Jump to content

Fredda

Medlem
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Fredrik
 • City
  Västerås
 • Antal år inom saltvatten
  3
 • Akvarievolym
  120 liter

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fredda

  151-720 liter Juwel Trigon 190l projekt

  Ursäkta sent svar. Min egen erfarenhet av dessa är att jag hade ett gäng ett tag som sedan försvann. Har inte sett spår av hydroids sedan dess. Verkar mest vara riskabelt att ha om man försöker avla något. Att de kan skada yngel.
 2. Fredda

  151-720 liter Juwel Trigon 190l projekt

  Det där är Medusae hydroids.
 3. Fredda

  Vad är detta? :(

  Ser ut som samma skit jag själv tampas med för tillfället. Genom uteslutningsmetoden (72 h blackout och cyano remover biter ej) har jag kommit fram till att det måste vara dino jag har. Mitt byggs upp (snabbt) och bildar trådar i sanden så fort ljuset tänds. Det enda som tycks fungera något så när är att vara där och störa hela tiden och sänka näringsnivåerna i karet. Behöver inte vara samma du själv har, men det ser väldigt likt ut.
 4. Fredda

  Bra eller dåligt?

  Ser ut som Halimeda. I så fall bra.
 5. Fredda

  Vad är detta?

  Neomeris annulata är min gissning. Kalcifierad alg. Helt ok i måttlig mängd.
 6. Fredda

  Sniglar på g?

  Lånade sonens förstoringsglas (inte första gången) och fick syn på detta. Är det mina Tonga Nassarius som varit i farten eller lägger Collonistas så här (förhållandevis) stora ägg?
 7. Fredda

  Vem åker med snigeln?

  Vermetid?
 8. Fredda

  Osmos... igen...

  Ja precis, originalgängan var för stor (amerikanska mått gissar jag) så jag chansade och handlade på Biltema och det funkar perfekt!
 9. Fredda

  Osmos... igen...

  Själv köpte jag en sån här: http://www.biltema.se/sv/Fritid/Tradgard/Bevattning-/Krananslutning-2000020698/ och använde den svarta ringen för att koppla anläggningen till tvättmaskinsanslutningen i badrummet. Kanske inte att rekommendera om man inte ständigt är i närheten och kan rädda upp situationen om något går "fel".
 10. Fredda

  Snigel?

  Tack för svaren! Hade först också tankar om att det kunde vara så, men blev mest fundersam kring det som blänker som ett öga (det är två st jag brukar se när jag tittar). Det kanske bara är luftbubblor som speglar sig i ljuset. Positivt ändå☺
 11. Fredda

  Snigel?

  Ny på forumet. Hoppas jag skapat tråden på rätt ställe. Finns det någon som har en idé om vad detta kan vara? Har inte rört sig sen jag upptäckte den för två dagar sedan.
×