Gå till innehåll

Markus Jonsson

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Markus
  • Stad
    Stockholm

Senaste besökare

1 103 profilvisningar

Markus Jonsson's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

2

Omdöme

  1. Finns ju annonser som inte är taggade hur gör man med dom för att hitta tex akvarium och sälj? utan att leta bland allt annat?
  2. Hej Ursäkta för att jag är negative men nya köp och sälj system va inte bra. Jag tycker det är väldigt rörigt och klicka på taggarna visar inte alltid vad som säljer och inte. Så jag får både forum post och sälj post. Går det att få kategorier? typ akvarium och sen ligger en köp eller sälj där så man snabbt kan hålla koll på vad som rullar?
  3. Jag har mailat jag måste bara försöka lösa hur fan jag ska hämta det... Har inte körkort då jag bor i stockholm men kan lätt tänka mig betala hyrning och övriga utgifter för den som kör.
  4. Kanske bara är jag som är dum? Men det vore skönt om man typ klicka på akvarium och sen fick bort alla "köps" så man lättare kunde hålla koll på det man jagar efter
  5. Nice! just nu känns marknaden lite torr eller ja jag försöker ju jaga runt Stockholm. Haparanda känns ju lite långt att åka till. Men man får väl vänta och till att det är en bra deal som dyker upp.
  6. Hittar jag inte färdigt RSM eller liknande tror jag nog att din lösning blir av. kommer förmodligen bygga själv. Det finns folk som skänker bort 200L akvarium ibland på blocket. och sen som du säger hitta en sum. jag tror det kan bli billigare en ett RMS om man inte hittar begagnat dvs.
  7. Fick höra ungefär det samma hos aqua stockholm idag när jag va när om reka lite.
  8. Alltså jag tänker lite så också överlag jag vill börja med en billig grund som jag kan uppdatera eller köpa ett RSM/reef begagnat så jag slipper. Jag kan tänka mig bygga lite själv också satt och fundera på bygga en egen möbel för att kunna ha en sump i det är inte många hundringar att snickra ihop. tid och fingerfärdighet är inte problemet snarare cash, jag är inte fattig men kanske inte sitter på en buffert direkt på 10000 som jag bara vill slänga ut på något.
  9. Oj tack för alla bra tips! jag ska försöka summera min plan lite! 1. om jag hittar ett RSM eller ett reef system från RS så som är begagnat kommer jag nog gå för det. 2. Om jag inte hittar ett RSM/Reef system så fundera jag bara på köpa ett 100-200l + utan aluminium ramar och sen börja med basic grejer. för att sedan på sikt skaffa en sump osv. dvs kanske börja med en sump man kan hänga på. 3. Planen för fisk vet jag inte en men jag tror att ett par clowbfiskar är väl bra att börja med till jag kan mer. dvs vad som funkar inte inte funkar. 4. Jag ska försöka lära mig mer om LPS och SPS koraller jag har hört att det är svårt med såna och dom kräver sjukt mycket fokus på olika mineralhalter? Samt att när du kollar på dessa koraller börjar vi prata tusenlappar i bara ljus? kan ha helt fel här. Men planen va att hitta något enklare tills jag kan mer. Som sagt jag är inte tillräckligt påläst känner jag, bara det här med hur en nitrat cykel fungerar känns lite luddigt. Jag kanske skulle börjat ställa frågorna tvärt om? fast veta vilken fråga man ska ställa är ju svårt också haha moment 22
  10. Som sagt jag vet knappt vart jag ska börja! kolla runt idag på folk som hade datorer som skötte doseringar osv. Jag bara såg tusenlapparna klättra
  11. Du har nog rätt i det! Just nu försöker jag hitta någon sweet spot! jag typcker dom där små 56L naon akvamarinen är för små jag. Tror själv att 100l+ någont sånt som du säger. Samt priset jag menar det är ju dvs andra utgifter också!
  12. Tack för tipsen det va något sånt jag kände också skulle va en lättare väg en att försöka göra allt själv från grunden! Men då känns det som att jag va lite på rätt spår i alla fall.
  13. Hej Jag har under ett par år lekt mest med vanliga akvarium. Har haft dvs småfiskar, råkor och kräftor. Men nu känner jag att jag vill ta det stora klivet och prova på saltvattenakvarium. Jag förstår att det är tusen grejer jag måste läsa och förstå. Men jag tänkte jag börjar med akvarium, det jag är ute efter är lite riktning. Jag vet inte vad som är bäst att köpa ett akvarium och en stand-alon sump och sen köpa in dvs grejer själv. Eller om man ska kolla på något som tex Red Sea produkterna. Som oftast kommer färdiga med dvs grejer? Sen undrar jag lite hur stort man ska sikta in sig på? jag förstår att allt har med pengar och göra och jag är väl inte den tätaste. Men jag lägger hellre ner pengar på ett 250L en att köpa ett lite 55L. Lite tips och råd skulle inte skada tack på förhand // Markus
×
×
  • Skapa Ny...