon

  Ja precis, tänkte om de får varierad kost?
 13. Rameau

  Behöver snabb hjälp med ozon

  Hur ser matningen ut?
 14. Rameau

  Fel på flöde - Tunze silence 2400 liter

  är det den styrbara? min styrbara är lite glapp i kontrollern.
 15. Rameau

  Balling - ATI Essential PRO 2 x

  såg att den dök upp på en webbshop när jag skulle beställa ny, jag kör med ati essentials och den funkar hur bra som helst men den är ganska svag så går åt en del i mitt 300 liters så inget för de större akvarierna skulle jag säga. Antar att PRO bara innebär att man slipper en behållare och mer spårämnen och inte att den är starkare?
 16. Läste på några amerikanska forum att folk tror att det är när den delar sig, sen var det någon som skrev att det haft bubblan i flera år.. Är det någon här som upplevt samma? Eller vet vad det är?
 17. Rameau

  151-720 liter Axels 325 liter mixed reef

  Vet tyvärr inte, så här såg den ut när den var ny, tyvärr bara en pytteliten knopp som klara sig när jag fick RTN utan klargjord anledning, nu växer den sakta men säkert har för mig att den är från en av Aqua Stockholms Aus. sändningar. Den hade inte lika tydliga gula toppar när jag köpte den.
 18. Rameau

  151-720 liter Axels 325 liter mixed reef

  Det mesta färgar ut bra men cyano hägrar fritt i sanden, börjat ”tvätta” sanden vid vattenbyten. Mycket detrius som ackumulerats.. jag har även minskat något på matningen.
 19. Har den blå ring, förmodligen en c.binotatus eller gul ring c.truncatus
 20. Rameau

  nano Strikts godisburk

  snyggt! hur har det gått med gobyn?
 21. Rameau

  151-720 liter Axels 325 liter mixed reef

  De lever har okej färg men växer inte, övriga SPS växer i normal takt skulle jag säga. nej oftast inte men ibland stänger jag av pumparna för att det ska bli lättare för de att fånga maten. har smidig app-styrning av pumparna vilket gör det behändigt.
 22. Rameau

  151-720 liter Axels 325 liter mixed reef

  Det som är skönt med enkla lps’er, kör bara balling och matar friskt med stor variation på foder. Ofta upp mot tre olika typer av mat per dag. Bland annat gonoipower, red sea reef energy, fauna marins lps pellets, reef blizzards S, och frysmat i olika variation
 23. Rameau

  151-720 liter Axels 325 liter mixed reef

  En liten film på främst lps’er som gillar läget Jag har nu fått blanda ny balling, har gått åt mycket snabbare än med fauna marin som jag hade innan, ati essentials räckte i ca 45 dagar, det är väl okej frekvens att blanda balling men skulle gärna vänta lite längre mellan gångerna.
 24. Rameau

  151-720 liter j0nas rumsavdelare

  Kul med nya lampor! Det som funkade för mig när mina knappar inte ville öppna sig var att jag borstade lätt med en tandborsta på dem och sen stödmatade jag med Red Sea Reef energy a+b
 25. Rameau

  721-1199 liter Omstart 720 l

  Hej! jag tycker inte de tips du fått om mer sten och en alg reaktor inte riktigt är rätt väg. Fulalger är ganska normalt i uppstart och det finns oftast ingen quick fix.. Jag skulle sänka belysningen och stegvis öka, möjligen tillsätta nå bakterier på burk typ,Microbe-Lift - Special blend. Om du vill kan du köpa några lättare mjukkoraller / LPS, låt karet puttra i några/någon månad. 2-5 i nitrat är absolut inte för lågt, däremot är nollat fosfat inte bra med det är jag tveksam till att du har. Hur ser dina matningsrutiner ut? Är tanken att köra utan sand? Vad är tanken kring UV-c har du nya fiskar?
×