Jump to content

Emelie

Medlem
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Emelie
 • City
  Laholm
 • Akvarievolym
  Lido Juwel 120 Liter

Recent Profile Visitors

745 profile views
 1. Emelie

  Mandarin

  Har en mandarin hona som jag stödmatar i mitt 120 liter, tillsammans med ett Ocellaris par och en nemateleotris magnifica. Hon är fet och go och resten av fiskarna låter henne vara
 2. Emelie

  nano Alexraptor's "stora" Mandarin Burk - 96 liter

  Hejsan, hur har det gått för din mandarin hona?
 3. Emelie

  151-720 liter Lite bilder från akvariet

  Tack så jätte mycket för ditt svar. // Emelie
 4. Emelie

  151-720 liter Lite bilder från akvariet

  Jätte fint kar du har. Verkligen rena dröm karet i mina ögon. Men får jag fråga dig vilka värden du har, för är själv en ganska nyfiken nybörjare i denna hobby. Tack på förhand. // Emelie
 5. Emelie

  Nybörjare söker perfektion från början

  Som många har skrivit så kan det ta upp till ett år innan akvariet har igenomgått alla olika stegen. Det är inte bara att blanda saltvatten, fylla på, lägga i sten, fiskar och allt annat och sen tro att det skulle funka. Visst man kan ju alltid göra så och sen över mata och så får man se hur de går och lära sig av det misstaget. Jag är själv nybörjare i denna hobbyn och tycker detta är otroligt kul att se hur många fantastiskt roliga djur som bara dryker upp, tex fick jag 15 rörmaskar i min ena hörna i mitt lido 120 akvarium. Jag har växt upp med sötvatten, min pappa har 3 stycken sötvatten akvarium och då tänkte jag att då tar jag steget att köra ett saltvatten. För det har ju alltid varit drömmen sen man var liten att ha en egen Nemo. För mig tar det ju lite längre tid för jag har ju inte dem pengarna till korallerna och allt annat som är dyrt. Är lite yngre än dem flesta som håller på med denna hobbyn om man säger så. Tänk på att pengar inte köper framgång som dem flesta andra har sagt. Men om du lägger ner tid och inte bytar ut fisk och övermatar spm du hade gjort i dem andra akvariumarna så kommer det nog gå bra. Men fråga innan du gör något som du inte är 100 på och lycka till med denna otroligt roliga och påfrestande hobby. Nu har jag ju skrivit liknade som alla andra men hoppas vi kommer få följa din saltvattenresa.
 6. Emelie

  Sjuk Kenya?

  Tack för ditt svar och God Jul
 7. Emelie

  Sjuk Kenya?

  Tack så mycket för ditt svar. Som sagt detta är en ny hobby. Har du någon idé varför den har blivit brun längst ner. Annars så växer den så att det knakar.
 8. Emelie

  Sjuk Kenya?

  Hejsan det var längesedan jag skrev här sedan och jag har en fråga angående min Kenya. Den har börjat få en brun rot och börjat hänga mer och mer. Den har också "växt fast" sig i stenen. Vill gärna ha hjälp med detta, är den sjuk? För i övrigt så ser den ut att må bra. Tack på förhand // Emelie
 9. Emelie

  Grön alg?

  Tack igen för ett bra svar
 10. Emelie

  Grön alg?

  Tack så jätte mycket för svaret Malle och Alex. Har försökt att hitta något på nätet så uppskattade svaret välldigt mycket. Men är det fel att behålla den eller kommer den att döda knapparna som växer "under" algen?
 11. Emelie

  Grön alg?

  Hejsan, hejsan var länge sedan man skrev här sist och har en fråga angående en alg. Vad kan detta vara för någon alg? Växer som ogräs men bara på en av mina stenar och sprider sig inte över till andra stenar. Förlåt för dålig bild och tyvärr så sprider den sig över mina knappar, har försökt att dra väck det men vill inte reta knapparna förmycket för har hört att dem är giftiga. ( nybörjare här.. ) Tack på förhand // Emelie
 12. Emelie

  Mandarinen simmar på ytan.

  När jag var inne i rummet så märkte jag att min mandarin var uppe på ytan och simmade runder, det såg ut som att han inte kunde simma ner igen. Då kollade jag såklart på honom och skulle kolla ifall allt var okej och det var det. Så jag prövade att lyfta upp honom lite och se ifall han skulle reagera och simma ner igen. Men han låg bara still i min hand så jag la ner han i vattnet och då simmade han ner. Är detta normalt? Jag matade fiskarna med frysen Artemia och han åt som vanligt. Jag hade en spann med saltvatten redo och skulle ändå byta vatten så det gjorde jag på en gång. Alla värdena är bra, bara att nitraten är lite för hög. Jag har nyss fått någon slemmig lila alg också. Vet inte om det har samband huvudtaget. Tack på för hand.
 13. Emelie

  Sniglar?

  Aha okej. Tack så mycket för ditt svar.
 14. Emelie

  Sniglar?

  Vad kan detta va för sniglar? Har ganska många i karet. Är de bra sniglar? För det enda jag har märkt är att de äter alger. Vilket är bra, eller? Tacksam för svar.
 15. Emelie

  Vad är detta för varelse?

  Tack för svaren. Jag har för mig att mina koraller är zoan knappar. Jag tar väck dem för säkerhetens skull. För djuren värkar ju störa knapparna.
×