Gå till innehåll

mikjon

Medlem
  • Antal inlägg

    92
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Detta kan hända med alla doserpumpar, att de hänger sig, själv har jag gått ifrån så stora behållare och kör endast med 500 ml men som sagt jag har ingen större dosering på KH, 30 ml/dygn i 250 liters.
  2. 2 st buntband i nylon, funkar fint.
  3. Har 2 stycken BLAU, mycket bra pumpar och tysta, suverän digital kontroll från 0-99%.
  4. Det är ingen dum ide att installera en utsugsfläkt eftersom du ska ha akvariet i källaren och med tanke på över 1300 liter vatten. Själv har jag mitt akvarium i källaren runt 300 liter med sump, där har jag installerat spirorör och en väggmonterad fläkt som blåser ut fuktig luft.
  5. Denna använder jag Coral RX Pro Korall Dip, tar bort parasiter.
  6. mikjon

    Ati

    Det där med polsk kundtjänst, kan jag säga att de är mycket snabba på att besvara mail samt har suverän support.
  7. mikjon

    Ati

    Kör själv med Pacific Sun Core 5, suverän doserpump.
  8. Näe inte gjort någon förändring. Har bra ljus.
  9. Så här såg den ut i söndags Så här igår. Vad kan det bero på? Har bra vattenvärden.
  10. Till Tunze overflow är det 40 mm ner och 40 mm pvc-slang är grov. Jag tog ner till 32 mm på min Tunze overflow och kör pvc-rör, funkar fint
  11. Kör själv med en Maxspect Gyre XF130 helt suverän, tyst är den också, du kommer inte att bli besviken.
  12. Har fått luftbubblor av varierande storlek på den levande stenen dock inte överallt, någon som vet vad det kan bero på? Verkar ha kommit när jag ändrade om flödet på Maxspect Gyre GF130.
  13. 21 cm hög utan lock 25 cm med, 10,5 cm bred, 5 cm djup i akvariet. Kör med Blau Reef motion 3 KDC som returpump så bra, ställbar 0-99%
  14. En sådan använder jag, funkar kanon, men jag har ett kar på 110 x 50 x 45.
  15. 3ml Coralsnow 5 droppar Cyanoclean, blandar detta och häller i akvariet innan jag går och lägger mig. Mängden beror ju på hur stort kar man har.
  16. Jag kör med KZ Cyanoclean ihop med Coralsnow och det reducerar cyanon betydligt
  17. Jag har beställt en Pacific Sun Kore5th, tycker den ger mycket för pengarna och man kan köra via datorn och slipper pilla med små knappar.
  18. Nu utgör ju bara Co2 0,035 % i luften. Låt oss säga så här, att båda har en viss inverkan på PH för att inte krångla till det.
  19. Har med att syret är högre när ingen är hemma och lägre när folk är hemma. 21% syrgas i luften vi utnyttjar ca 5% och andas ut 16%.
  20. Då är det rätt ok med andra ord.
  21. Hur mycket ATO vattenpåfyllning går det åt på era kar per dygn, mitt tar 2 liter, det känns lite mycket? Har en yta på 110 x 50 öppet inget skydd över.
×
×
  • Skapa Ny...