Gå till innehåll

Folka78

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Henrik
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten
  • Allmän beskrivning av dig
    Hade ett saltvattensakvarium sent 80-tal, men planerar nu att starta ett igen.

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Folka78's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Två tummar upp
  • Välkomnad

Senaste prestationer

13

Omdöme

  1. ja seriöst vet du nog bättre, men karantän av fisk, dopp av koraller, kanske karantän där med. Och jag kommer inte ha levande sten. Om jag försökt alla de sakerna, då är det värt att minimera riskerna med alger också.
  2. Jag har ingen erfarenhet själv, men vad jag youtubat mej fram till är att man ska vara försiktig med var man får algerna från, olika sjukdomar och skadedjur kan följa med. Om ingen lokal firma lyckas övertala mig att algerna är helt rena kommer jag beatälla från algaebarn.com som skickar över världen. Så tänker jag...
  3. Tack, jag vågar inte sätta emot en fralla. Det är dyrt med surdeg, vilket blir en bra sammanfattning av denna tråd.
  4. Jag köpte ett akvarium för ett tag sedan och skar ner, med tanken att bygga om i nya dimensioner Säljaren sa att det är optiwhite, men nu börjar jag tveka. Är jag blåst?
  5. Som en tröst till er som tycker era projekt går långsamt, nio månader sen senaste uppdateringen och fem år sedan planeringsstart finns det en bänk byggd. Lackad med klarlack, i ett skåp med plastmatta till en som bör klara spill. Litet avlopp som bygger 5cm. Ingen skönhet, men förhoppningsvis funktionellt. Köpte ett 54 liters glasakvarium som får bli sump.
  6. Det ser jättebra ut. Inspirerande. Ursäkta en nybörjarfråga, men om all frigolit är borta, blir det inte ett tomt utrymme bakom som riskerar att bli en plats för skräp? Eller fyller du det med något annat?
  7. Och så har jag ett google doc som jag skriver anteckningar om planerna i. https://docs.google.com/document/d/1Msw7YhjfIYqnEDombKskxmWtVUzrFEuV30FcHnIWgNo/edit# Jag har lyssnat på många youtube videor för att lära mig mer, i synnerhet Bulk Reef Supply tycker jag har riktigt bra videor. Tyvärr ser det inte ut att gå fram med stormsteg, men sakta... Nästa steg är att bygga en ställning.
  8. Här går det undan. Fyra år senare, projektet lever. Kan vara en tröst för er som tycker det går långsamt ibland.
  9. En idé jag fick är att köpa fjärrstyrda uttag (typ Nexa) och sedan en remote-transmitter (ex Tellstick) eller dylikt.
  10. Jag har både avlopp och vatten och ventialtion i arbetsrummet, och tänkte göra en "garderobsvägg" där akvariet får plats. Så jag borde få plats med sump under och allt möjligt bra. Ska försöka göra en ritning. Eller ska man ha sumpen i nivå med akvariet på höger-sidan till exempel?
  11. Jag vet inte varför bilden snurrade sig, men i sig är det kanske inte så intressant bild. Men eftersom det är ett hål i väggen så betyder det att akvarieprojektet är mer än en dröm, det är startat och nu finns ingen återvändo. Det blir max 79 cm brett, och max 75 cm högt.
  12. Nu är jag här igen, det var 28 år sen sist. Då: ett 250-liters fiskakvarium, utan skummare men med kraftig cirkulation. Det var fint och jag har aldrig glömt det. Bara inte hittat rätt plats. Men nu kanske det är dags. Jag har blivit vuxen och skaffat villa, och håller på att bygga om källaren. Det ska bli ett nytt badrum, mitt i huset. Min idé är ett akvarium ovanför badkaret, så man kan bada och ligga och titta på fiskar. Och vilken fantastisk ljuskälla. På andra sidan finns ett arbetsrum, och visst vore det trevligt att lyfta blicken från sin dator för att titta på akvariet. Snickaren har sagt att han kan ta upp en meter bred öppning i ganska tjock vägg. Sedan tänker jag ta några centimeter till så akvariet kan bli 45 cm djupt, och 1 meter brett. Naturligtvis finns det många frågor. Hur högt ska det vara, är 100 cm för högt? Jag är inte helt säker på att jag vill ha avancerade koraller. Hur kan man vill slippa insyn i badrummet när man har människor i arbetsrummet? Min första tanke är PDLC glas, en film som man elektriskt kan styra transparensen på. Jag hittade faktiskt ett youtube klipp när "Tanked" gör . Det kostar några tusen dock, och jag vet inte om det är helt transparent eller lite grumligt, och om det gör något.Alternativt, kan man göra en "bubbelvägg" i akvariet som man styr elektriskt, och som man inte ser igen. Alternativt, kan man göra en inredning som går över hela akvariet, men fiskar kan simma i grottor mellan de två sidorna. Men akvariet är bara 45 cm djupt så det känns svårt, och kanske inte så snyggt. Nu har jag möjlighet att dra fram både avlopp och vatten. Då borde jag väl passa på att fixa osmos och automatisk påfyllning. Jag vill ha ett ganska lättskött akvarium så jag kan åka på semester då och då. Och jag har familj och jobbar väldigt mycket också, och ett par intressen till. Hoppas kunna uppdatera här med hur det går, feedback välkomnas förstås. "Det är aldrig försent att ha en lycklig barndom."
×
×
  • Skapa Ny...