Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

peterj66

Medlem
 • Antal inlägg

  821
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  4

Allt postat av peterj66

 1. 151-720 liter

  Väldigt nöjd än så länge med belysningen.Tiden lär väl visa om korallerna är lika nöjda
 2. 151-720 liter

  Nytt akvarium på gång från Polen. Tanken är att ersätta min gamla platta kub med ett 680 liters (180x60x60). Inriktningen kommer att vara LPS med en och annan SPS och mjukis. Eftersom leveransen hela tiden skjuts framåt så roar jag mig med bygge av revpelare så länge. Ambitionen är att få till ett luftigare scape än mitt gamla. För att få stenarna att hålla sig på plats så har jag armerat med 10mm akrylrör och limmat med Aquaforest stonefix. Sen kommer jag att seeda med sten från mitt nuvarande för att få snabbare start.
 3. 151-720 liter

  Nu med fisk och koraller. En del koraller är fortfarande inte limmade ,men jag shoppade epoxi på zoogiganten idag så till helgen så blir det lite bättre organiserat. Helgens shopping på företagsakvarium (tre firrar och två räkor) klarade transporten utan problem och trivs bra.
 4. 151-720 liter

  När det gäller leverans så måste du bära själv. Jag hade tur med en sjysst chaffis som hjälpte till. Håller med om att det framförallt är för möjligheten att skräddarsy ljusbilden som gör det värt att bygga själv. Belysningen jag kör är helt utan linser. Inget disco eftersom jag delat upp det på många ljuskällor. Funderar också på att köra frostad akryl men har inte kommit så långt än. Prismässigt så blir det ju billigare med Blackbox fron eBay. Tror min belysning landade på ca 4000kr vilket ändå känns ok
 5. 151-720 liter

  Just nu sköts all cirkulation av Jebao CP_150 och returen. Lagom flöde för det jag planerat (LPS) med några enstaka SPS placerade i highflow delen av karet. Skulle det visa sig inte räcka så har jag även en coralbox QP9 som fungerat väldigt bra i mitt gamla kar. Den Coralbox RN-1 som jag köpte har däremot varit ett sorgebarn. Förhoppningsvis går det att få igång den igen.
 6. 151-720 liter

  Belysningen består av 12 spottar monterade i två långa ramper. Varje spot fyra styrbara kanaler: ' kanal 1: 1x400nm , 1x 420nm, (semileds) kanal 2: 1x12w Lumileds royal blue 450nm kanal3: 1x epileds cyan, cree xpe 1x470nm kanal4; 2x cree xte cool white 5700K. Samtliga kanaler drivs med LDD drivers. Styrningen delar in dygnet i intervaller, dawn,morning,day,afternoon,evening ,moon,night. Starttid och färginställningar kan konfigureras för de olika intervallerna. Övergången i ljusnivå sker gradvis när man kommer in i ett nytt intervall. Temperaturstyrda fläktar ser till att dioderna håller sig under 35 grader för ökad livslängd.
 7. 151-720 liter

  Äntligen klar med hembyggd belysning.
 8. 151-720 liter

  Ny pump idag Och så en bild på hur det ser ut. Ska bara få färdigt det sista på belysningen innan jag flyttar över från mitt gamla akvarium
 9. Inser att med nivåskillnad mellan sifon och support borde det faktiskt funka precis som ett herbie overflow
 10. Testade det oavsiktligt igår på mitt nybygge iofs med samma höjd på support och sifon och det var lögn att få det bra. Först när jag insåg och korrigerat mitt misstag fick jag balans. Kan mycket väl vara att din variant funkar den med men surt att limma utan att veta. Kolla beans hemsida för mer info, eller tråden på reefcentral
 11. 151-720 liter

