Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

borgh

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om borgh

  • Födelsedag 1991-01-08

Profilinformation

  • Förnamn
    Rasmus
  • Stad
    Nybro
  • Akvarievolym
    260L
  1. Jaha nu har ja gjort om testerna på mg, verkar som att till viss del va handhavandefel eller va de nu kallas! Droppade i tiltvätskan för snabbt så provade nu att droppa 2-3 droppar åt gången med kontinuerlig skakning och fick då 1260 med salifert och 1420 med red sea.. red sea verkar ju känt för att visa högt mg om man går efter när vätskan börkar ändra från röd till blå (lila) så stämmer de rätt ok med saliferts 1260 men vid "slutfärgen" när den flashar till blått o går tillbaka till lila strax därefter så ligger de på ca 1420? Nån annan som haft samma problem? 1260 låter mest rimligt med tanke på att karet vart igång en månad med ett salt som enligt my batch på red sea ligger på 1385 o ja inte tillsatt något mg överhuvudtaget?
  2. Mina senaste värden på Mg, KH och Ca Salt 1,025 mg 1480 1440 1500 1500 redsea-1425 salifert 1560 redsea- 1485 salifert kh 11,5 10,6 11,2 11,2 11,2 ca 455 450 435 445 455 använder red sea coral pro salt är ute efter att hålla värden 1350, 11,5 och 450 tillsätter red sea foundation men enbart kh och ca då mg verkar leva sitt eget liv varför stiger mg av sog självt? Karet har varit igång drygt 1 månad! Kan mg höjas av att tillsätta kh+ca?
  3. förlåt mej! menar biltema Skickat från min iPhone med Tapatalk
  4. jag köpte plexiglas på claes ohlsson och limmade fast på insidan o fogade tätt! Skickat från min iPhone med Tapatalk
  5. verkar vara ajajaj..tror ja lyckats identifiera de till nån form av bryopsis, nån som håller med eller har nån annan åsikt? Skickat från min iPhone med Tapatalk
  6. har 5 turbosniglar som suttar lite i burken men de händer inte mycket på just dom stenarna där algerna sitter, jag vet att 5st är väldigt lite men vill inte ställa till något mer genom att ösa i för mycket på en gång! tack för svaret ticky! du också förresten peterj66 provade inte de du tipsade om men fick tillslut syn på lite småprylar! Skickat från min iPhone med Tapatalk
  7. här är några bilder till, de växer mycket mer på den döda korallstenen än vad de gör på den levande stenen! Skickat från min iPhone med Tapatalk
  8. skulle någon kunna vara vänlig att hjälpa mej identifiera denna algen? gärna komma med tips också om hur ja ska gå tillväga för att få bort skiten! Skickat från min iPhone med Tapatalk
  9. enligt liftarens guide får jag de till de o den va "score" har ja rätt tro? Skickat från min iPhone med Tapatalk
  10. haha tro det eller ej så testade jag emmelanåt så att ja skulle komma åt ordentligt! så där va ja med från början men tack endå! höjden har blivit ett problem redan, fick hem den andra cirkulationspumpen igår o har inga fria ytor att sätta den på där de inte är sten i vägen.. förutom långt ner i karet o där e ja rädd att sanden ska fara runt när den ska i sen, så de lutar mot att knäcka loss lite bitar o tänka om, problemet är att karet är så smalt i kanterna så för att få i ordentligt med sten så är de nästan bara uppåt som gäller! tanken va att komplettera med mer LS men nu lutar de åt att riva bort några av de döda stenarna o ersätta med LS istället o hålla lite bättre koll på höjden! tanken är ju att de ska va lite koraller i så blir lite att klura på för att få dit pumpen på ett bra sätt i karet o där den inte flåsar rätt in i sten eller kommande koraller! skriver om några frågor som ja ja inte fått svar på! hoppas att nån uppmärksammar dom skummaren ja har är en tunze 9006 doc, blev förvånad över ljudnivån på den och eftersom de e den första så har jag