Jump to content

a.nils

Medlem
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Anders
 • City
  Karlshamn
 • Akvarievolym
  0L

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. a.nils

  Tunze överrinningsslang 1075/2

  Overflowbox. Tänker mest att det måste vara väldigt smidigt vid vattenbyten? Eller bara behöva strypa vattnet för en eller annan anledning.
 2. Hejsan! Köpte en Tunze överrinningsslang 1075/2 ( http://www.drakfisken.se/vattenpafyllning-nivavakt/1392-tunze-overrinningsslang-1075-2.html ). Men den passar inte i en 40mm kulventil pga räfflorna. Så, hur viktigt är det med kulventil från avrinningen? Ska jag köra bara slangen, eller skrota den och köpa vanliga pvcrör istället? MvH Anders
 3. a.nils

  Nästa fisk

  Haha, true! Har inte blivit klar att uppdatera profilen. Det är ett rsm 130.
 4. a.nils

  Nästa fisk

  Hallå! Har haft karet igång ca 2 månader. Går 2st clowner i sen 1 månad. Är det för tidigt att stoppa ner en firre till?
 5. a.nils

  Sump Returpump, slang eller pvc?

  Ja det hade ju varit bra. 19/27 står det, går det bra med 19-27mm då? Helt lost. Ingen aning!
 6. a.nils

  Sump Returpump, slang eller pvc?

  Köpte tunze överrinningsslang till som är på 40mm...och glömde totalt bort att vattnet måste tillbaka upp med. Vilken tjocklek ska det vara på pvcslangen/röret upp?
 7. a.nils

  Sump Returpump, slang eller pvc?

  PVC-Slang får det bli då. Vilken tjocklek på slangen? Har inte borrat utan köpt en tunze overflowbox. Kommer det låta mycket med bara ett rör ner menar du?
 8. Hejsan! Är i sumpbyggartagen. Har köpt en eheim compact 2000 som returpump. Kan jag bara köra en 19/27mm slang (som passar den) upp till akvariet? Eller måste man ha pvc? Vad behöver jag i så fall för delar mer än rör och böjar? MvH Anders
 9. a.nils

  Ytavrinning till rsm 130?

  Ja att den funkar tvivlar jag inte på, det är just om den får plats i den inbyggda sumpen på ett rsm 130. Du skulle inte kunna mäta hur stor den är, delen som sitter i akvariumet? Vad kör du för returpump btw?
 10. Hejsan. Är det någon som kör Tunze 1074/2? ..blir inte klok på om den får plats där bak i rsm:et eller inte. Och hittar ingen annan ytavrinning på nån svensk sida. Länka gärna om du vet nån annan som funkar och var man kan köpa den. MvH Anders
 11. a.nils

  Lågt calcium

  Ah det glömde jag skriva, 1.025 1.025 och kör på refraktometer.
 12. a.nils

  Lågt calcium

  Hejsan. Mitt första saltkar står just nu och cyclar. Allt går bra utom CA, ligger bara på 250ppm. Min första tanke är att testet kanske är för gammalt, ett salifert som går ut i november 2015. Fick det till akvariet och vet inte hur länge det varit öppnat..om det nu spelar nån roll. Använder red sea salt, och det ska ligga på mellan 420-440ppm. Förslag/idéer? MvH Anders
 13. a.nils

  Fishless cycle

  Okej, ja, läste lite om de igår. Du körde i det bara, matade inte tanken med nåt annat? ..hur snabbt stoppade du in invånare?
×