Jump to content

resville

Stödjande medlem
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by resville

 1. resville

  Stor bygge med Aurora puckar från Rapidled

  Håller på med att rita om CAD filen behöver få mer spridning på ljuset, prototypen blev för liten 40*40 blir nu 45*70 ist, och då fick jag tänka om lite vad gällande kylningen till 10w, dessa med lins och reflektor bygger mer på höjden än vad 3w och Rapid clustern.. Vill ju få till en smäker design med låg ljud nivå.
 2. Hej tänkte göra en lite bygg tråd nu när de mesta av alla komponenter börjar dyka upp i brevlådan. Historia När jag starta upp karet för lite över ett år sen så byggde jag en hybrid Fixtur som täcker en yta på 2500*900 som består av 8st 54w T5 och 8st Aurora puckar från Rapid Led där jag har led puckar i mitten och två rader med rör på sidorna. T5. Styrs med två smart pluggs från gelia Ghoma och puckarna kör jag via Apex controller. Motivering av Ombyggnad. Den har fungerat väldigt bra hittills och är super nöjd med puckarna men nu när fraggar har börjat bli värda att kalla kolonier så upplever jag att dom skuggar sig själva och jag får inte ner ljuset... (70cm till botten på karet) samt att lägga 1800kr var 9månad på nya rör känns inte riktigt bra varken i plånboken eller ur miljösynpunkt... och de krävs typ 3man om man skulle behöva lyfta av rampen från karet... Andra bullar! Har seglat en hel del på "high end" fixturer och deras lösningar från märken som Eco tech, gissman mm samt senaste tester och mätnigar. Jag har en plan! Så här långt har jag kommit fram till att de kommer bli 4st fixtur (alt 2st) 16st Aurora puckar med 90* Eco tech marin linser ca 1200w 40st 10w med 120* linser leds i olika blå toner (varje våglängd får en kanal) 30st 3w leds div färger. (För delat på 4 kanaler) Styrning, Apex till puckar och 3w 4st kanaler. Blue fish controller till 10w 6kanaler. Smart pluggs till nätdelen.
 3. resville

  Lågt PH!

  Har ett problem med lågt pH förövrigt är det riktigt bra värden på vattnet! Jag och henric Nyström har testat lite olika saker ihelgen...vi trodde att ca reaktorn gav ett lägre pH men den har varit av stängd lika så dosering av balling core 7 som jag har använt för att fin lira med kh mm. Har bara doserat för å hålla upp kh. Men pH har ändå sjönk pH... Vi misstänker att det är min dsb som krånglar... Mina macro alger som jag har på dsben växer och jag kör om vänd belysning över dsben. Är det någon som som har en aning om vad de är som kan orsaka att man får lågt pH? Eller har någon idé eller kan hjälpa mig att få rätsida på mitt kar.
 4. resville

  Stor bygge med Aurora puckar från Rapidled

  Ja så blir de, jag har komplliterar med 8st jag har låtit Mike på Rapid leds kolla på mitt första utkast och han skulle inte ändra på den eller färg uppsättningen. Så jag kör vidare på den. Tyvärr var bilden lite förstor men den kommer. Kylfläns blir 100*69*38 lbh samt 90*90*15
×