inget att jämföra med, någon som har samma och också tycker den låter högt, ett brummande ljud typ som att den vibrerar mycket, hade upp den idag o tryckte i filtervadd eller va de heter runt pumpen vilket hjälpte något! sen blir de miljarder småbubblor men har läst runt lite o efter lite finjusteringar o tid för den att "komma igång" så brukar de upphöra vad ja förstått? är de ovanligt att man inte ser något röra sig när man köper LS? på trådarna ja läst lite verkar de komma alla möjliga sorters kräk ur, krabbor o maskar o krokodiler... har ja fått tag på dålig kvalite eller är de bakteriekulturen som är de viktigaste o inte maskar o dylikt? Skickat från min iPhone med Tapatalk
  11. nu är de bara golv o lite foder o socklar kvar innan det "nya rummet" kan tas i bruk! I akvariet har grumligheten lagt sig iallafall, skummaren verkar funka utomordentligt, diskade ur koppen idag o de såg ut att va som de skulle, nästa gång ska ja skicka ut en bild ifall nån kan se om det bör sänkas eller höjas med lufttillförsel så ja kan ställa in den bra! är de ovanligt att man inte ser något röra sig när man köper LS? på trådarna ja läst lite verkar de komma alla möjliga sorters kräk ur, krabbor o maskar o krokodiler... har ja fått tag på dålig kvalite eller är de bakteriekulturen som är de viktigaste o inte maskar o dylikt? Skickat från min iPhone med Tapatalk
  12. så bra då! bara följ du, kommer komma fler dumma frågor som behöver svar! Skickat från min iPhone med Tapatalk
  13. försöker lägga ut en bild endå! några av stenarna ligger bara lite på måfå för ja inte vet vart ja ska placera dom än! brukar vattnet vara grumligt i början o när brukar de lägga sig? Skickat från min iPhone med Tapatalk
  14. hej igen o tack för svaren och åsikterna! nu är dom flesta stenarna på plats inklusive ca 6kg LS, tänkte som mamadubba skrev bygga grunden utanför akvariet och resten i akvariet men de gick åt skogen då ja byggt för tajt över akvariet va ja tvungen att knöka i dom största bitarna för sig! så de slutade med att jag byggde allt direkt på plats och eftersom ja hade LS också så va ja tvungen att fylla på med vatten under tiden! i slutändan blev de ungefär som ja tänkt men inte 100 nöjd, får se om jag kan lägga dit lite för att tweaka scapen lite när ja funderat några dagar! lägger ut några bilder så småningom men de e rätt grumligt just nu så väntar ett tag! skummaren ja har är en tunze 9006 doc, blev förvånad över ljudnivån på den och eftersom de e den första så har jag inget att jämföra med, någon som har samma och också tycker den låter högt, ett brummande ljud typ som att den vibrerar mycket, hade upp den idag o tryckte i filtervadd eller va de heter runt pumpen vilket hjälpte något! sen blir de miljarder småbubblor men har läst runt lite o efter lite finjusteringar o tid för den att "komma igång" så brukar de upphöra vad ja förstått? nu väntar jag på ett paket i veckan med tester o en pump till (vortech mp10es) nån som har har någon kommentar om den?
  15. jag har hällt i ättika i ungefär samma mängd som du! tack för tipset verkar som att de fick de till att släppa lite extra, vad använder du o borstar med? kan ättika på nått sätt förstöra vattenkvaliten om de råkar vara lite kvar på stenen eller är de lätt att skölja av allt? tack för svaren noxy! antar att LS kräver salt i vattnet innan dom ska i o leveransen krånglar så de får nog vänta ett par veckor till endå! de ska ja göra stig ska köpa fosfattest i helgen resten kommer med leveransen tillsammans med saltet! hur brukar ni göra när ni ska bygga revet i akvariet? nått särskilt att tänka på? hade tänkt mej ha hälften fyllt med vatten, har revcement att limma med hur har ni upplevt de när ni byggt rev?