  Tog lite tid att få det på plats, men nu är det iaf vatten i och jag kan testa scapen skarpt. Har bytt plats på de två vänstra öarna för bättre harmoni.
 12. Jag har både support och sifon vinklade neråt. Inga problem. Räkna med att det tar ett par minuter att komma igång efter en omstart. Läget på supporten avgör egentligen bara nivån i avrinningsboxen. Dock så är tanken att supporten ska vara en durso , annars får du dubbla sifoner vilket inte riktigt är det man är ute efter. På utsidan är det smidigare med ett T istf 90 så man kommer åt att rengöra vid behov. Jag har skruvade lock för enklast möjliga åtkomst.
 13. Testa annars att byta den keramiska lagret som impellern sitter i mot en bit silikonslang.
 14. Har också dolt mina pumpar bak i karet och riktat dem snett framåt
 15. Man tror ju att det skulle vara säkrare om man beställde från en amerikansk leverantör på eBay och sedan väljer DHL,men icke då. Vid kontakt med DHL så visar det sig att de samarbetar med PostNord för vissa typer av paket vilket förklarar varför det har varit spårlöst försvunnet sedan den 18 augusti. Det var då DHL levererade paketet till Sverige enligt deras tracker. Får helt enkelt klara mig utan Chemiclean.
 16. Någon mer som märkt att väldigt många paket försvinner sedan PostNord började med avgift. Innan var det kanske ett av tjugo som försvann. På de senaste tio beställningarna har jag fått notis om moms på ett paket, två låg i deras system utan att begäran om betalning gick ut. Ett hann jag rädda innan det gick åter till Kina. Resten försvann utan ett spår. Facit är alltså att PostNord följt sina rutiner i ett fall av tio. Undrar om jag haft otur eller om de helt enkelt bara slänger allt i returkorgen per automatik
 17. I mitt fall är det enbart via EBay som det är problem. Led beställda via topledlight kommer fram utan problem.
 18. Det är påtagligt dyrare med Wish men å andra sidan kommer paketen fram vilket är ett stort plus.
 19. 151-720 liter

  Julafton
 20. Jag kör ATO sensorn i Returfacket och det funkade bra även i somras när avdunstningen var rekordstor pga kylfläktar mot ytan
 21. Jag har beställt en sump i ungefär samma dimensioner (130x50x40). Det enda facket är för returpumpen. Resten delar jag av med korallnät om det behövs, tex för att hålla chaeton utanför skummaren. Fördelen är att det är relativt enkelt att stuva om i sumpen utan att torrlägga och limma om skivor. Har under två års tid med mitt nuvarande akvarium inte upptäckt några nackdelar med designen.
 22. 151-720 liter

  Måndagen kom och gick så jag börjar undra vad "Today we start delivery" betyder. Får fortfarande inga svar via messenger, men de har mitt mobilnummer och adress så förhoppningsvis får jag väl akvariet någon gång under tisdagen. Ni andra som beställt från Polen, har ni liknande upplevelse när det gäller kommunikation? För min del hade det kvittat om jag fått vänta en månad till så länge det var tydliga besked om när leveransen skulle genomföras och kunnat lita på att det stämde. EDIT: Fick precis besked på att de väntade på leverentören och förmodligen skickade iväg karet idag.
 23. 151-720 liter

  Fick besked om att leveransen började idag, men har inte lyckats få besked om när de kan tänkas vara hos mig. Tänkte först att de tog färjan men börjar misstänka att de kör hela vägen. Känns lite jobbigt att inte ha en aning om när de tänker komma.
 24. Ja, synd att PostNord inte fått igång ett avtal med eBay liknande det som finns med Wish.
 25. Jag har Då har du tur som fått avisering. Det har bara hänt på ett av de paket jag beställt sen februari. Två paket har jag själv fångat upp via PostNords hemsida. Resten är spårlöst försvunna. Skickas de som brev går det inte att spåra i Sverige. De som inte kommit fram har jag reklamerat på eBay och fått ersatta så ekonomiskt har jag inte gått back.