Gå till innehåll

grusus

Avslutad användare
  • Antal inlägg

    53
  • Gick med

  • Senaste besök

Omdöme

11 Neutral

Profilinformation

  • Stad
    Kungsör
  • Akvarievolym
    Har inget kar.

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

  1. Tjena Tomas!

    Jag är intresserad av din ramp, du kan gärna kontakta mig på leon.green@hotmail.com eller 0704761480.

    Allt gott,
    Leon

  2. Har en knappt använd ATI sirius LED som jag skulle vilja byta mot kessil WE serien. Skicka pm om du har nåt. Mvh Tomas
  3. Hej 2000kr  mvh Andrej

     

  4. Mina planer sket sig. Det händer ofta antar jag att folk lägger ner innan uppstart. Hur som helst, min anledning är räkningarna som börjat rulla in nu efter att jag legat på sjukan en vecka. Operationen/efterbesöken blev/blir dyrt.Väldigt tråkigt det här. Akvariet kommer jag nog starta upp till våren men som sötvatten istället. Ska lägga upp annons på allt som ska säljas vilket är det mesta. Lycka till ni andra!
  5. Riktigt snyggt aqua scape! Är du klar med resten av stenarna? isåfall får du gärna lägga upp en helbild på den helt klara inredning.
  6. Det är ganska förstårligt. Tålamod har jag dock gott om och jag ska försöka ta det långsamt : ) Just nu fokuserar jag på allt utom djur så det blir någorlunda rätt inför uppstarten.
  7. Ja det tar sig. Började på bänken idag. Sidorna är på plats och resten av virket ska inhandlas i veckan. Det är blå skyddsplast som ger dörrarna en falsk färg.
  8. Akvariet är helt klart. Silikonade dit som en glas ram 20mm bred i 6mm runt plexin för att hålla det på plats. Sitter som berget med den ramen och 1,5mm silikon mellan plexi kanterna och akvariet.
  9. Jag tänkte börja montera dit sump avdelningen och skära ut längden för överrinningskammen men känner mig lite osäker ang längden. För 1200L i timmen är 12.7cm minimum längden enligt reef central uträknaren. Skulle det vara mer effektivt att köra runt 15-18cm istället?
  10. Tack för att du tog upp det, jag har inte tänkt så långt Plywood skivan har dock samma mått som självaste akvarie delen, så det blir nog ganska lagom som det ser ut i dagsläget.
  11. Liten uppdatering. Akvariet klarade vattentestet galant,. Sten inredningen är påbörjad och nästa steg är att smeta på revcement över foamen, sen sprinkla på sand och kanske pensla över med 2 vändor epotex lack/sand (först och främst på botten partiet för lättare rengörning) Senaste beställningarna. Tropic Eden Tonga Reefflakes, Tropic Eden Tonga Miniflakes och 1st ATI Sirius X2 LED. Och några bilder på halvklara inredningen. Mer har hänt på inredningen och lite mera sten plattor/grenar ska på plats. Det 2st separata partier.
  12. Från mitt inlägg ovan. "Nästa steg är att silikona dit topp ramen" Jag har tänkt på sånt. 7cm ramen har nu stått och torkat några timmar.
  13. Jag ville för sig inte ha mer en 180-200liter. Visst är det bättre med mera vatten men dessutom dyrare med utrustning, salt osv, och jag gick lite efter vad många rekommenderar som en bra nybörjar storlek. Fördelarna som du nämner tycker jag nästan är en viktigare del här. Belysningen, lätt att städa och komma åt i akvariet vilket gör att det blir gjort oftare, och sen djupet på scape i denna typ av akvarium (vilket dock bara är en fördel när det gäller min inrednings smak)
×
×
  • Skapa Ny...